Начините за увеличаване на пенсионните спестявания и да спестят пари за данъците

Home » Retirement » Начините за увеличаване на пенсионните спестявания и да спестят пари за данъците

Начините за увеличаване на пенсионните спестявания и да спестят пари за данъците

Никой не обича да плаща повече данъци за Чичо Сам, отколкото е абсолютно необходимо. За щастие, данъчен кодекс IRS предвижда някои данъчни облекчения за участие в различни спестовни пенсионни сметки с цел намаляване на данъците. Но тъй като в края на годината подходи нашите възможности за намаляване на данък за 2015 данъчна година да стане малко по-ограничен.

Ето няколко последната минута алтернативи, които могат да помогнат за намаляване на данъците в момента (или по-късно), докато се развихря в спестяванията си за пенсиониране:

Направете последната минута осигурителни вноски по 401 (к) или 403 (б) за излизане в пенсия.  Един от начините за намаляване на данъците върху дохода, докато спестяват за пенсия е да се увеличи преди облагане с осигурителни вноски по 401 (к) или 403 (б) план, ако са обхванати от един от тези планове за пенсиониране по време на работа. Границата IRS за 401 (к) и 403 (б) планове е $ 18 000 през 2015 г. (24 000 $ за лица на възраст 50 или повече години) и това ограничение не включва съвпадение на вноски. Ако не сте в състояние да допринесе до максималната сума, тази година, поне да сте сигурни, че получавате пълен мача работодател, ако някой е предвидено. Свържете се с вашия отдел човешки ресурси, за да видите как можете да сложите повече пари в края на годината.

Вноска за пенсия лична сметка (ИРА).  Друга често срещана стратегия за намаляване на данъка, който може да се използва за пенсиониране е да се направи приспадане принос за ИРА. Ограничението за участие е 100% от компенсация до $ 5500 ($ 6500, ако сте на 50 или повече години), или си облагаем доходите за годината, ако компенсация ви е по-малко от тези ограничения.

Имайте предвид, че ако вече участие в пенсионен план чрез работодателя си, способността да се приспадне тези вноски е ограничен въз основа на доходите си. За 2015 данъчна година, способността да се приспадат вноските на ИРА не е опция, ако сте един единствен цедка с модифициран регулира брутен доход (МАГИ) от $ 71 000 или повече ($ 118 000 за женени двойки, подаващи съвместно).

Ако сте женен подаване съвместно със съпруг или съпруга, обхванати от плана, но не сте, можете да направите приспадат вноските на ИРА, ако Маги е под $ 193 000.

Възползвайте се от други възможности за пенсионни спестявания, ако сте самостоятелно заети лица.  Установяват се и допълнителни възможности да заделят пенсионни активи в данъчните-благоприятно сметки за предприемачите и самостоятелно заети лица. SEP IRAs, прости IRAs и Solo 401 (к) ите са популярни спестяване пенсиониране възможности за самостоятелно заетите лица. Прости IRAs трябва да бъдат настроени преди крайния срок през октомври 1, и Solo 401 (к) планове трябва да бъде създадена до 31 декември, обаче, Sep-IRAs могат да бъдат създадени до 15 април на следващата година (15 октомври, ако подаването на разширение.

Сметки Рот може да спомогне за намаляване на бъдещите Ви данъците върху дохода.   Ако работодателят ви предлага Roth 401 (к) или Roth 403 (б) опция може да искате да разгледа възможността за принос в тези сметки, ако не се нуждаят от текущата година приспадане на данъци. Предварително данъчни вноски за работодател спонсорирани пенсионен план или към приспадане ИРА могат да бъдат по-малко благоприятни, ако сте в по-ниска данъчна скоба, не е във вашите връх печелят години, или ако очаквате да бъде в по-висока пределна данъчна скоба в бъдеще.

В такива ситуации, тя може да е по-разумно да се допринесе за сметка Рот да се възползват от растежа на безмитни доходи. Имайте предвид, че Рот IRAs имат различни ограничения на доходите, отколкото приспадат IRAs но размерът на вноската е същото.

Помислете за заделяне на средства в спестовна сметка на здравето (HSA). Ако са записани в една висока Начисляемият здравеопазването план, HSAs са данъчно-благоприятно, начин, за да плати за бъдещи разходи, свързани със здравето, с незабавни данъчни облекчения. HSAs също направи отличен последната минута стратегия спестявания, за да помогне за намаляване на данъците върху дохода. През 2015 г. ограниченията за HSA вноски са $ 3350 за индивидуално покритие и $ 6650 за семейството покритие.

Ако сте на възраст 55 или повече години, има допълнително $ 1000 догонване принос докато Medicare допустимост започва в 65.

Здраве спестовни сметки са уникални с това, че те предлагат освобождаване троен данък. Парите, които ще ви постави в HSAs намалява текущата си облагаем доход, расте отсрочени данъци, и излиза от профила си в безмитни, стига да го използват за разходи, свързани със здравето. HSA често се смята за важен пенсионни спестявания превозно средство, тъй като няма санкции за използване на тези сметки за немедицински разходи, когато достигнеш 65-годишна възраст (Неквалифициран тегления след 65-годишна възраст се облагат с обикновени данъци върху доходите.)

HSA вноски все още могат да се правят до 15 април 2016 г., за 2015 данъчна година. Удобството и простотата на вземане на вноски чрез автоматични удръжки ТРЗ е привлекателна черта на HSAs. Въпреки това, много от участниците HSA са наясно с допълнителното време, могат да правят вноски за 2015 данъчна година извън редовни щатни удръжки. Имате време до крайния срок за подаване данък (без разширения), за да направи допълнителни вноски за вашия HSA, ако все още не сте макс вашите вноски със заплатите удръжки от 31 декември За да се възползвате от тази възможност, за спестяване на данъци, бихте трябва да се направят преки вноски за сметка HSA чрез директно написването на чек или създаване на автоматични преводи от банковата си сметка.

Допълнително предимство на този данък за HSA вноски е, че не е нужно да изброявам подробно удръжки да претендира за приспадане. За данъчни цели, HSA вноски се смятат за по-горе приспадането на линия. Това означава, че те могат да ви помогне да намалите регулира брутен доход (AGI) и потенциално да ви помогне да се класират за други данъчни облекчения и кредити, които са зависими доход.

Ако сте здрави или не се нуждаят от достъп до вашите HSA средства няма “използваш или губиш” разпоредба, както е случаят с гъвкави разходните сметки (FSA). В резултат на това можете да продължите да напусне HSA средства в сметката си и нека си баланс расте в пенсионирането си години. Здраве спестовни сметки също да предоставят разнообразни възможности за инвестиции чрез различни взаимни фондове, които предлагат потенциал за дългосрочен растеж.

За разлика от вноски за ИРА, здравето спестовни сметки не са ограничения доходи. Просто имайте предвид, че трябва да бъде покрита с високо приспадане план за здравно осигуряване със здравна спестовна сметка, прикрепен към него по време на 2015 данъчна година. Крайният срок за вземане на HSA вноски е 15 април, дори и да са подаване на разширение.

Прогнозиране данъчни спестявания.  Ако сте любопитни да видите изчисляват данъците за миналата година данък не е нужно да чакате, докато сте подали данъчната си декларация. Това преди облагане с данъци спестявания калкулатор може да се използва за изчисляване на данъчните последици от допълнителни вноски за работодател спонсорирани пенсионен план, приспадат IRAs, самонаети или планове или HSAs.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.