Πώς Behavioral Οικονομικών θα μπορούσε να σας κάνει μια καλύτερη Επενδυτών

Home » Investing » Πώς Behavioral Οικονομικών θα μπορούσε να σας κάνει μια καλύτερη Επενδυτών

Οι αγορές θα ήταν εύκολο να προβλεφθεί, αν δεν συμμετείχαν οι άνθρωποι

Πώς Behavioral Οικονομικών θα μπορούσε να σας κάνει μια καλύτερη Επενδυτών

Αν έχετε αγοράσει ή να πωληθούν ποτέ τα αποθέματα, υπάρχει μια πιθανότητα που μπορεί να πράξει με βάση τα αισθήματα και τα συναισθήματα παρά το κρύο, ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.

Μπορεί να θέλετε να πιστεύετε ότι το εμπόριο βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, κρατώντας ένα μάτι εστιάζονται εντατικά για επενδυτικούς σας στόχους. Αλλά είσαι άνθρωπος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα απόθεμα, επειδή είδες μια αυθεντία μιλήσουμε γι ‘αυτό από την τηλεόραση. Μπορείτε να πωλήσει ένα απόθεμα, επειδή έχασε κάποια αξία και είστε φρίκαρε.

Πιθανόν να έχετε αγοράσει ή να πωληθούν τα αποθέματα απλώς και μόνο επειδή αισθάνεται καλά να κάνει μια συναλλαγή.

Ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει εμπόριο με βάση το συναίσθημα, μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου δεν έχετε κάνει τη βέλτιστη επενδυτική επιλογή, λόγω έλλειψης πληροφοριών.

Συμπεριφοριστική χρηματοδότηση είναι ένα νέο πεδίο μελέτης που εξετάζει αυτό το φαινόμενο. Εξετάζει την ψυχολογία και το συναίσθημα, και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι αγορές δεν πάνε πάντα προς τα πάνω ή προς τα κάτω τον τρόπο που θα περίμενε κανείς.

Οι συμβατικές ή παραδοσιακές Οικονομικών

Οι άνθρωποι έχουν μελετήσει τις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές θεωρίες και μοντέλα που χρησιμοποιούν αντικειμενικά στοιχεία για να προβλέψει πώς οι αγορές θα ανταποκριθούν υπό ορισμένες συνθήκες. Η Capital Asset Pricing Model, αποτελεσματικής αγοράς, και άλλοι έχουν μια αρκετά καλή πορεία της πρόβλεψης των αγορών. Αλλά αυτά τα μοντέλα υποθέτουν κάποια απίθανο πράγματα, όπως:

  • Οι επενδυτές έχουν πάντα πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες στη διάθεσή τους
  • Οι επενδυτές έχουν μια λογική ανοχή για τον κίνδυνο, και ότι η ανοχή δεν αλλάζει.
  • Οι επενδυτές θα επιδιώξει πάντα για να κάνουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη μεγαλύτερη αξία.
  • Οι επενδυτές θα κάνει πάντα τις πιο ορθολογικές επιλογές.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ελαττωματικών υποθέσεις, τα συμβατικά μοντέλα χρηματοδότησης δεν έχουν ένα τέλειο ιστορικό.

Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες χρηματοδότηση άρχισαν να παρατηρούν ανωμαλίες ότι τα συμβατικά μοντέλα δεν μπορούσε να εξηγήσει.

παράξενη Stuff

Εάν οι επενδυτές συμπεριφέρονται ορθολογικά, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που δεν πρέπει να συμβεί. Αλλά το κάνουν. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κάποιες ενδείξεις ότι τα αποθέματα θα έχουν μεγαλύτερη απόδοση από τις τελευταίες ημέρες και πρώτες μέρες του μήνα. Ή το γεγονός ότι τα αποθέματα είναι γνωστό ότι εμφανίζουν χαμηλότερες αποδόσεις της Δευτέρας.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα γεγονότα, αλλά μπορεί να εξηγηθεί από την ανθρώπινη συμπεριφορά. Σκεφτείτε το λεγόμενο «φαινόμενο Ιανουάριος», που σημαίνει ότι πολλά αποθέματα ξεπερνούν κατά τον πρώτο μήνα του έτους. Δεν υπάρχει συμβατικό μοντέλο που προβλέπει αυτό, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι τα αποθέματα κύμα τον Ιανουάριο επειδή οι επενδυτές πωληθούν τα αποθέματα πριν από το τέλος του έτους για φορολογικούς λόγους.

