По-добри ли са жените, отколкото при мъжете Инвеститорите?

Home » Finance » По-добри ли са жените, отколкото при мъжете Инвеститорите?

Отговорът? Пол не е от значение. Това е единственият начин за намиране по основи на правото

По-добри ли са жените, отколкото при мъжете Инвеститорите?

Това е финансова “Битката на половете” Въпросът вековната. Кои са по-добре инвеститорите са мъже или жени? Няма съмнение, много от нас са bantered този въпрос за с приятели и колеги, и може би това е дори предизвика разгорещен дебат или две в собствения си дом.

Има значителен брой статии и изследвания, публикувани който се рови дълбоко в тази тема в търсене на отговора. Ето какво е най-интересно.

 Редица доклади ни каже, че мъжете са предимно в седалката на водача, когато става въпрос за вземане на инвестиционни решения за тяхното домакинство. Например,  CNN Money статия, озаглавена Богати мъже все още контролират инвестиционните решения на домакинствата цитира проучване, проведено от US Trust, самостоятелен отдел богатство банка на Америка. Изследването на някои 650 възрастни с $ 3,0 милиона или повече в investable активи показа, че “Почти три четвърти от заможни хора казват, че са по-добре квалифициран да вземат решения за инвестиции, отколкото техните съпрузи. За сравнение, едва 18% от богатите жени, които вярват, че може да направи по-добра работа. “

Но тук е друга страна. Макар че може да се окаже, че хората вярват, че те са по-квалифицирани, за да вземат решения за инвестиции, по-голямата част от изследване, публикувано ни казва, че жените са всъщност по-добри инвеститори. Едно такова изследване е цитирано в USA Today статията Жените са най-вече по-добри инвеститори, отколкото мъже .

 LPL Financial проведено национално проучване, което показа, че жените са склонни да вземат по-добри инвеститори, защото те инвестиции в научните изследвания в дълбочина, преди вземането на решения, портфейлни и те са по-търпеливи, докато мъжете са по-склонни към пазарните импулси. В същата тази статия, Nelli Остер, режисьор и инвестиционен стратег в Blackrock, казва, че “жените са склонни да се съсредоточи върху по-дългосрочни, непарични цели.

  Вместо просто гледане на пари като средство за закупуване на нещо, те считат за пари, за да представлява независимост и сигурност. “Остер също така отбелязва, че жените са по-склонни да поискат посока на инвестициите, докато мъжете са по-склонни да вземат решения сами по себе си, без да търси професионален съвет или насоки.

Лично аз съм виждал много от това, проучванията показват, играе в реалния свят. Жените обикновено се търси дългосрочна сигурност и искат да защитят това, което имат. Те са малко по-наясно своите чувства и страхове относно това, което се случва на пазара, което им дава пауза, преди да направи обрив или бързо решение, което може да им струва скъпо в някакъв момент надолу по пътя. Мъжете, от друга страна, са в голямата си част се фокусира върху повишаване на приходите. Присъщо за мъжете са по-големи, поемащи рискове, което не е лошо нещо, но тя може да причини значителна болка, намаляват.

Въпреки това, с който каза, ако ме попитате упор кой е по-добър инвеститор е, отговорът ми е, че това зависи от “пазара”, а това е нещо, което инвеститорите сами не можем да контролираме. В дългосрочен план, този, който печели все още няма нищо общо с пола. Инвеститорът, който печели е този, който може да бъде запознат и контролира емоциите си.

  Истината е, че инвестирането е проста, тя просто не е лесно. Истинският ключ към успеха не е за намирането на правилния състав или удари от лотарията. Става въпрос за получаване на основите още от самото начало.

Четири Основи на Инвестиране 

Балансът е винаги на вашия приятел.   Важно е да се разпределят активите си в комбинация от инвестиционни кофи. Тези кофи представляват парични средства, доход (облигации), растеж (акции), както и алтернативи (инвестиции, които не се вписват в спретнато на фондовата или връзка кофата) като MLP акции, енергетиката Royalty Trust запаси, инвестиции златни, свързани, както и преференциални акции.

Насочване на действителните си цели.   Единственото нещо, което действително има значение в планиране на инвестициите е личните си цели и задачи. Например, ако имате нужда от $ 3000 на месец в пенсиониране на върха на социалната сигурност, а след това се знае, че се нуждаете от близо $ 750 000 в спестявания за удобно да свърши работа.

Дръж си на ниски разходи.   ETFs сега са опция по-ниска цена, за да притежавате кошница от между 30 до 3000 акции. Ценообразуване обикновено при една четвърт от процента на година в сравнение с пълен процента годишно (плюс) за активно управляваните взаимни фондове ще направи голяма разлика във времето.

Търпението.  Много малко хора някога да забогатеят за една нощ. Най-богатите хора са станали богати бавно, методично и с упорита работа. Това е формула, която продължава да работи и до днес.

заключение

Този дебат ще повилнее за години напред. В края на деня, полът няма наистина да направи разликата. Най-добрите инвеститори ще бъдат тези, които получават основите надолу от самото начало.

Разкриване на информация: Тази информация се предоставя на вас като ресурс само за информационни цели. Това, което се представя без разглеждане на инвестиционните цели, толерантност към риска или финансови обстоятелства на всеки конкретен инвеститор и може да не е подходящ за всички инвеститори. Предходно постижение не е показателно за бъдещите резултати. Инвестиране носи риск, включително евентуалната загуба на главницата. Тази информация не е предназначена да, и не трябва, формиране на първична основа за вземане на инвестиционно решение, че може да се направи. Винаги се консултирайте с вашия собствен правен, данъчен или инвестиционен консултант, преди да вземат инвестиционно / данъчно / имот / съображения финансово планиране или решения.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.