Каква покачване на лихвените проценти Средства за вашия портфейл

Home » Finance » Каква покачване на лихвените проценти Средства за вашия портфейл

Как променящ се климат на пазара се отразява на Вашето инвестиционния портфейл

Каква покачване на лихвените проценти Средства за вашия портфейл

Лихвените проценти са във възход. Това е повече от една новина заглавие финансово. Това би могло да има реално въздействие върху вашия инвестиционен портфейл.

Лихвените проценти са се увеличили с пълна 1 на сто през последните 5 месеца, тъй като удря в най-ниската си през юли. Голяма част от това увеличение е продиктувано от изборите Доналд Тръмп, тъй като пазарите изразиха убеждението, че предложените икономически политики Тръмп ще стимулира както икономическия растеж и инфлацията.

Налице е също така широко разпространено чувство, че тези повишаването на лихвените проценти навлизат в мечи пазар за облигации. В това има смисъл. Когато цените се покачват за намаляване на продължителен период цените на облигациите, тъй като две ход в модел зигзаг отсечка. Дългосрочните облигации, тези с 10-30 годишен матуритет са по-силно засегнати от промените в лихвените проценти, отколкото краткосрочни облигации с 1-3 годишен матуритет.

Какво да правите, когато лихвените проценти Нагоре

Големи gyrations проценти, както в краткосрочен, и в дългосрочен план може значително да повлияе на баланса в портфолиото си. И тъй като в тънко въже ходене, баланс е от решаващо значение за успеха на инвестиране. Така че, това, което се движи трябва да направите сега, че лихвените проценти са плаващи нагоре?

нивото на лихвените проценти са изключително трудно да се предскаже. Но изглежда вероятно, че цените ще се носят по-високи през следващите няколко месеца, като оптимизъм набъбва над Тръмп и неговите политики насърчаване на растежа. Това възходяща тенденция е допълнително гориво в момента, че Федералният резерв се е увеличил основния си лихвен процент Fed Funds.

Но за лихвените проценти изглежда след това да се стабилизира, тъй като инвеститорите осъзнават, че все още не е проблем структурна инфлация, тъй като реално брутен вътрешен продукт и ръста на заплатите са прекалено ниски, за да продължите да карате до покачване на цените. В по-дългосрочен план, за да видим бавен нагоре бачкане като икономическият растеж е ограничен от бавен растеж на населението и на дълга, които все още ограничава възможността на много семейства да се правят големи покупки.

Разбира се, идва един момент, в нашия винаги цикличен икономика при високи лихвени проценти станат нещо лошо. Никой не може да посочите, че на точното ниво, но много икономисти го слагат в проценти диапазон 3%-3.5. Освен това, инфлационният натиск плъзнете надолу корпоративните печалби достатъчно, за да предизвика рецесия и, да, изпрати лихвените проценти по-ниски.

В срок от повишаването на лихвените проценти, облигации ще пострадат. Като доказателство, Ноември беше най-лошият месец за облигации за 12 години! Но имайте това в перспектива. Индексът на общата връзка падна 2.4%. Запасите са много по-летлив. най-лошия месечна производителност на S & P в 12 години е 16.9% пързалка през октомври 2008 г. Най-лошото досега през 2016 г.? Надолу 5% през януари. Ето защо вие трябва да притежавате облигации: За съответства на доходите и да забавят волатилност портфолио. В периоди на несигурност, като текущата следизборната преходния период, облигации наистина печелят тяхното отглеждане.

Запаси, напротив, най-общо ще се възползват от повишаване на лихвените проценти, тъй като те предполагат по-висок икономически растеж. Цикличните сектори като финансовите институции, индустриални компании и доставчици на енергия ще направят по-добри, а ръжда – АДСИЦ, комунални услуги, потребителски скоби, телекомуникационни – сектори на фондовия пазар вероятно ще се потопят.

Долния ред

Отговорът на това как трябва да се инвестира в сегашния климат е много Дзен. Трябва да се инвестира по същия начин, винаги трябва да се инвестира. Това означава, че изграждането на диверсифициран портфейл, съставен от качествени акции и облигации, които ще ви плащат доходи през възходи и падения на пазарите и по света. Ако заема линия от филм на Бенджамин Бътън , ние никога не знаеш какво идва за нас. Най-доброто, което можем да направим е mindfully управляваме нашите портфейли, за да се ограничи Недостатъкът и повишаване на потенциала за главата, тъй като пазарът върви към своя непредсказуема бизнес. Диверсификацията е най-добрият начин да направите това – независимо от това къде се запътили цени.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.