Дробни Инвестиране: Първи стъпки в пазара без много пари

Home » Investing » Дробни Инвестиране: Първи стъпки в пазара без много пари

 Дробни Инвестиране: Първи стъпки в пазара без много пари

Вие знаете, че искате да започнете да инвестира, и може би имаш очите за някои целеви запаси, които според Вас са обещаващи. Но когато се вгледате в някои от цените на акциите там, изведнъж тя не изглежда възможно. Много публично търгуваните дружества имат цените на акциите на север от $ 100, а някои, като Amazon и азбука Inc. (компанията-майка на Google), са над $ 1000. Как се очаква да инвестират, ако не може да си позволи да си купи дори един дял?

Добрата новина е, че не е нужно да си купя един цял дял в даден момент. Стратегия нарича фракционна инвестиране ви позволява да закупи части на акция. Ето как тя работи.

Какво е Дробни Share?

Както вероятно заключи, дробна дял е една малка част от пълния си дял. В зависимост от компанията, в която се инвестира в или брокера, който използвате, е възможно да се купи част от акциите. Така че, ако една акция струва $ 100, а вие имате само $ 25 за инвестиции, може да бъде в състояние да от една четвърт от един дял. Вие все още се да инвестират в дружеството, но не е нужно да чакате, докато сте запазили достатъчно, за да си купи цялата наличност.

Частични акции също са резултат от сплит и сливания и придобивания. Въпреки това, освен ако вече притежавате акции в компания, която е предлагането на разцепление, или, че е замесен в някаква друга сделка, тези методи за получаване на дробни акции вероятно не се отнасят за вас.

Един от най-лесните начини да се купуват акции дробни е чрез планове за реинвестиране на дивиденти.

Ако получите дивиденти на фондовата, взаимен фонд, или ETF, някои брокери и компании имат автоматични планове, които реинвестират тези дивиденти, за да купуват повече акции. В много случаи може да получите $ 15 в дивиденти. реинвестиране на дивидентите автоматично ще купят частични дялове, въз основа на текущата цена на акцията.

Предимства на Дробни Инвестиране

Когато инвестирате с помощта на частични дялове, вие се възползвате от гъвкавост и ефективност. Можете да започнете да печелите възвръщаемост на парите си по-рано. В зависимост от брокера, който използвате, и на фирмите, до които имате достъп, това е възможно дори да се започне инвестиране с по-малко $ 5, когато се използва фракционна инвестиционна стратегия. Както знаете, колкото по-рано започнат да инвестират (и като се възползва от смесване декларации), толкова по-добре сте в дългосрочен план.

Плюс това, с частична инвестиране, имате възможност да се инвестира в компании, които може да не са в състояние да си позволят. Много от нас не може просто да си купите акции на най-високата цена на акцията. Дробни инвестиране дава възможност да станете собственик на малка част от тези дружества-и да се възползват в малък начин от техния успех.

При използването на планове за реинвестиране на дивиденти може да бъде особено ефективен начин за изграждане на портфолиото си с частична инвестиране. Дивидент е част от печалбата на фирмата. Можете получаване на изплащане въз основа на броя акции, който притежавате. Ако се даде възможност за автоматично реинвестиране, вие купувате повече акции с всяко плащане на дивидент. И, като си купите повече дробни акции с дивидент, трябва да увеличи размера на следващото ви изплащане.

Това е самоподдържащ цикъл, който ви е от полза малко в даден момент.

Как да купя Дробните Акции

Много онлайн отстъпка брокери, които предлагат автоматични планове за инвестиции и ви позволяват да участват в частична инвестиране. Ако сте съгласни да инвестира определена сума пари всеки месец, брокерът автоматично ще купят възможно най-много (на базата на цена) по ваш избор на лице, ETF или дялове от взаимни фондове. Това може да означава дробни акции, ако сумата, която инвестира, не е достатъчно за закупуване на пълен дял.

Разберете дали онлайн брокера по ваш избор дава възможност за частична инвестиране. Осъзнайте, макар, че много от тези платформи ще го позволи само ако се регистрирате за автоматичен план. Ако търгувате от време на време, може да не бъде в състояние да си купите една малка част от акция.

Можете също така да започнете с Robo-консултанти и дробни стартиращи компании, които го правят лесно за вас да се инвестира, когато имате само няколко долара на месец.

Фирми като подобрение, Motif, Сташ, и на запасите, с всички предлагат частична инвестиране.

Ако са само началото и като инвеститор, обаче, той може да има смисъл да се започне с индексни фондове, като например S & P 500 ETF. Макар да не е съвсем същото като притежаване на Apple или азбука Inc. (компанията-майка на Google) запас, да инвестират в индекс фонд, който включва тези запаси не позволява да се възползват от покачване че акцията. Плюс това, вие се възползвате от изпълнението на по-широк откос на пазара, а не да гледа портфолиото си живее или да умре от това как шепа запаси изпълни.

Използвайте дробни акции да започнат да инвестират днес, изграждане на база за вашето портфолио. Както можете да научите повече за инвестиране, и както можете да започнете да виждате декларации, можете да променяте стратегията си да се включат различни видове активи, а дори и започнат да купуват цели акции на някои от най-скъпите акции.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.