Защо не трябва да сътрудничи Знак за някой друг

Home » Credit and Debt » Защо не трябва да сътрудничи Знак за някой друг

Защо не трябва да сътрудничи Знак за някой друг

Първи одобрен за кредитни карти и заеми може да бъде трудно за човек, който е имал минало кредитни проблеми или дори някой, който не разполага с кредит на всички. Фирмите са готови да одобрят тези видове кандидати, ако има някой, cosign за тях. Ако получите обаждане от приятел или роднина да cosign за тях, да бъдат внимателни. Може би си мислите вие ​​просто предлага до името си, за да им помогне да получи одобрение за заем или кредитна карта или апартамент.

Въпреки това, които влагате повече по линията не само подписа си. Вашето финансово бъдеще биха могли да бъдат изложени на риск, когато решите да cosign за някой друг.

Те се нуждаят от cosigner, защото те не могат да се класират на мира.

Има си причина любимия човек не може за отпускане на кредит по своя – защото тяхната кредитна история (или липсата на такава) или доход предполага, че не са достатъчно отговорен с кредит, за да се класира на мира. Кредиторите и заемодатели доста добра работа за прогнозиране на вероятност за погасяване на кандидата. Ако кредиторът изисква cosigner, те не вярват, вашият любим човек може или ще плащат навреме. Не забравяйте, че тяхното заключение се основава на единствено на факти и данни за хората, които обичате навици на разходите, а не за чувства или оценки характер.

Няма по-голяма полза за вас.

Когато cosign за заем, другата кредитополучателя всъщност получава полза на кредита. Те карам колата, живее в къщата, или да използвате кредитната карта.

Може да получите тласък на вашия кредитен рейтинг – ако приемем, всички плащания се извършват по време – но това не си струва риска. И ако може да се квалифицира като cosigner, своя кредитен рейтинг най-вероятно не се нуждае от много помощ.

Плащания по cosigned сметка ще ви засягат.

Когато cosign, ти си просто като отговорен за дълга, като че ли само твое, само вие не получите осезаема полза от това, което се използва за дълга.

Ако вашият любим човек е закъснял за плащания, това е точно като теб са закъснели. В края на плащане ще бъде съобщено на кредитната си доклад като всички други сметки. Това ще се отрази на вашия кредитен рейтинг и способността ви да получите одобрение за собствените си сметки.

Още по-лошо, може да е месец преди кредиторът ви уведомява, че плащанията са просрочени, което е твърде късно, за да се намеси и да спаси вашата кредитна история.

Вашето ниво на дълга се увеличава, също.

Дългът ти cosigned ще увеличи съотношението дълг-доход, които засягат способността ви да получите одобрение за вашите собствени кредитни карти и заеми. Когато кредитори и кредиторите смятат на кандидатстване за кредитна карта или заем, ще се счита, че cosigned заем точно като всички други дългове. Ако дългът прави своя дълг към приходи съотношение твърде висока, вашите искания за кредит може да бъде отказано.

Вие сте на куката за плащания, ако другата кредитополучателя по подразбиране или файловете фалит.

Чрез cosigning Вие приемате отговорност за плащанията, ако вашият любим човек не плаща навреме. Ако плащанията се просрочени, кредиторът или го трета страна колектора ще дойде след вас. Вие може да бъде предявен иск за дълг и да има, решение срещу вас (съдебно решение, е един от най-лошите вписванията за кредитната си доклад).

Ако вашият любим човек получава дълга изписан в несъстоятелност, те ще бъдат изпускам куката за него. Вие, от друга страна, ще бъде единствено отговорен за погасяване на дълга, или принудени да го включи в собствения си фалит.

Връзката може да пострада.

Това не е просто вашия кредит, който може да се окаже повредена, ако cosigned подреждането пада сам. Помислете за това, което ще се случи с връзката ви, ако най-лошото се случи, а другата кредитополучателя пропуска плащанията и руши вашия кредит. Или по-лошо, какво ще се случи, ако връзката ви се разпада преди заемът се изплаща? Трябва да се действа внимателно, когато сте смесване финанси и взаимоотношения.

Слизането от cosigned заем не е толкова лесно, колкото се качва на него.

Вие не може да се измъкнем от cosigned заем, просто защото вие съжалявате. След като договорът е влязъл, обикновено е единственият начин да получите името си от сметката е за другия човек, за да получите нова сметка в собственото си име.

Това означава, че те ще трябва да се подобри тяхната кредитна достатъчно, за да се класира на техните собствени. Това е възможно, но не е толкова лесно, колкото звучи. Ако решите да cosign с някого, да навлизам в знаейки, че има възможност, че името ви ще бъде прикрепен към кредита, докато не се увенчаха с успех.

Вашият любим човек най-вероятно не се пита за вашия подпис с намерение пропуснати плащания и наранява кредит; те дори не могат да осъзнаят колко cosigning ще ви се отрази. Ако решите да cosign, вие трябва да осъзнаят опасността, която приемаме и какво би могло да се случи, ако ви предложи своя подпис.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.