Πώς να δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής του χρέους σας

Home » Budgeting » Πώς να δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής του χρέους σας

 Πώς να δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής του χρέους σας

Εξόφληση του χρέους μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι, ανάλογα με το πόσο από αυτό που έχετε. Είναι εξαιρετικά εύκολο να χάσει τα κίνητρα και να εγκαταλείψει, ειδικά όταν έχετε άλλους οικονομικούς στόχους που ανταγωνίζονται για περιορισμένους πόρους σας. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σχέδιο για να το εξοφλήσει.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό μπορεί να φανεί συντριπτική όταν έχετε έξι διαφορετικούς λογαριασμούς που προσπαθείτε να εξοφλήσει. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί κανόνες του αντίχειρα που μπορεί να σας βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής του χρέους σας.

Αλλά πρώτα, ας πάρει τις πληροφορίες αποπληρωμή του χρέους σας, ώστε πριν φτάσουμε σε ένα σχέδιο, όπως αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολο να οργανώσει.

Οργάνωση χρέος σας

Τα πρώτα πράγματα πρώτα, θα πρέπει να βρείτε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με το σύνολο των χρεών σας:

  • Οφειλόμενο ποσό (υπόλοιπο)
  • ελάχιστη καταβολή
  • Επιτόκιο / Απρίλιος
  • Προθεσμία πληρωμής

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν συνήθως να βρεθούν στις δηλώσεις που λαμβάνετε στο ταχυδρομείο ή σε απευθείας σύνδεση, εφ ‘όσον έχετε έναν λογαριασμό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες εύκολα, απλά καλέστε οφειλέτη σας και να τους ζητήσει για τις πληροφορίες. Θα πρέπει να είναι σε θέση να το ψάξει για σας.

Τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια των πληροφοριών που θα εστιάζει στις αφορούν την ισορροπία και τα επιτόκια σας, έτσι ώστε τουλάχιστον φροντίστε να πάρετε αυτά τα δύο πριν προχωρήσετε. Έχοντας έναν προϋπολογισμό στη θέση του θα μπορούσε να κάνει αυτό πιο εύκολη.

Προτεραιότητα το χρέος σας Με Επιτόκιο – Χρέος Μέθοδος Avalanche

Αυτή είναι γνωστή ως μέθοδος «χιονοστιβάδας του χρέους», και μαθηματικά, είναι αυτό που θα σας σώσει τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποπληρωμής του χρέους σας.

Τι πρέπει να κάνετε είναι να παραγγείλετε τα χρέη σας από το υψηλότερο επιτόκιο χαμηλότερο επιτόκιο.

Με επίκεντρο την εξόφληση του χρέους σας με το υψηλότερο επιτόκιο  πρώτα , μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερα χρήματα, επειδή το ενδιαφέρον που έχει προκύπτουν από τους λογαριασμούς σας θα μειωθεί. Οι τόκοι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο παράγοντα για το σχέδιο αποπληρωμής του χρέους σας, αν δεν είστε προσεκτικοί.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα δάνειο $ 10.000, με επιτόκιο 7%, και έχετε 5 χρόνια για να πληρώσει μακριά. ελάχιστη μηνιαία καταβολή σας θα είναι $ 198, αλλά δεν είναι όλα της πληρωμής θα πάει προς την καταβολή του υπολοίπου μακριά.

Αντ ‘αυτού, περίπου $ 58 την πρώτη πληρωμή σας θα πάει προς το ενδιαφέρον αντ’ αυτού. Ωχ. Αντίθεση ότι με την τελευταία πληρωμή σας, στην οποία μόνο $ 1 πηγαίνει προς το ενδιαφέρον.

Κάνοντας πρόσθετες πληρωμές σημαίνει αντιγραφή με ενδιαφέρον γρηγορότερα τόσο περισσότερες από τις πληρωμές σας μπορεί να πάει προς την κύρια. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος αποτυγχάνει να επικεντρωθεί η ψυχολογική χρέους αντίκτυπο έχει συχνά.

