Σημαντικές Οικονομικές Μαθήματα Κάθε Ενηλίκων εργασίας πρέπει να μάθετε

Home » Finance » Σημαντικές Οικονομικές Μαθήματα Κάθε Ενηλίκων εργασίας πρέπει να μάθετε

Αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες διαχείρισης των χρημάτων για να πάρει τα οικονομικά σας υπό έλεγχο

Σημαντικές Οικονομικές Μαθήματα Κάθε Ενηλίκων εργασίας πρέπει να μάθετε

Πλοήγηση στον κόσμο της προσωπικής χρηματοδότησης μπορεί να είναι συντριπτική, ακόμα και για έναν ενήλικα ο οποίος έχει αρκετή εμπειρία στον κόσμο της εργασίας. Με κάποιο έξυπνο σχεδιασμό, μια καλή στρατηγική και κατανόηση των βασικών αρχών που θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύξουν τις δεξιότητες διαχείρισης των χρημάτων που χρειάζεστε για να πάρετε τα οικονομικά σας υπό έλεγχο. Εδώ είναι μερικές θεμελιώδεις αλήθειες της προσωπικής χρηματοδότησης που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

1. Θέστε τους στόχους

Αν δεν έχετε ένα σετ προορισμό να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το κίνητρο για να σώσει.

Είτε πρόκειται για ένα σπίτι που έχετε αντικρύζοντας ή τη συνταξιοδότησή σας, ορίστε προσεκτικά αυτούς τους στόχους και να καταλάβω πόσο θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε ώστε να μπορείτε να δημιουργήσει ένα σχέδιο για να φτάσει εκεί.

2. Ξεκινήστε το συντομότερο δυνατό

Έχετε ακούσει ποτέ του ανατοκισμού; Αυτή η διαδικασία επιτρέπει το ενδιαφέρον για τις αποταμιεύσεις σας για να κερδίσετε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε να αποθηκεύσετε για συνταξιοδότηση, τόσο περισσότερο χρόνο τα χρήματά σας θα πρέπει να αναπτυχθούν και να επωφεληθούν του ανατοκισμού. Ο χρόνος είναι πραγματικά ένα ισχυρό προβάδισμα για τις επενδύσεις σας, ώστε να περιμένει λίγα χρόνια για να ξεκινήσει η εξοικονόμηση μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέγεθος της φωλιάς συνταξιοδότηση αυγό σας.

3. δαπανούν λιγότερο από το να κάνετε 

Είναι απίστευτα εύκολο σε αυτό καταναλωτή με γνώμονα τον κόσμο να ζει πέρα ​​από τις δυνατότητές μας, αλλά ένας καλός κανόνας είναι να προσπαθήσουμε και να σώσει τουλάχιστον το 15 τοις εκατό του εισοδήματός σας. Αν το βρίσκετε εύκολο να ξοδεύουμε προσπαθήσουμε να πληρώνουν για τα πράγματα όπως τα ρούχα και τα παντοπωλεία με μετρητά αντί της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Ανάληψη ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα σας βοηθάει να είναι πιο ενήμεροι και να κάνουν καλύτερες επιλογές των δαπανών.

4. Δημιουργήστε ένα Προϋπολογισμός 

Προϋπολογισμών παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην εξόφληση του χρέους, τον έλεγχο των δαπανών σας και διαμονή σε καλό δρόμο προς τους στόχους σας. Είναι εύκολο να περάσουν μια μικρή επιπλέον μερικές μέρες από τους άλλους, αλλά αν έχετε έναν προϋπολογισμό σε ισχύ ή να ορίσετε ένα ημερήσιο όριο δαπανών θα είστε σε θέση να προσαρμόσει και να αντισταθμίσουν τυχόν αβλεψίες μια άλλη ημέρα.

5. Βάλτε το κέρδος σας με αυτόματο πιλότο

Οι εισφορές τις αποταμιεύσεις σας αφαιρούνται αυτόματα από την πληρωμή σας μέσω της 401k σχέδιο ή / και την άμεση κατάθεση σε λογαριασμό μεσιτείας. Αν βάλετε χρήματα στην άκρη για να μπορέσετε να δείτε ακόμη και δεν θα το χάσετε.

6. Πάρτε Πάντα Δωρεάν Χρήματα 

Αν ο εργοδότης σας προσφέρει για να ταιριάξει με ένα ποσοστό 401K συμβολή σας – και οι περισσότεροι το κάνουν – μεγιστοποίηση ότι το όφελος από τη συμβολή του ορίου αγώνα εργοδότες που προσφέρουν για να ταιριάζει με τη συμβολή σας συνήθως θα το πράξει μέχρι 3-6 τοις εκατό του ετήσιου μισθού σας.. Έτσι, αν κάνετε $ 50.000 και το αφεντικό σας ταιριάζει 401k σας μέχρι 5 τοις εκατό, να είστε βέβαιος να συμβάλει $ 2.500 κατά τη διάρκεια του έτους.

7. Μην πάει σπίτι Crazy

Να είστε προσεκτικοί για να μην υπερ-αγοράζουν όταν ψώνια για ένα νέο σπίτι. Μια μεγάλη πληρωμή υποθηκών μπορεί να σας θέσει πίσω με τις αποταμιεύσεις σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε από το σπίτι σας, έτσι ώστε να έχουν την ελευθερία να δαπανήσουν για άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

8. Προστατεύστε τον εαυτό σας

Ένα πλήρως ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία της ζωής σας και το μέλλον σας. Ασφάλεια ζωής και περιουσίας σχεδιασμού είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε την υποχρέωσή σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα ικανοποιείται, ακόμα και μετά θα έχεις φύγει. Ξεκινήστε τις αγορές για την ασφάλιση ζωής, το συντομότερο δυνατό, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

9. Μην αφήνετε τον οικονομικό κόσμο εκφοβίσει σας

γκουρού χρήματα ο Dave Ramsey έχει παρατηρήσει ότι «το 80 τοις εκατό των προσωπικών οικονομικών είναι η συμπεριφορά» δεν εκπαίδευση. Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, δεν χρειάζεται να είναι μια οικονομική εμπειρογνωμόνων για τη χρηματιστηριακή αγορά για να αρχίσει η δημιουργία του χαρτοφυλακίου σας και την προετοιμασία για το μέλλον. Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να κάνουμε είναι να εργαστούμε για την οικοδόμηση μια σταθερή σχέδιο που θα δεσμευτούν και να κολλήσει με την πάροδο των ετών.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.