Защо малцинствата плащат повече за Автомобилно застраховане?

Home » Insurance » Защо малцинствата плащат повече за Автомобилно застраховане?

 Защо малцинствата плащат повече за Автомобилно застраховане?

Расизма и расовата дискриминация са съществували в продължение на векове. През следващите десетилетия, тъй като движението за граждански права започнаха нещата са определено се подобриха за малцинствени групи и хора с цвят по много начини. Но дискриминация все още съществува, дори на места, които никога не бихте очаквали. Дори през 2018 г., черни американци плащат много повече от белите американци за нещо, което се изисква по закон в почти всеки щат застраховка кола.

Това е тъжно, но това е вярно. През последните години, американските квартали са станали по-расовата сегрегация . Афро-американците, които живеят в предимно черни квартали плащат цена като резултат, буквално: A пионерски проучване , проведено от Федерацията на Америка на потребителите през 2015 г. установи, че добрите шофьори, които живеят в афро-американски квартали се таксуват много повече от шофьорите, които живеят в бяло общностите-много повече. Шофьорите, които живеят в тези общности са средно с цитираните премии, които са 70% по-скъпи от премии за шофьори, които живеят в бели общности, средно по $ 438 долара на година повече.

Дали това, защото афро-американските общности са по-опасни?

Противно на общоприетото (и расист?) Убеждения, расовия състав на квартала, сам по себе си, не на всички се определи колко престъпност съществува в съседство. Да, по-ниски доходи квартали често е по-вероятно да имат повече престъпност.

Но когато се контролира за доходите и гъстота на населението, бели и черни квартали са по същество същите нива на престъпността . Горната Проучването установи, че дори когато отчитането на гъстотата на населението и доходите, шофьори, които живеят в черните квартали се таксуват много повече.

Дали това, защото афро-американците често са по-бедни от Whites?

Вярно е, че равнището на бедност сред афро-американците е повече от два пъти равнището на бедност за бели американци .

Но това не обяснява това констатациите в ол-вече защото по-богатите американци от африкански произход са склонни да плащат дори повече от една цена за живеене в черни квартали, отколкото по-бедните американци от африкански произход: докладът констатира, че чернокожите-висок среден доход, които живеят в черните квартали платени пълна 194% повече за автомобилна застраховка средно от физически лица-висок среден доход, които живеят в бяло квартали-разлика от $ 1396!

Това е ужасно! Какво Застрахователни компании трябва да кажа за себе си?

Като цяло, застрахователната индустрия никога не е признал, че чернокожите американци плащат повече за автомобилна застраховка. В действителност, те често са откровено отбранителна … и обидно. През 2014 г. Националното сдружение на Взаимни Застрахователни компании е изпратил писмо до Службата за Федерален осигурителен че намеквали чернокожите американци могат да си позволят да плащат повече за автомобилна застраховка, защото … не бързай … те харчат пари за техните домашни любимци, играчки, алкохол, цигари , и записващо оборудване, като нормални хора, често го правят:

“… данни показват, че домакинствата в двете най-ниски Quintiles прекараха почти толкова на алкохол и тютюневи изделия комбинирани като на автомобилното застраховане, както и че те са похарчили за аудио и визуална (A / V) оборудване и услуги, отколкото на автомобилното застраховане. ..we ще твърдят, че процентът на доходите на домакинствата, прекарано от малцинствените потребителите на автомобилното застраховане изглежда, че е разумно по отношение на процента на доходите изразходвани за несъществени стоки “, пише на застрахователната група.

Включени в несъществени списъка са домашни любимци и играчки.

С други думи, застрахователни компании, изглежда мислят, че е добре да се зарежда чернокожите американци повече за автомобилна застраховка без причина, различна от факта, че чернокожите американци харчат пари за други неща.

В отговор на по-горе изследване, J. Robert Хънтър, на директор на Застрахователна организацията, каза :

“Различия ценообразуването за състоянието само минималната авто застрахователно покритие, цитирани за шофьори в предимно афро-американски общности е трудно да се проумее, актюерски и изглежда много прилича на несправедлива дискриминация”.

Това звучи много лошо, но това е само един от практиката. Има ли други доказателства за този проблем?

За съжаление, да. Един анализ освободен през 2017 г., като потребителски доклади и ProPublica установено, че в Калифорния, Илинойс, Мисури, и Тексас, премии все още са по-високи в малцинствените квартали като цяло, а не само афро-американски такива.

Рейчъл Гудман, адвокат на персонала в програма расова справедливост на Американската гражданска съюз свободи, осигурен ярък спомен, че тези констатации се вписват по-голям, системен проблем в нашата страна: “Тези резултати се вписват в рамките на един модел, който ние виждаме твърде често-расовите различия се твърди, че са резултат от различия в риск, но това оправдание се разпада, когато ние ще навлезете в данните “, каза тя.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.