Имате ли нужда от Финансов съветник?

Home » Budgeting » Имате ли нужда от Финансов съветник?

 Имате ли нужда от Финансов съветник?

Имате ли нужда от финансов съветник?

Или, да се преработи този въпрос: Може ли да се получи по-голяма полза от съветник от разходите за тяхното заплащане?

Отговорът е твърдо “може би”, в зависимост от вашите знания и комфорт с бюджета си, инвестиции и финансов план.

Финансови консултанти могат да помогнат на всеки,

Хората имат склонност да се концептуализира финансови консултанти, като хора, които само помагат на мега-богати хора и семейства.

Но това не е точна. Финансови консултанти, смятат, че или не, са често срещани сред средната класа семейства, които се нуждаят от помощ за планиране на пенсиониране, спестяване за децата си в колеж, закупуване на жилище, както и да се грижи за другите големи финансови цели.

За да се реши, ако трябва да се наеме финансов съветник или какъв тип съветник наем, първо трябва да си зададете някои въпроси и да се оцени нивото на комфорт с вземане на финансови решения.

Финансови консултанти премахване на вземане на решения емоционална

Особено, когато участва в доста рисковано инвестиционна стратегия, хората имат склонност да емоционално реагира на промени в фондовия пазар.

Ако имате финансов съветник ви помага с вашите инвестиционни решения, те ще бъдат в състояние да ви помогне да поддържате емоционална дистанция от парите си, така че можете да направите най-добрият дългосрочен план за парите си.

Вашият финансов консултант ще бъде в състояние да ви помогне да се разпределят средствата в портфейл, който най-добре отговаря вашия личен комфорт ниво на риск.

Технология вместо финансов съветник?

Все повече и повече приложения финансово планиране като проект и сайтове като Personal Capital правят ежедневни решения за финансово управление по-лесно да се справят с помощта на финансов плановик. Много от тези приложения и уебсайтове предлагат много подобни услуги като тази на финансов съветник.

Особено, ако сте уверени в уменията си за управление на парите и инвестиционни решения, с помощта на тези инструменти за планиране, не може да се наложи да плащам пари за покриване на разходите по финансов съветник.

Финансови консултанти са полезни за големи промени в живота

Докато приложения и уебсайтове, определено са полезни, понякога те просто няма да бъде толкова полезно, тъй като действително финансов съветник.

Как бихте могли да се справят с данъчните последици от наследствено ИРА ? Какво ще кажете, ако член на семейството изведнъж оставя голяма сума пари? Бихте ли знаят как да го инвестираме?

Ако внезапно навлиза в нов или драстична промяна на вашите финанси, както и приемане на голям наследство, което не сте сигурни как да се инвестира, финансов съветник ще помогне да реши какво да прави с парите си и как да се справят с всеки данък отлагания.

Ако сте на път да се пенсионира, а вие не сте сигурни как или кога да започне изтегляне от вашия 401k и други пенсионни сметки, може да се възползва от наемането на финансов съветник.

удобно с финансовата си ситуация ли сте?

Ако се чувствате уверени, но все пак бих искал съветник търси през рамото си, най-вероятно ще бъде в състояние да се получи, като плащат на равна, еднократна такса за финансов съветник веднъж годишно. Можете да управлявате спечелиха сметки останалата част от времето.

Ако, обаче, те мразя, занимаващи се с финанси, вие не разбирате нищо за прилагане на ефективна стратегия за инвестиции, или ще получите огромна сума пари не сте сигурни какво да правят с нея, аз препоръчвам да се намери финансов съветник за да помогне с вашите нужди финансово управление.

Когато вземането на решение дали да се наеме финансов съветник, погледнете вашите финанси си зададете, ако се чувствате като знаете какво правите. Ако искате да имате добра дръжка на ежедневните ви финансови нужди, голям, най-вероятно не е нужно да се харчат парите на един. Само погледнете в наемането на финансов съветник, ако голяма промяна финансов живот се появява. В този момент, претеглят плюсовете и минусите на цената на планиране на такса на базата на сравнение на планиране въз основа на комисионна.

Ако, обаче, можете да се чувстват подчерта, над парите си или се чувстват като теб не правим възможно най-добрите решения, тогава финансов съветник определено ще бъде финансово мъдър ход, който най-вероятно ще се окаже струва инвестицията.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.