Θα έπρεπε να Προσθέστε το παιδί σας στην πιστωτική σας κάρτα;

Home » Credit and Debt » Θα έπρεπε να Προσθέστε το παιδί σας στην πιστωτική σας κάρτα;

Κάνοντας το παιδί σας ένας Εξουσιοδοτημένος χρήστης της πιστωτικής σας κάρτας

 Κάνοντας το παιδί σας ένας Εξουσιοδοτημένος χρήστης της πιστωτικής σας κάρτας

Η Catch-22 της πίστωσης για τους νέους ενήλικες: δεν μπορείτε να πάρετε μια πιστωτική κάρτα, επειδή δεν έχετε καμία πίστωση, αλλά δεν μπορείτε να χτίσετε αρκετή πίστωση για να προκριθεί επειδή δεν μπορείτε να πάρετε μια πιστωτική κάρτα. Είναι πιο δύσκολο για τους νέους ενήλικες ηλικίας κάτω των 21 να πάρετε μια πιστωτική κάρτα με δική τους από την ομοσπονδιακή νομοθεσία απαιτεί τώρα από τους εκδότες πιστωτικών καρτών να ελέγξει τα προσωπικά τους εισοδήματα πριν από τη χορήγηση της πιστωτικής κάρτας. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποφύγετε αυτό το αίνιγμα με την προσθήκη του παιδιού σε μία από τις υπάρχουσες πιστωτικές κάρτες τους.

Προσθέτοντας το παιδί σας σε μία από τις πιστωτικές κάρτες σας δίνει την ευκαιρία να τους διδάξει για την πίστωση και να τους βοηθήσει να αρχίσει η κατασκευή ένα καλό πιστωτικό αποτέλεσμα, χωρίς την πλήρη δίνοντάς τους την ευθύνη που έχουν να κάνουν πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Πολλοί εκδότες πιστωτικών καρτών σας επιτρέπουν να προσθέσετε έναν εξουσιοδοτημένο χρήστη στο λογαριασμό σας – αυτό είναι ένα πρόσωπο που είναι εξουσιοδοτημένο να προβαίνει σε χρεώσεις του λογαριασμού. Ο εξουσιοδοτημένος χρήστης παίρνει το πλεονέκτημα της πιστωτικής κάρτας, χωρίς την επίσημη ευθύνη (όπως θα έπρεπε με μια κοινή πιστωτική κάρτα). Πριν κάνετε το παιδί σας ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης της πιστωτικής σας κάρτας, βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα.

Είναι το παιδί σας έτοιμο για να είναι ένας Εξουσιοδοτημένος Χρήστης;

Είναι το παιδί σας αξιόπιστο; Έχοντας μια πιστωτική κάρτα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεδομένου ότι είστε τελικά στο άγκιστρο για τις αγορές που γίνονται στις πιστωτικές κάρτες σας, θα πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστεύονται το παιδί σας να συμμορφωθεί με ό, τι όρους που καθορίζονται για την πιστωτική κάρτα.

Μήπως το παιδί σας συνήθως ακολουθούν τους κανόνες που έχετε θέσει; Είναι το παιδί σας την ευθύνη με τα χρήματα; Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε ναι σε αυτές τις ερωτήσεις, το παιδί σας μπορεί να μην είναι έτοιμη να εξουσιοδοτημένος χρήστης της πιστωτικής σας κάρτας.

Ορίστε μερικές κατευθυντήριες γραμμές

Πριν καλέσετε για να προσθέσετε το παιδί σας στην κάρτα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει κάποιες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται η πιστωτική κάρτα.

  • Πόσο μπορεί το παιδί σας να περάσετε;
  • Τι είναι αυτοί επιτρέπεται να αγοράζουν;
  • Σε περίπτωση που ζητούν την άδειά σας πριν κάνετε μια αγορά; Ή να σας ενημερώσουμε αφού έχετε κάνει την αγορά;
  • Ποιος θα κάνει την πληρωμή; Εως τότε?
  • Πόσο καιρό είναι ο εξουσιοδοτημένος ρύθμιση χρήστης πρόκειται να διαρκέσει;

Συζητήστε τις συνέπειες της μη ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές, π.χ. αφαιρώντας την πρόσβαση για ένα μήνα ή δύο ή μόνιμα ή μειώνοντας το όριο των αγορών τους. Ραβδί με το λόγο σου. Αν λέτε εσείς πρόκειται να αφαιρέσετε εγκεκριμένου καθεστώτος χρήστη του παιδιού σας, επειδή έχετε χρεωθεί πάρα πολύ, φροντίστε να το κάνετε αυτό. Η αποτυχία να ακολουθήσετε κατευθείαν με συνέπειες στέλνει το λάθος μήνυμα. Οι πιστωτές δεν είναι επιεικής με τα λάθη, έτσι θα πρέπει να διδάξει το παιδί σας ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες της κατάχρησης μια πιστωτική κάρτα.

