Важно Финансови уроци всеки работен възрастни трябва да се научат

Home » Finance » Важно Финансови уроци всеки работен възрастни трябва да се научат

Разработване Тези управление на банката си, за да получат вашите финанси под контрол

Важно Финансови уроци всеки работен възрастни трябва да се научат

Придвижване в света на личните финанси може да бъде огромна, дори и за един възрастен, който има доста опит в професионалния свят. С някои умни планиране, добра стратегия и разбиране на основите трябва да бъде в състояние да разработи пари за управление на умения, които трябва да си финанси под контрол. Ето някои основни истини на личните финанси, които всеки трябва да знае.

1. Поставете си цели

Ако не разполагате с набор дестинация да се работи за това може да бъде трудно да се намери мотивация да спаси.

Независимо дали става дума за къща сте се насочили или пенсионирането си, внимателно да определите тези цели и да разбера колко ще трябва да спаси, така че можете да съдове план да отида там.

2. Започнете възможно най-скоро, колкото можете

Чували ли сте, сложна лихва? Този процес позволява на лихвите по спестяванията си, за да печелят дори по-голям интерес. Колкото по-рано започнете да запазите за пенсиониране, толкова повече време парите си трябва да расте и да се възползвате от сложна лихва. Време е наистина силен олово за вашите инвестиции, така че чакат само за няколко години, за да започнете да спестявате може значително да намали размера на вашия пенсиониране гнездо яйце.

3. харчат по-малко, отколкото си направим 

Това е невероятно лесно в този потребителски ориентираните свят да живее според възможностите си, но по-добро правило е да се опита да спаси най-малко 15 на сто от доходите си. Ако ви е лесно да харча опитайте да плащат за неща като дрехи и хранителни стоки с пари в брой вместо с кредитна или дебитна карта.

Оттеглянето фиксирана сума всеки месец ви помага да се отделят повече внимание и да направи по-добро оползотворяване избор.

4. Създаване на бюджет 

Бюджети играят изключително важна роля в изплащане на дълга, контрол на разходите си и да останат по пътя към целите си. Това е лесно да прекарат малко повече няколко дни, отколкото други, но ако имате бюджет на място или да зададете дневен лимит на разходите, които ще бъдат в състояние да се приспособи и да компенсирате всички пропуски друг ден.

5. Поставете спестяванията си на автопилот

Имат ли вашите спестовни вноски автоматично приспадат от заплатата си през 401k план и / или директен депозит в сметката посредничество. Ако сложите пари настрана, преди дори да го видя няма да го пропуснете.

6. Винаги Вземете свободни пари 

Ако работодателят ви предлага да съответства на процент от 401K принос – и най-лесно – максимално увеличаване на размера на това обезщетение, като допринася за ограничението на мач Работодателите, които предлагат да съвпадне с вашия принос обикновено ще го направят до 3-6 на сто от годишния ви заплата.. Така че, ако направите $ 50 000 и на шефа си съответства на вашия 401k до 5 на сто, не забравяйте да допринесе $ 2500 в течение на годината.

7. Не Go Crazy House

Внимавайте да не прекалите купуват при пазаруване за нов дом. Голяма плащане ипотека наистина може да те върна с вашите спестявания. Опитайте се да мисля за това, което наистина се нуждаят от вашия дом, така че имате свободата да се харчат за други нужди.

8. предпазите

Напълно завършена финансов план включва разпоредби за защита живота и бъдещето си. Животозастраховане и планиране на имоти, са от ключово значение за като се уверите, задължението си до любимите хора, е изпълнено, дори и след като са си отишли. Започнете да пазарувате застраховка живот възможно най-скоро, ако не сте го направили.

9. Не позволявайте на Световната сплашване You Финансово

Пари гуру Дейв Рамзи отбеляза, че “80 на сто от личните финанси е поведение” не образование. Противно на общоприетото схващане, че не е нужно да бъде финансов експерт на фондовия пазар, за да започне изграждането на портфолиото си и подготовка за бъдещето. Всичко, което наистина трябва да направите е работата по изграждане на солидна план, който ще се ангажират с и остана с течение на годините.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.