Γιατί δεν πρέπει να συνυπογράψει για κάποιον άλλο

Home » Credit and Debt » Γιατί δεν πρέπει να συνυπογράψει για κάποιον άλλο

Γιατί δεν πρέπει να συνυπογράψει για κάποιον άλλο

Να πάρει έγκριση για τις πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια μπορεί να είναι δύσκολο για ένα πρόσωπο που είχε ζητήματα παρελθόν πιστωτική ή ακόμα και κάποιος που δεν έχει καμία πίστωση καθόλου. Οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να εγκρίνουν αυτά τα είδη των αιτούντων, αν έχουν κάποιον cosign γι ‘αυτούς. Εάν μπορείτε να πάρετε μια κλήση από έναν φίλο ή συγγενή για να cosign γι ‘αυτούς, να είστε προσεκτικοί. Ίσως να νομίζετε ότι είστε απλά προσφέροντας το όνομά σας για να τους βοηθήσει να πάρει έγκριση για ένα δάνειο ή πιστωτική κάρτα ή διαμέρισμα.

Ωστόσο, βάζετε πάνω στη γραμμή από ακριβώς την υπογραφή σας. το οικονομικό μέλλον σας θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο, όταν αποφασίσετε να cosign για κάποιον άλλο.

Χρειάζονται ένα cosigner επειδή δεν μπορούν να τύχουν μόνο.

Υπάρχει ένας λόγος για το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν μπορεί έγκριση πίστωσης με δική του – διότι πιστωτική ιστορία τους (ή την έλλειψη αυτών) ή εισοδήματος δείχνει ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνη με πιστωτική να προκριθεί μόνο. Οι πιστωτές και οι δανειστές κάνουν πολύ καλή δουλειά πρόβλεψης κινδύνου του αιτούντος αποπληρωμής. Αν ο δανειστής απαιτεί cosigner, δεν πιστεύουν το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί ή θα πληρώνουν στην ώρα τους. Θυμηθείτε, το συμπέρασμά τους βασίζεται σε αποκλειστικά σε γεγονότα και δεδομένα σχετικά με τους αγαπημένους συνήθειες αυτές τις δαπάνες σας, όχι για τα συναισθήματα ή εκτιμήσεις χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει πραγματικό όφελος για εσάς.

Όταν cosign για ένα δάνειο, ο άλλος οφειλέτης παίρνει πραγματικά το όφελος του δανείου. Θα οδηγήσει το αυτοκίνητο, ζουν στο σπίτι, ή να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα.

Μπορείτε να πάρετε μια ώθηση στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας – αν υποτεθεί όλες τις πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους – αλλά δεν αξίζει το ρίσκο. Και αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα cosigner, το πιστωτικό αποτέλεσμά σας πιθανώς δεν χρειάζεται μεγάλη βοήθεια.

Πληρωμές για την συνυπέγραψε λογαριασμό θα σας επηρεάσει.

Όταν cosign, είστε μόνο ως υπεύθυνο για το χρέος σαν να ήταν δική σας και μόνο, μόνο εσείς δεν έχετε το απτό όφελος από ό, τι το χρέος χρησιμοποιείται για.

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι αργά στις πληρωμές, είναι ακριβώς σαν να ήταν αργά. Η καθυστέρηση πληρωμής θα πρέπει να αναφέρονται στην πιστωτική έκθεσή σας, όπως όλα τα άλλα λογαριασμούς σας. Θα επηρεάσει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και την ικανότητά σας να πάρει έγκριση για τη δική τους λογαριασμούς σας.

Ακόμη χειρότερα, μπορεί να είναι μήνες πριν από το δανειστή σας ενημερώνει ότι οι πληρωμές είναι εγκληματίας, το οποίο είναι πολύ αργά για να παρέμβει και να σώσει την πιστωτική ιστορία σας.

Το επίπεδο του χρέους αυξάνεται, πάρα πολύ.

Το χρέος που συνυπέγραψε θα αυξήσει την αναλογία σας χρέους προς το εισόδημα, που επηρεάζει την ικανότητά σας να πάρει έγκριση για τη δική σας πιστωτικές κάρτες και δάνεια. Όταν οι πιστωτές και οι δανειστές να εξετάσει κάθε εφαρμογή που μπορεί για μια πιστωτική κάρτα ή δάνειο, θα θεωρηθεί ότι συνυπέγραψε δανείου ακριβώς όπως όλα τα άλλα χρέη σας. Αν το χρέος κάνει λόγο σας χρέους προς το εισόδημα είναι πολύ υψηλή, οι αιτήσεις δανείου σας μπορεί να απορριφθεί.

Είσαι στο γάντζο για τις πληρωμές εάν οι άλλες προεπιλογές δανειολήπτη ή αρχεία πτώχευσης.

Με την συνυπογραφή, είστε αποδέχεται την ευθύνη για τις πληρωμές, αν το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν πληρώνουν στην ώρα τους. Εάν οι πληρωμές γίνονται παραβατική, ο πιστωτής ή συλλέκτη τρίτου μέρους της θα έρθουν μετά από εσάς. Μπορείτε μπορεί να εναχθεί για το χρέος και να έχουν μια κρίση, οι οποίες καταλογίζονται σας (η απόφαση είναι μια από τις χειρότερες καταχωρήσεις για την πιστωτική έκθεσή σας).

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο παίρνει το χρέος απορρίπτονται σε πτώχευση, θα πρέπει να αφήσει από το γάντζο για αυτό. Εσείς, από την άλλη πλευρά, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την αποπληρωμή του χρέους ή αναγκάζονται να το συμπεριλάβει στη δική σας πτώχευση.

Η σχέση θα μπορούσε να υποφέρουν.

Δεν είναι μόνο το πιστωτικό σας που θα μπορούσε να καταλήξει κατεστραμμένο αν η συνυπέγραψε ρύθμιση πέφτει μέσα. Σκεφτείτε τι θα συμβεί στη σχέση σας, αν συμβεί το χειρότερο και ο άλλος οφειλέτης χάνει τις πληρωμές και καταστρέφει την πιστωτική σας. Ή, ακόμη χειρότερα, τι θα συμβεί αν η σχέση σας καταρρέει πριν από το δάνειο εξοφλείται; Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν είστε ανάμειξη οικονομικά και τις σχέσεις.

Να πάρει από το συνυπέγραψε δάνειο δεν είναι τόσο εύκολο όσο να πάρει πάνω του.

Δεν μπορείτε να πάρετε από ένα συνυπέγραψε δάνειο μόνο και μόνο επειδή θα το μετανιώσετε. Μόλις μια σύμβαση έχει συναφθεί, συνήθως ο μόνος τρόπος για να πάρετε το όνομά σας από το λογαριασμό είναι για το άλλο πρόσωπο για να πάρει ένα νέο λογαριασμό στο δικό του όνομα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το πιστωτικό αρκετά για τους να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δική τους. Είναι πιθανό, αλλά απλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αν αποφασίσετε να cosign με κάποιον, πηγαίνετε σε αυτό γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι το όνομά σας θα συνοδεύουν το δάνειο μέχρι να εξοφληθεί.

το αγαπημένο σας πρόσωπο πιθανόν να μην ζητάει την υπογραφή σας με την πρόθεση της παράλειψης πληρωμής και βλάπτει την πιστωτική σας? μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν πώς συνυπογράφουν θα σας επηρεάσει. Αν επιλέξετε να cosign, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που είστε αποδοχή και τι θα μπορούσε να συμβεί αν προσφέρουν μέχρι την υπογραφή σας.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.