Колко трябва да се оттегли от пенсионирането си сметки?

Home » Retirement » Колко трябва да се оттегли от пенсионирането си сметки?

 Колко трябва да се оттегли от пенсионирането си сметки?

От 1994 г., когато Уилям П. Bengen публикува своите изследвания, показващи, че пенсионер може да се оттегли приблизително 4% от пенсионирането си портфолио, да го променят всяка година за инфлацията, и все още да е сигурен, за да надживее парите му, тази насока е станала известна степен на индустриален стандарт като сейф на извличането на пенсиониране. Но, както всеки друг правило, определени проблеми са представени, когато ръководството се погледна отблизо.

Нека да разгледаме някои от най-актуалните виждания за безопасна скорост оттегляне пенсионна сметка.

Сейф Оттегляне Цени: Повече от правило?

Както Майкъл Kitces сподели с финансов съветник общността в решаването на парадокс – е безопасната Оттегляне Rate Понякога Твърде Безопасно ли е? (Май 2008 г.), сценарий, при който две двойки с еднакви портфейли се пенсионират на една година с изключение може да доведе до изненадващи и малко нелогични резултати в зависимост от това какво се случва на пазара на съответните години двойките се пенсионират. Ако на пазара се налага да се увеличи или намали значително през годината, когато една двойка се пенсионира, но от друга страна не е, всеки двойка най-вероятно ще бъде уведомен за доста различни суми безопасно отдръпване на останалата част от живота си въз основа на правилото за 4%, въведен от Bengen, дори сравнително, на които не се препоръчват сумите на отнемане са противоречиви. Това се случва, въпреки че имат една и съща начална портфейл.

Съгласно правилото за 4%, само времето на тяхната дата за пенсиониране и стойност сметка на двойката по време на пенсиониране диктува драматична разлика в предложените устойчив стандарт на живот. Като се направи никакви други съображения, правилото за 4% само просто не осигурява силно и бързо отговор като устойчиво равнище на доходи след пенсиониране.

Това е само отправна точка. Помислете за няколко, например, който се пенсионира точно преди мечият пазар на финансовата криза през 2008 г.. Според правилото на 4%, те е трябвало да бъде в състояние да се оттегли в същия размер, те се оттегли преди година, коригирани спрямо инфлацията. Но е, че заявената сума все още устойчиво след удари техния портфейл пое през 2008 г.? Въпросът просто не е отговорено по сам правилото за 4%.

И така, какво е безопасно пенсиониране Оттегляне сума?

Не сте сигурни безрисков решение за безопасна скорост оттегляне съществува. Всеки предложение има или рискът, че прекарвате твърде много твърде бързо и се изчерпи или че прекарват твърде малко, а в края на живота, да станат разочарован, че не харчат повече по-рано по време на пенсиониране. Една алтернатива предложение е да се използва правилото за 4% като отправна точка, имайки предвид някои основни фактори, които могат да ви води да прекарват повече или по-малко за всяка отделна година по време на пенсионирането си, като например следното:

  • Вашето здраве може да откаже с напредване на възрастта. Помислете харчи повече, в началото на пенсиониране на елементи като пътуване и почивка със знанието, че си бюджет за пътуване в началото на пенсиониране може много добре да се наложи да бъдат пренасочени към бюджета си здравни грижи по-късно при пенсиониране.
  • Пазарът може да отнеме тежък спад, скоро след като се пенсионират.  Ако това се случи, тъй като го е направил, за да пенсионери точно преди 2008 г., разгледа храпов разходите си в ранните години да се получи вашите инвестиции шанс да се върне, а не реализиране на загуба си чрез продажба с относителна ниска точка.
  • Може да надживее си на живо очакване.  Днес, много пенсионери живеят добре в техните деветдесетте години, а други трябва да се заеме с допълнително за сметка на по-дълъг живот, заедно с други бюджетни убийци като дългосрочна грижа. С цел хеджиране на риска от Надживявайки активите си, помислете дали борбата с възможността чрез закупуване на незабавен анюитетни или дълголетие анюитетна за да се гарантира, че са покрити. Long застраховка и дългосрочни грижи също заслужава да бъде разгледан.

Пенсиониране Оттегляне проценти не са нещо сигурно

Дори и с тази ограничена информация, най-вероятно може да се разбере защо това е почти невъзможно да се дават точни указания на колко можете да си позволите да похарчите за дадена година, по време на пенсиониране.

Просто има твърде много неизвестни променливи. И все пак, тъй като хората жадуват за опростяване от все по-сложно понятие за пенсиониране, практически правила, могат да бъдат полезни. Лично аз ще се стреми да започне в 4% един ден да знае има група от променливи, много от които не могат да контролират, които могат да променят крайната ми съотношение разходи от година на година. Преоценка на моя портфейл и бюджет ще бъде само част от уравнението всяка година.

Долния ред

Определяне на безопасно доход след пенсиониране въз основа на стойността на портфейла, просто не е толкова просто, колкото скорост един отказ. Но внимателно наблюдение на вашето портфолио и разходи, с възможност за компетентните органи за финансов съветник на ваша страна, може да ви даде увереност да прекарат удобно на елементите, които наистина желаят с графика, който има смисъл даден общите си цели за пенсиониране. Може би най-важната стратегия планиране доход след пенсиониране да предприеме е да се създаде план, преди да започнете подслушване в инвестициите си пенсиониране.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.