Как да премахнете името си от една Cosigned кредит

Home » Credit and Debt » Как да премахнете името си от една Cosigned кредит

Как да премахнете името си от една Cosigned кредит

Ако четете това, вие вероятно имате съжаление cosigners. Ти разбра, че cosigning че кредитна карта или заем за вашия любим човек не е добра идея и искате да премахнете името си от дълга. Премахване на името ви от cosigned заем няма да е лесно, защото някои дългове той дори може да не е възможно.

Cosigning заем или кредитна карта в общи линии казва на банката, която сте готови да се извършват плащания, ако другият човек не го прави.

Cosigning означава също, банката може да ви преследват за плащане, дори ако другият човек файлове несъстоятелност или почине, преди да се изплаща дълга.

Като общо правило, банката няма да премахне името си от cosigned дълг, освен ако другият човек е показал, че може да се справи кредита на техните собствени. Помислете за това: никога не биха били помолени да cosign ако другата кредитополучателя беше показал тази способност от самото начало. Може би нещата са се променили оттогава. Банката определено ще искам доказателства.

Премахване на името си от една Cosigned кредит

Вземете освобождаване cosigner . Някои заеми имат програма, която ще пусне задължение за cosigner е след извършване на определен брой последователни плащания на време. Две години на плащания по време изглежда да е в норма. Прочетете вашите документи за заем, за да се види дали има някакъв вид на програмата, свързани с вашия кредит. Или се обадете на заемодателя и питам, ако нещо като това се отнася за вашия кредит.

Рефинансира или да се консолидират . Друг вариант е да има друга кредитополучателя рефинансират кредита в името им. За да отговарят на условията за рефинансиране, заемателят трябва да има добра кредитна история и достатъчно доходи, за да месечни плащания на новия заем е. Консолидацията е общ с студентски заеми. Ако кредитополучателят се квалифицира, те могат да използват заем консолидация, за да изплати кредита ви cosigned.

Оригиналният cosigned заема все пак ще бъдат изброени на кредитната си доклад, но тя трябва да посочи сметка е затворен и се изплаща в пълен размер. Плащания – и неплащане – на заем консолидация няма да ви се отразят, ако вашето име не е в списъка по кредита.

Продажба на актива и изплащане на кредита . Ако съвместно подписано на домашна или автомобилна заем и другият човек не е извършването на плащанията, както е необходимо, може да бъде в състояние да продаде актива (колата или къщата) и да използва парите, за да изплати заема. Вашето име трябва да бъде върху заглавието, за да продаде имота на някой друг.

Премахване на името си от кредитна карта

Издателят може доброволно премахване на името си от кредитната карта, ако няма баланс на картата. Въпреки това, ако е налице баланс, ще трябва да го изплати, преди да може да направи тези видове промените в него.

Трансфер на баланса . Другият кредитополучателя може да бъде в състояние да прехвърля салдото кредитна карта, която е само в името им. След като балансът се прехвърля, затворете така бъдещи разходи не може да се направи по сметката на кредитната карта. За да се запази бъдещи разходи да бъдат направени, можете да поискате от издателя на кредитната карта, за да добавите коментар в системата им показва, че сметката на кредитната карта не трябва да бъде отворена.

Изплащане на себе си баланс . Тя няма да бъде забавно да плащат баланс на кредитна карта не сте направили и не се възползват от. Въпреки това, изплащане на баланса е по-добре, отколкото съсипват вашия кредитен рейтинг и като събирачи на дългове ви преследват. Можете дори да закрие сметката или имат издателя на кредитната карта замразяване на кредитния лимит, така че могат да бъдат направени бъдещи разходи на картата, особено докато се опитвате да се отървете от баланса.

Премахване на името си от фалшив кредит

Когато един човек е фалшифициран подписа си по заем, той ви поставя в трудно положение. Вие не искате да се търси отговорност за решение, че никога не прави, но също така искате да избегнете любимия човек да бъде арестуван за подправяне или измама – нещо, което може да се случи, ако надуе свирката, за да се получи от куката.

Заемодателят вероятно няма да премахне името си от фалшив заем, освен ако не докладват за фалшифициране на полицията или да им даде подписана клетвена декларация, ако фалшификаторът признава, че престъплението.

И двете сложи любимия човек в риск от съдебни действия. Ако не позволи на кредитор знаем за фалшифициране скоро след като разберете, мълчанието ви може да се тълкува като потвърждение. С други думи, може да носи отговорност за кредита.

Може да опитате да вземе едно от действията, споменати по-горе: има човек рефинансира или да се консолидират на заема или прехвърля салдото, ако това е кредитна карта. Можете също така да се направи споразумение с това лице да ги изплати заема в рамките на определен период от време, по-скоро рано, отколкото късно. Може да се наложи фалшификатора подпише клетвена декларация, като призна, че фалшификацията само в случай, че те не изплати заема и по-късно се опитват да твърдят, че си направил cosign.

Последна инстанция

Ако не можете да получите на кредитора да премахнете името си от cosigned баланс заем или кредитна карта, най-добрият вариант е да се най-малко в крак минималните плащания, докато останалата част се изплаща или докато друг кредитополучателя да получите сметката в техния собствено име. Cosigning не може да се превърне в проблем, освен ако другият човек не е в крак с плащанията, така че да получите в навик за проверка на статуса на плащането, особено в дните преди датата на падежа, на датата на падежа, както и датата, след като , Не чакайте прекалено дълго, защото закъснели плащания отиват на кредитната си доклад след 30 дни.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.