Κλασματική Επένδυση: Get Started στην αγορά χωρίς πολλά χρήματα

Home » Investing » Κλασματική Επένδυση: Get Started στην αγορά χωρίς πολλά χρήματα

 Κλασματική Επένδυση: Get Started στην αγορά χωρίς πολλά χρήματα

Ξέρετε ότι θέλετε να αρχίσουν να επενδύουν, και ίσως έχετε τα μάτια σας σε ορισμένα συγκεκριμένα αποθέματα που νομίζετε ότι είναι πολλά υποσχόμενη. Αλλά όταν κοιτάς μερικές από τις τιμές των μετοχών εκεί έξω, ξαφνικά δεν φαίνεται εφικτό. Πολλές εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες έχουν τιμές των μετοχών βόρεια των $ 100, και μερικοί, όπως η Amazon και η Αλφάβητο Inc. (τη μητρική εταιρεία της Google), είναι πάνω από $ 1.000. Πώς είστε υποτίθεται για να επενδύσουν, αν δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν έστω και ένα μερίδιο;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσει ένα ολόκληρο μερίδιο σε μια στιγμή. Μια στρατηγική που ονομάζεται κλασματική επένδυση σας επιτρέπει να αγοράσετε τμήματα ενός μεριδίου. Ετσι δουλευει.

Τι είναι μια κλασματική μετοχή;

Όπως ίσως προκύπτει, η κλασματική μετοχή είναι ένα κλάσμα της πλήρους μετοχή. Ανάλογα με την εταιρεία που επενδύει σε ή μεσίτη που χρησιμοποιείτε, είναι δυνατόν να αγοράσει ένα τμήμα μιας μετοχής. Έτσι, αν μια μετοχή κοστίζει $ 100 και έχετε μόνο $ 25 για να επενδύσουν, να είστε σε θέση να με το ένα τέταρτο της μετοχής. Μπορείτε ακόμα να πάρετε για να επενδύσουν στην εταιρεία, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να έχετε αποθηκεύσει αρκετά για να αγοράσει ένα ολόκληρο απόθεμα.

Κλασματικές μετοχές προκύπτουν επίσης από τις διασπάσεις μετοχών και των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ωστόσο, αν έχετε ήδη μετοχών σε μια εταιρεία που έχει προσφέρει μια διάσπαση, ή ότι εμπλέκεται σε κάποια άλλη συναλλαγή, αυτές οι μέθοδοι απόκτησης κλασματικών υπολοίπων ίσως δεν ισχύουν για εσάς.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αγοράσει κλασματικών υπολοίπων είναι μέσω των σχεδίων επανεπένδυσης του μερίσματος.

Εάν λάβετε μερίσματα σε απόθεμα, αμοιβαίων κεφαλαίων ή ETF, κάποιοι χρηματιστές και εταιρείες έχουν αυτόματες σχέδια που επανεπενδύουν τα μερίσματα για να αγοράσει περισσότερες μετοχές. Σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να λάβετε $ 15 το μέρισμα. Η επανεπένδυση του μερίσματος θα αγοράσει αυτόματα μερική μετοχών, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Οφέλη από κλασματικές Επένδυση

Όταν επενδύετε χρήση κλασματικών υπολοίπων, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα. Μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε αποδόσεις για τα χρήματά σας νωρίτερα. Ανάλογα με το μεσίτη που χρησιμοποιείτε, και τις εταιρείες που έχουν πρόσβαση σε αυτά, είναι ακόμη δυνατό να αρχίσουν να επενδύουν με μόλις $ 5, όταν σας απασχολούν μια κλασματική επενδυτική στρατηγική. Όπως γνωρίζετε, ο προηγούμενος εσείς αρχίσουν να επενδύουν (και εκμεταλλευόμενοι ανατοκισμού αποδόσεις), τόσο καλύτερα θα είναι σε βάθος χρόνου.