Λογιστική Ανωμαλίες

Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι πολύπλοκη, και είναι προφανώς αδύνατο να προβλεφθεί κάθε παράλογη επενδυτές κίνηση μπορεί να κάνει. Όμως, όσοι έχουν μελετήσει συμπεριφοριστική χρηματοδότηση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μια σειρά από διαδικασίες σκέψης που μας ωθούν να κάνουν λιγότερο-από-τέλεια λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Προσοχή Bias:  Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι θα επενδύει σε εταιρείες που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ακόμη και αν λιγότερο γνωστές εταιρείες που προσφέρουν την υπόσχεση για καλύτερες αποδόσεις. Ποιος από εμάς δεν έχει επενδύσει στην Apple ή το Amazon, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουμε τα πάντα για αυτούς;
  • Εθνική Bias:  Μια αμερικανική πρόκειται να επενδύσει σε αμερικανικές εταιρείες, ακόμη και αν τα αποθέματα προσφέρουν στο εξωτερικό καλύτερες αποδόσεις.
  • Underdiversification:  Υπάρχει μια τάση για τους επενδυτές να αισθάνονται πιο άνετα κρατώντας ένα σχετικά μικρό αριθμό των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό τους, ακόμη και αν ευρύτερη διαφοροποίηση θα τους κάνουν περισσότερα χρήματα.
  • Αναίδεια:  Οι επενδυτές θέλουν να πιστεύουν ότι είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Δεν είναι πιθανό να αλλάξει επενδυτικές στρατηγικές, επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την προσέγγισή τους. Ομοίως, όταν τα πράγματα πάνε καλά, είναι πιθανό να λάβει πίστωση, όταν πραγματικότητα τα καλά τους αποτελέσματα προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες ή καθαρή τύχη.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει

Αν θέλετε να γίνετε ένα καλύτερο επενδυτή, θα θέλετε να γίνει λιγότερο ανθρώπινη. Αυτό ακούγεται σκληρό, αλλά θα σας ωφελήσει να προβεί σε απολογισμό της δικής σας προκαταλήψεις και να αναγνωρίσει όπου το δικό σας ελαττωματικό σκέψης που έχει πλήξει στο παρελθόν.

Σκεφτείτε να αναρωτιέσαι δύσκολες ερωτήσεις, όπως, «Do πάντα σκέφτομαι έχω δίκιο;» ή «Έχω λάβει πίστωση για τις επενδύσεις νίκες και κατηγορούν εξωτερικούς παράγοντες για τις απώλειες μου;» Ρωτήστε, «Έχω πωλούνται ποτέ ένα απόθεμα στο θυμό, ή αγοράζονται ένα απόθεμα βασίζεται σε μια απλή αίσθηση του εντέρου;»

Ίσως το πιο σημαντικό, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε τις σωστές επενδυτικές επιλογές. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τα πάντα για ένα απόθεμα πριν από την αγορά ή πώληση, αλλά ένα καλό κομμάτι της έρευνας θα βοηθήσει να εξασφαλίσει είστε επενδύοντας με βάση την λογική και αντικειμενική γνώση και όχι τη δική σας προκαταλήψεις ή συναισθήματα.

Σκεφτείτε μια Robo-Σύμβουλος

Μία από τις τελευταίες τάσεις στην επένδυση είναι η χρήση των Robo-συμβούλων, στην οποία η εταιρεία διαχειρίζεται τις επενδύσεις σας με πολύ μικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Τα χρήματα αντί να διαχειρίζεται μέσω μαθηματικών οδηγίες και αλγορίθμων. Ορισμένες μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες με έκπτωση συμπεριλαμβανομένων Vanguard, E-Trade και Charles Schwab έχουν υπηρεσίες robo-συμβούλους, και υπάρχουν μια σειρά από νεότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ανόρθωση και προσωπική Capital.

Η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω από το αν robo-σύμβουλοι παρέχουν άνω του μέσου όρου αποδόσεις. Αλλά στη θεωρία, χρησιμοποιώντας ένα robo-σύμβουλος θα ενισχύσει τις πιθανότητές σας για την καλύτερη δυνατή και ορθολογική επένδυση αποφάσεις. Επιπλέον, καθώς περισσότεροι επενδυτές στραφούν σε αυτή την αυτοματοποιημένη προσέγγιση, μπορούμε να δούμε τα συμβατικά μοντέλα χρηματοδότησης γίνονται πιο ακριβείς ανθρώπινης συμπεριφοράς παίζει μικρότερο ρόλο στο πώς εκτελούν αγορές.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.