Προτεραιότητα το χρέος σας Με Balance – Χρέος Μέθοδος Χιονόμπαλα

Τι θα συμβεί αν η παραγγελία σας το χρέος σας από το υψηλότερο επιτόκιο χαμηλότερο και να διαπιστώσει ότι υψηλότερο χρέος επιτοκίου σας είναι επίσης αυτό που οφείλετε περισσότερο για; Αυτό μπορεί να φαίνεται να νικήσει, και δεν έχουν καν αρχίσει να σχεδιάζουν ακόμα.

Αν διαπιστωθεί ότι αυτό είναι η περίπτωση, και ψάχνετε σε ένα βουνό που δεν νομίζω ότι μπορείτε να φτάσετε ακόμα – και δεν είναι ενθουσιασμένος για να φτάσει – τότε θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση με τη μέθοδο της χιονοστιβάδας του χρέους. Αντί των επιτοκίων, θα επικεντρωθεί στην εξόφληση του χρέους με το χαμηλότερο ισορροπία πρώτα και στη συνέχεια να εργαστείτε με τον τρόπο σας επάνω.

Όχι, δεν πρόκειται να σώσει όσο περισσότερα χρήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά να πάρει από το χρέος είναι συχνά μια συναισθηματική εμπειρία, δεν είναι μια λογική εμπειρία.

Θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το ποια μέθοδο θα σας κάνει να το πιο κίνητρα για να κλωτσήσει το χρέος σας στο κράσπεδο του πεζοδρομίου. Αν πάρει μια μικρή νίκη κάθε τόσο είναι πιο ελκυστική, τότε η μέθοδος χιονοστιβάδας είναι ο τρόπος να πάει.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργούν αυτές οι μέθοδοι αποπληρωμής του χρέους καθώς υπάρχει περισσότερος σε αυτούς που συναντά το μάτι.

Χιονοπόλεμος πληρωμές σας για Ορμή

Αυτή τη στιγμή, ίσως να κάνει τις ελάχιστες πληρωμές για το χρέος σας, αλλά αυτό δεν πρόκειται να επιτρέψει σε σας για να φτάσετε ελευθερία του χρέους πολύ γρήγορα. Εάν ο στόχος σας είναι να γίνει χρέος ελεύθερο ώστε να μπορείτε να αρχίσει να ζει τη ζωή χωρίς δεσμά, τότε θα θέλουν να αρχίσουν να πληρώνουν επιπλέον για το χρέος σας. Αυτό είναι ακριβώς το πώς λειτουργεί η μέθοδος χιονοστιβάδας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε 4 χρέη:

  • Πιστωτική Κάρτα # 1 5.000 $ @ 12% επιτόκιο
  • Πιστωτική Κάρτα # 2: $ 1.000 @ 15% επιτόκιο
  • Φοιτητικό Δάνειο: $ 14.000 @ 4% επιτόκιο
  • Προσωπικό Δάνειο: $ 10,000 @ 7% επιτόκιο

Με τη μέθοδο της χιονοστιβάδας του χρέους, θα επικεντρωθεί στην πιστωτική κάρτα # 2 πρώτα. Για χάρη του παραδείγματος, ας πούμε ελάχιστη πληρωμή σας είναι $ 20. Μπορείτε να αποφασίσει να πληρώσει $ 100 προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν τα ελάχιστα σε όλα τα άλλα χρέη σας.

Έτσι είστε καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των $ 120 προς πιστωτική κάρτα # 2. Μόλις έχετε εξοφληθεί, θα προχωρήσουμε σε πιστωτική κάρτα # 1. Ας πούμε ότι η ελάχιστη καταβολή για αυτό ήταν $ 60 ετών. Θα κυλήσει τα $ 120 που πλήρωναν στην πιστωτική κάρτα # 1 πάνω, για συνολικά $ 180 ημέρες.

