Изненадващият отговор на това, което е Копирайт?

Home » Online Business » Изненадващият отговор на това, което е Копирайт?

Изненадващият отговор на това, което е Копирайт?

Какво е копирайтинг? Простият Определението е следното:

Copywriting е умението – и сферата на работа – когато хората пишат търговски промоции и други маркетингови материали за продукти, услуги, фондонабирателни кампании и т.н.

Това е занаята на писане убедителни послания, бързи хора да предприемат действия (да купят нещо, запитване за услуга, изтеглите безплатно електронни книги, дарят средства за кауза, и т.н.).

Когато става въпрос за маркетинг и реклама на вашия бизнес, копирайтинг е най-важното умение трябва да се научат на капитана; независимо дали го направите сами или да го аутсорсинг на професионален копирайтър.

Вие знаете, че телевизионна реклама просто гледах преди вечерните новини? А копирайтър е написал сценария за тази реклама.

Какво ще кажете за брошурите ви качват в местния дом и градина шоуто? Да, копирайтъри пишат тези също.

А съдържанието на този уеб сайт посетените от вас? Мда. Един или повече копирайтъри вероятно пише съдържанието на всяка отделна страница на този сайт.

Това са примери за излъчване, печатни и онлайн текстове, както и да бъде ясно – текстове не става въпрос за юридически търговски марки. Защита на нечии изобретения или творчески произведения е авторско право, напълно различна тема.

Сега Ето Изненадващият отговор на въпроса “Кой е Копирайт?”

Copywriting е умение, което е необходимо днес навсякъде.

Той се използва в хиляди и хиляди материали и съобщения, изпратени до достигнат до конкретни аудитории, денонощно, всеки ден. Това означава, че има един непрекъснат басейн на маркетингови копирайтър на работни места за лица, които могат да пишат за широк кръг от проекти.

Традиционно, преди дни на Интернет, е необходимо текстове за около десетина различни видове рекламни материали, включително пряка пощенска пакети, пощенски картички, вестници и списания, телевизионни и радио реклами, брошури, плакати, купони, продава листове (за продажби повторения, за да носят), а дори и кутии за зърнени храни.

Днес, в света на текстове избухна онлайн като критичен компонент от 75 до 100 или дори по-различни видове маркетингови инструменти и тактики, като например уеб сайтове, електронна поща копие, онлайн статии, социални медийни публикации, блогове, онлайн реклами, видео, уебинар презентации, и така нататък.

Помисли си. Маркетингова кампания само за един-единствен продукт може да изисква всички тези видове текстове и много други, в зависимост от вида на продукта:

 • Каталог на страница продажби онлайн (мисля LL Bean или Amazon описания на продуктите)
 • опаковки / етикет на продукта (да, някой е написал думите на тази кутия)
 • Продуктовите реклами в Google, Facebook реклами и други популярни онлайн места
 • Продуктовите реклами в печатни издания
 • Брошури да бъдат връчени на търговско изложение
 • Каталог на демо видео (и)
 • А бяла хартия или специален доклад относно проблем решава продукти
 • Имейли насърчаване на продукта
 • Казуси, които обясняват как клиентите да се възползват от продукта
 • Изисквания към продукта листове и как за използване уеб страници
 • Статии и публикации в блога за продукта
 • Препоръки и истории на клиенти
 • Продажби писма за директна поща и / или онлайн уеб страници

Мога да отида и, но схванахте идеята. Всяка компания, която произвежда продукти, продава услуги или повдига пари се нуждае от добри текстове да се конкурират за клиенти и долара.

За повечето фирми, които правят свои собствени маркетинг, те просто вземат най-добрите си предположение за поставяне думи в нито една от посочените по-горе форми на медии. В много случаи те просто само назаем от други реклами, които виждат; които са правени от хора, които правят едно и също нещо. Това не бива да се надценява, че думите, които използвате може да има огромна разлика между зрелищен успех и нещастен недостатъчност; и че е налице цялата сфера на обучение, посветена на овладяването на текстове.

Така че тук е друг важен въпрос: какво е добро Copywriting?

Аха! Има голяма разлика между така, така текстове и ефективни текстове. Ефективно текстове е писмено, че работи много добре в шофиране отговорите и увеличаване на покупките.

Нека да разгледаме пет от компонентите на добри текстове, с помощта на продукт котка да илюстрират нашите точки.

Добър Copywriting е написан на конкретна аудитория

Ако популяризирате продукт, който осигурява прясна вода за котки денонощно, на текстове, трябва да говоря с притежателите на котки. В една по-една “разговор”, вие ще искате да се обясни как продуктът решава желание на собственика на котката да се осигури свеж и здравословна вода.

Един от най-добрите начини за подобряване на вашите маркетингови материали е да се спре да се опитва да звучи “супер професионално” и писане на трети човек. Първо човек писане в разговорен тон работи наистина добре.

Добър Copywriting предлага уникална Benefit или обещание към тази аудитория

Стопаните на котката има хиляди варианти на продукта, за да помисли, така че текстове трябва да променят тази котка вода продукт от всички налични други. Това, което прави този най-доброто решение (най-лесният, най-безопасният, здравословните и т.н.)?

Много хора наричат ​​това си USP или уникалното предложение на. Какво те кара да се различава от всеки друг аз също продукт или услуга, там?

Добър Copywriting Оферти Силно доказателство, че продуктът е Победител

За да сте сигурни собственици на котки, не се колебайте, или се притесняват, че продуктът няма да се издигне до обещанията си, това е най-добре да се осигури специална доказателство, че продуктът работи, като отзивите на потребители, резултатите от тестовете в сравнение с други котка-водни продукти, може би маркетинг видео на колко лесно е да се използва и т.н.

Ако сте с помощта на признания в своя маркетинг, след това започнете да правите така веднага!

Добър Copywriting Ръководства на публиката да е привлекателна или Благоприятни “призив за действие:”

Ако се опитвате да получите собственици на котки, за да гледате демонстрация на този брилянтен вода за разпространение на изобретение, текстове ще трябва ясно да ги ръководи с призив за действие, което може да бъде: кликнете върху видеото, за да видите колко е лесно. В допълнение, текстове трябва да предлага нещо специално, което прави собственик на котка иска да се действа сега: “. Спести 25 $ ако поръчате от XX / XX дата”

Казвам на хората какво точно трябва да се прави по-нататък и защо те трябва да го направя точно сега две неща, всеки маркетинг парче създавате трябва да включват.

В идеалния случай, Добър Copywriting е тестван и Tweaked във времето за подобряване на резултатите

Няколко прости промени копиране могат да увеличат отговор с 10%, 20% … дори 150%, така че си струва да се тества различни послания и оферти.

Ако не сте проследяване на всичко, което правите тогава как ще знаеш какво работи и какво не е? В допълнително трябва да сте постоянно тестове, за да видим дали ще може да подобри резултатите, които вече получават.

Получите повече информация за текстове, които Работи

Можете да разглеждате стотици безплатни копирайтинг членове на уебсайта AWAI, която включва експертни съвети от някои от най-добрите копирайтъри в бранша. Това също е един голям ресурс, ако искате да разберете как да стане копирайтър – един от най-бързо развиващите се професионални средства за днес писатели имат интерес да правят добър живот работи на свободна практика от вкъщи или като копирайтър на пълен работен ден за компания.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.