Τα οποία αποτελούν έπρεπε να χρησιμοποιήσετε;

Μπορεί να είναι καλύτερα να ανοίξει ένα ξεχωριστό λογαριασμό ή να τα προσθέσετε σε μια πιστωτική κάρτα που σπάνια χρησιμοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο, οι συναλλαγές σας δεν αναμίξει. Ή, αν μοιράζονται μια πιστωτική κάρτα με το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει ένα buffer των διαθέσιμων πιστώσεων, ώστε οι αγορές του παιδιού σας δεν ωθήσει την ισορροπία πάνω από το πιστωτικό όριο.

Αν αποφασίσετε να προσθέσετε το παιδί σας σε μία από τις υπάρχουσες πιστωτικές κάρτες σας, επιλέξτε ένα που έχει μια καλή πιστωτική ιστορία.

Με ορισμένες πιστωτικές κάρτες, ολόκληρο το ιστορικό του λογαριασμού εμφανίζεται στην πιστωτική έκθεσή του εξουσιοδοτημένου χρήστη τη στιγμή που θα προστεθεί στο λογαριασμό. Θα ήταν αντιπαραγωγικό να τα προσθέσετε σε ένα λογαριασμό που είναι γεμάτη με τις καθυστερήσεις πληρωμών και άλλα αρνητικά στοιχεία. Αυτά θα πρέπει να προστεθεί στο παιδί πιστωτική έκθεσή σας και να βλάψουν αντί να βοηθήσει.

Πρωτοβάθμια και Εξουσιοδοτημένου Ευθύνες Κάρτα Χρήστη

Μόλις προστεθεί στο λογαριασμό, εξουσιοδοτημένος χρήστης θα λάβει μια ξεχωριστή πιστωτική κάρτα στο όνομά του. Ορισμένοι εκδότες πιστωτικών καρτών εκδίδουν ακόμα και διαφορετικούς αριθμούς λογαριασμού για εξουσιοδοτημένους χρήστες. Ακόμη και με τη δική τους κάρτα, ο εξουσιοδοτημένος χρήστης απλά τη δυνατότητα να κάνουν αγορές στο λογαριασμό. Συνήθως δεν μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές – αναλήψεις μετρητών ή μεταφορές ισορροπίας. Επίσης, δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στο λογαριασμό, π.χ. κλείσει το λογαριασμό, ζητήστε αύξηση του πιστωτικού ορίου, ή να προσθέσετε χρήστες των λογαριασμών.

Να θυμάστε ότι είστε υπεύθυνοι για όλες τις χρεώσεις στην κάρτα σας, ακόμα και εκείνες που γίνονται από εξουσιοδοτημένο χρήστη, ακόμη και αν ο εξουσιοδοτημένος χρήστης έχει προφορικά συμφώνησε να πληρώσει για τις δαπάνες τους. Ως κάτοχος κύριο λογαριασμό, ο εκδότης της πιστωτικής κάρτας ισχύει γενικά που ευθύνεται για το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας.

Θα το ωθήσει το πιστωτικό αποτέλεσμά τους;

Πιστωτικό αποτέλεσμά ενισχύει από τους εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς χρηστών έχουν σχεδόν εξαλειφθεί όταν FICO αποφάσισαν ότι θα περιλαμβάνει πλέον άδεια λογαριασμούς χρηστών στο μοντέλο credit scoring τους. Η απόφαση αυτή βασίζεται στον αριθμό των ανθρώπων που είχαν εκμεταλλευθεί το κενό με την αγορά πρόσβασης σε εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς χρηστών. Η εξάλειψη εξουσιοδοτημένο λογαριασμούς χρηστών θα βλάψει τα εκατομμύρια των καταναλωτών, έτσι FICO αντί πειραγμένο πιο πρόσφατο μοντέλο πιστωτικό αποτέλεσμά τους – FICO 08 – ώστε να περιλαμβάνει μόνο νόμιμα εξουσιοδοτημένο λογαριασμούς χρηστών.

Η VantageScore 3.0 θεωρεί επίσης εξουσιοδοτείται λογαριασμούς χρηστών κατά τον υπολογισμό βαθμολογία.

Ολοκληρώνεται το Εξουσιοδοτημένο Σχέσεις Χρήστη

Μόλις το παιδί σας να πληρούν τις προϋποθέσεις ή την πιστωτική μόνοι τους, δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη να τους κρατήσει ως εξουσιοδοτημένος χρήστης. Κατάργηση των προνομίων εξουσιοδοτημένος χρήστης του παιδιού σας είναι τόσο απλό όσο ένα τηλεφώνημα στον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.