Μετά από αυτό εξοφληθεί, θα επικεντρωθεί στην προσωπική σας δάνειο, το οποίο είχε μια ελάχιστη πληρωμή των $ 198. Με τα $ 180 που χρησιμοποιούσατε για να πληρώσει μακριά πιστωτική κάρτα # 1, μπορείτε να πληρώσετε $ 378 προς την κατεύθυνση αυτή.

Μόλις πληρώσει το προσωπικό δάνειο μακριά, ήρθε η ώρα να σκοτώσουν τελικό χρέος σας: δανείου σπουδαστών σας. Η ελάχιστη πληρωμή για αυτό ήταν $ 260 – αλλά σε συνδυασμό με $ 378 πληρώνετε $ 638 προς την κατεύθυνση αυτή.

Με αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να είναι εύκολο να δει πώς είσαι «χιονοπόλεμος» πληρωμές σας μαζί και να κάνει ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο κάθε φορά που θα εξοφλήσει ένα χρέος. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο και κράτησε την καταβολή των ελάχιστων ορίων σε όλους τους τομείς, θα σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει το χρέος σας.

Μπορείτε απλά χρησιμοποιώντας τους πόρους που έχετε με έναν καλύτερο τρόπο. Πληρώνουν $ 100 αντί $ 20 στην πιστωτική κάρτα # 2 δεν είναι καν απαραίτητο – θα μπορούσε να πληρώσει μόνο τα $ 20 και χιόνια ότι – αλλά αυτό θα σας βοηθήσουν να πάρετε στη νοοτροπία των πληρώσετε επιπλέον για το χρέος σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια αρχή για τη μέθοδο χιονοστιβάδα, αλλά η σειρά με την οποία θα εξοφλήσει τα χρέη σας θα ήταν διαφορετική.

Η μέθοδος Snowflake χρέους

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο νιφάδα χιονιού χρέους, και αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό είτε με τον χιονιά χρέους ή μεθόδους χιονοστιβάδα του χρέους.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα, «snowflaking» πληρωμές ακριβώς σημαίνει κάνουν λίγο πληρωμές όποτε είναι δυνατόν.

Ας πούμε ότι έχετε βρει $ 5 στο γυμναστήριο, ή συνεργάτης σας σας δίνει $ 10 για το γεύμα που τους αγόρασε μήνες πριν (ότι έχετε ξεχάσει το περίπου), ή μπορείτε να λάβετε $ 50 από το σχετικό για τα γενέθλιά σας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα λάβει μικρά έκτακτα χρήματα – αυτό είναι χρήματα που δεν περίμενα και δεν αντιπροσώπευαν στον προϋπολογισμό σας.

Δεδομένου ότι είναι «βρήκε» τα χρήματα ή «έξτρα» χρήματος, πηγαίνει κατ ‘ευθείαν στο χρέος σας. Θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν, οπότε γιατί να μην το βάλετε προς το # 1 γκολ του να πάρει από το χρέος;

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να Snowflake πληρωμές όποτε έχετε επιπλέον χρήματα στον προϋπολογισμό σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πέρασε μόνο $ 20 στο φυσικό αέριο αυτή την εβδομάδα, σε αντίθεση με την τακτική σας $ το 40. Αποστολή ότι άλλα $ 20 προς το χρέος σας.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, αν θα πληρωθείτε σε ένα ακανόνιστο πρόγραμμα. Ίσως είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή πληρώνεστε με προμήθεια, και δεν μπορείτε να τις ταμειακές ροές μεγάλες, πρόσθετες πληρωμές εφάπαξ. Προσπαθήστε να στείλετε μικρότερες πληρωμές προς το χρέος σας κάθε φορά που θα ξοδεύουν λιγότερα από ό, τι νομίζατε ότι θα ήταν. Ή, ως ελεύθερος επαγγελματίας, να λάβει 5% από κάθε φορά που ένας πελάτης που πληρώνει και το βάζουμε προς το χρέος σας.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να φαίνεται αναποτελεσματική στην αρχή, αλλά μικρές ποσότητες αθροίζονται. Αν έχετε πληρώσει $ 20 επιπλέον την εβδομάδα, αυτό είναι ένα επιπλέον $ 100 έχετε καταβάλει προς το χρέος σας! Πλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αίσθηση σαν να σημειώνουν πρόοδο αρκετές φορές σε όλο το μήνα, κάθε φορά που έχετε προγραμματίσει μια πληρωμή.