Πλέον, με κλασματική επένδυση, θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε εταιρείες που μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά. Πολλοί από εμάς δεν μπορεί να αγοράσει μόνο ένα μερίδιο από τα υψηλότερα αποθέματα των τιμών. Κλασματική επένδυση σας δίνει την ευκαιρία να αγοράσω ένα μικρό κομμάτι αυτών των εταιρειών, και το όφελος σε μια μικρή διαδρομή από την επιτυχία τους.

Κάνοντας χρήση των σχεδίων επανεπένδυσης μερίσματος μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσει το χαρτοφυλάκιό σας με κλασματική επένδυση. Το μέρισμα είναι ένα μέρος των κερδών της εταιρείας. Μπορείτε να λάβετε μια πληρωμή με βάση τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν. Αν επιτρέψετε την αυτόματη επανεπένδυση, αγοράζετε περισσότερες μετοχές με κάθε πληρωμή του μερίσματος. Και, όπως μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα κλασματικών υπολοίπων μετοχών με μέρισμα σας, μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος της επόμενης πληρωμής σας.

Είναι ένα θύμα του εαυτού της κύκλο που ωφελεί λίγο σε έναν χρόνο.

Πώς να αγοράσει μετοχές κλασματικές

Πολλές σε απευθείας σύνδεση μεσίτες έκπτωσης που προσφέρουν αυτόματη επενδυτικά σχέδια σας επιτρέψει να συμμετάσχει σε κλασματική επένδυση. Αν συμφωνείτε να επενδύσουν ένα καθορισμένο χρηματικό ποσό κάθε μήνα, ο μεσίτης θα αγοράσει αυτόματα όσο το δυνατόν περισσότερο (με βάση την τιμή) της επιλογής σας από ατομικών, ETF, ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κλασματικών υπολοίπων, αν το ποσό που θα επενδύσετε δεν είναι αρκετό για να αγοράσει μια πλήρη μετοχή.

Μάθετε εάν η σύνδεση μεσίτη της επιλογής σας επιτρέπει την κλασματική επένδυση. Συνειδητοποιήστε, ωστόσο, ότι πολλές από αυτές τις πλατφόρμες θα επιτρέψει μόνο αν εγγραφείτε για ένα αυτόματο πρόγραμμα. Αν εμπόριο κατά καιρούς, ίσως να μην είναι σε θέση να αγοράσει ένα κλάσμα μετοχής.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με robo-συμβούλους και κλασματική ξεκινήματα που το καθιστούν εύκολο για σας να επενδύσουν όταν έχετε μόνο μερικά δολάρια το μήνα.

Εταιρείες όπως η Ανόρθωση, Motif, Stash, και Αποθεμάτων όλα προσφέρουν κλασματική επένδυση.

Αν είστε λίγο ξεκινάμε ως επενδυτής, όμως, θα μπορούσε να έχει νόημα για να αρχίσει με κεφάλαια δεικτών, όπως η S & P 500 ETF. Αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την ιδιοκτησία της Apple ή το Αλφάβητο Α.Ε. (η μητρική εταιρεία της Google) μετοχών, επενδύοντας σε ένα ταμείο δείκτη που περιλαμβάνει τα αποθέματα αυτά δεν σας επιτρέπουν να επωφεληθούν από την άνοδο της εν λόγω μετοχής. Πλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εκτέλεση μιας ευρύτερης λωρίδα της αγοράς, αντί να παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιό σας να ζήσουν ή να πεθάνουν από το πώς μια χούφτα των αποθεμάτων εκτελέσει.

Χρησιμοποιήστε κλασματικών υπολοίπων μετοχών να αρχίσουν να επενδύουν σήμερα, την οικοδόμηση μιας βάσης για το χαρτοφυλάκιό σας. Όπως μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επένδυση, και όπως μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε αποδόσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε τη στρατηγική σας για να συμπεριλάβετε διαφορετικούς τύπους περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και αρχίσουν να αγοράζουν όλη μετοχές της μερικά από τα πιο ακριβά αποθέματα.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.