Как Cash-Само бюджет може да помогне на финанси

Home » Budgeting » Как Cash-Само бюджет може да помогне на финанси

 Как Cash-Само бюджет може да помогне на финанси

Традиционните бюджети често изискват много дисциплина. Ако сте били над разходите в по-голямата част на бюджета в категории, които биха могли да е знак, че трябва да се промени вида на бюджет, който използвате.

Бюджет на паричните само може да бъде чудесен, лесен за поддръжка начин за поддържане на разходите си на път за да можете да работите за много финансови цели.

Ето един бърз преглед на това как работи с бюджет в брой само, и как вашите финанси могат да се възползват от него.

Как за паричните Само работи бюджетът

Както може би се досещате от името, с бюджет в брой само включва използването само пари за всичките си разходи нужди. Не са кредитни или дебитни карти са позволени. Проверки са изложени също.

Бюджет на паричните само обикновено се свърже със системата за бюджетиране плик, където можете да плик за всяка от категориите в бюджета си. Можете да прекарате само парите ли в тези пликове за месеца. Когато свършат парите, сте готови.

Това е добра идея да има основни бюджет на място, преди да отиде в брой само, защото тя включва отнемане на точното количество на пари в брой и да го разпределя на всеки един от пликовете в началото на месеца.

Използването Cash има положително въздействие върху разходите си

Най-голямата полза от използването на бюджета пари в брой само е, че обикновено са по-мотивирани да се придържаме към бюджета си, докато започнат да се показват на пари.

Освен това има и нещо силно за предаването пари, отколкото прекарате вашата карта, и научните изследвания е доказано, че това е истина.

Помислете за това: Обичате ли видя броя на сметките, които имате около свие? Вероятно не. Това е по-болезнено за физически предаде в брой, отколкото да се Плащайте с нея.

Психологията зад този метод бюджетиране не трябва да се пренебрегва. Това е много по-голям ефект, отколкото за проверка в с разходите си чрез бюджетиране софтуер или ръчно да го проследяване в електронна таблица, защото се чувствате болката в момента.

Колкото по-бързо можете да се спрете на разходите, толкова по-добре.

Кеш-Само бюджет може да помогне за ускоряване на дълг финал

Бюджет на паричните само е фантастично за хора, които са в дълг по кредитна карта. Ако не мога да спра прекарате вашата карта, а след това се придържа към кеш може да ви помогне да създадете по-добри навици на разходите.

Плюс това, можете да използвате добрите навици на разходите ви се развиват, за да изплати дълга си по-бързо. Придържайки се към вашия бюджет редовно и получаване контролирате разходите си може да означава “намиране” допълнително пари, което означава, е в състояние да изплати дълга по-бързо.

Вие сте принудени да се замисли за покупки

Импулсни купувачите също могат да се възползват от бюджета пари в брой само, че имат ограничено количество пари, които принуждава да разпита всичките си покупки.

Например да предположим, че наближава края на месеца, а вие имате само $ 20, останала в хранителен бюджет . Вие знаете, че трябва да се възползват максимално от това $ 20, за да има достатъчно храна, за да ви продължи до края на месеца, така че да получите творчески по време на хранене. Преди започване на бюджета в брой само, може да са били изкушени да хвърлят каквото и храна, което исках в кошницата си, в резултат на което става над вашия хранителен бюджет.

Като тази вградена бариера за разходите ви възпира от всеки импулс за пазаруване може да искате да направите.

Вие буквално нямат друг избор, освен да бъде умен за това как можете да използвате парите си, или в противен случай рискувате да не наличието на достатъчно пари за вашите нужди.

Да разберете приоритетите си и бюджет Течове

След използване на бюджета в брой само за няколко месеца, най-вероятно ще признае своите слаби места, където се съответните разходи.

Например, може да се разбере, че сте изкушени да се отделят повече средства за дрехи и нямам проблем придържа към бюджета си газ. Или може да се разбере, че използвате всеки последен долар във вашата трапезария от бюджета, защото не може да устои на заведения за бързо хранене спирки.

При нормални обстоятелства, може да не се замисли за тези бюджетни течове. Това е просто още един месец, където свърши харчат повече, отколкото си мислите, че ще, нали?

Но с бюджет в брой само, може би си мислите по-дълбоко за това, защо тя е изпитваш нужда да прекарват повече в определени области.

 Дали пазаруване или яденето, че важно за вас? По-важни от другите си цели?

Провеждане малко пари за да Ви помогнем

Една малка полза носи пари в брой е, че той е по-удобен в определени ситуации. Тези, които никога не носят пари в брой може да се сблъскате с тези проблеми:

  • Вие трябва да платите най-малко количество пари, за да използвате кредитна карта, на някои места (обикновено заведения за хранене)
  • Има една премия за използване на пластмаса в някои случаи (продавачите могат да събират допълнителна такса за обработка)
  • Може да не сте в състояние да предложи на върха (някои места приемат само парични съвети)
  • Трябва да се намери чрез банкомат в мрежата си. В противен случай, се сблъска с такса за теглене на пари.

Макар че тези проблеми могат да изглеждат малки, тези случаи може да се натрупват. Винаги е добре да носят малко пари за да се избегне, завършващ в тези ситуации.

Развиване на добри навици на разходите се отплаща

Да превърнем вашите навици на разходите , като отидете на пари в брой само диета може да плати дивиденти надолу по пътя. Навиците са всичко, когато става въпрос за парите си, и след като разбера как да поеме контрола над разходите си, най-вероятно никога няма да се върне към старите си начини.

Бюджет на паричните само е чудесен начин да се хвърли старите навици на разходите и да ги замени с тези, които ще ви доведат към сигурна финансово бъдеще.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.