Πώς θα έπρεπε να επιλέξετε να δοθεί προτεραιότητα;

Ούτε η μέθοδος είναι σωστό ή λάθος. Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στην προσωπική χρηματοδότηση, είναι εντελώς από εσάς ποια μέθοδο θα επιλέξετε.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είστε εξόφληση του χρέους και την επίτευξη προόδου σε αυτή την κατεύθυνση. Εξόφληση του χρέους σας φέρνει πιο κοντά σε άλλους οικονομικούς στόχους σας και τα χρήματά σας γίνεται επιτέλους δική σας. Θα έχετε τη σιγουριά που σας χρωστάμε πια κανέναν.

Μπορείτε, επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο μεθόδων. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη μέθοδο χιονοστιβάδας, και αν βρείτε δεν είναι κίνητρο, μεταβείτε στη μέθοδο χιονοστιβάδα. Το σχέδιό σας δεν χρειάζεται να οριστεί σε πέτρα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι είστε επικεντρώθηκε στην εξόφληση του χρέους σας.

Μην ξεχάσετε να Προϋπολογισμός για πληρωμές

Όπως θα πρέπει να προϋπολογισμό για την εξοικονόμηση, θα πρέπει επίσης να προϋπολογισμός για επιπλέον πληρωμές του χρέους, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να πληρώνουν το ελάχιστο.

Καθαρίστε τον προϋπολογισμό σας και να δείτε αν υπάρχουν μέρη που μπορείτε να πάρετε προσωρινά από. Ίσως μπορείτε να πάτε χωρίς φαγητό έξω για ένα μήνα, και να χρησιμοποιήσετε το $ 50 έχουν διατεθεί γι ‘αυτό προς το χρέος. Ή ίσως μπορείτε να ακυρώσετε το καλώδιο και αρχίστε να στέλνετε $ 150 προς το χρέος σας.

Υπολογίστε πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσει, και βεβαιωθείτε ότι είναι λογιστικά στον προϋπολογισμό σας. Δεν θέλετε να προϋπολογισμό μόνο για τις ελάχιστες πληρωμές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ό, τι έχει απομείνει στο τέλος του μήνα προς το χρέος σας, γιατί θα καταλήξετε δαπανών που τα χρήματα. Ο λογαριασμός για τις επιπλέον πληρωμές μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να δαπανήσουν αυτά τα χρήματα σε οτιδήποτε άλλο.

Εάν δεν αισθάνεστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική περικοπές σε ορισμένα πράγματα, να θυμάστε ότι αυτό είναι προσωρινό. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε μια πλευρά κίνηση για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από την πλευρά της, αν προτιμάτε να κρατήσετε τα έξοδά σας το ίδιο, και να στείλουν όλα τα επιπλέον χρήματα που κάνετε προς το χρέος.

Τι γίνεται αν δεν έχετε κανένα επιπλέον χρήματα, και οι πληρωμές του χρέους σας είναι εξοντωτικές; Καλέστε τους πιστωτές σας και να τους ρωτήσετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να επεξεργαστεί ένα μικρότερο ποσό για να αρχίσει με, μέχρι να αποκτήσει δυναμική και, ενδεχομένως, να κερδίζουν περισσότερα. Απλά να είστε προσεκτικοί των εταιρειών διαχείρισης του χρέους που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία έναντι αμοιβής.

Με λίγη οργάνωση, επιμέλεια και επιμονή, θα γίνει χρέος ελεύθερο αρκετά σύντομα.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.