Предимствата и недостатъците на изплащане Ипотечен преди пенсиониране

Home » Retirement » Предимствата и недостатъците на изплащане Ипотечен преди пенсиониране

Предимствата и недостатъците на изплащане Ипотечен преди пенсиониране

Ако имате финансовите активи, за да изплати ипотеката рано, но избират да не го прави, вие сте на практика, че избрахте да инвестирате с пари на заем. Това би имало смисъл, ако след като се има предвид риска и данъци, процентът на възвръщаемост на вашите инвестирани активи надхвърля интерес цената на ипотеката. За повечето хора, това не е така.

Плюсове до гола ипотеката си

Един от плюсовете на изплащане ипотеката е, че то е гарантирано, безрискова доходност.

Можете да инвестират в безопасни, инвестиции безрискови като банка-застрахован сертификат за депозити и ДЦК, но рядко ще ви донесе по-висока възвръщаемост на следните видове инвестиции от лихвения процент, която плащате на вашата ипотека.

Ако сте склонни да поемат риск и подход да инвестират с дългосрочна перспектива, ще трябва да инвестират парите си в акции (за предпочитане склад индексни фондове) да има най-голям шанс за спечелване на възвръщаемост, която ще надвишава стойността на ипотеката ,

През този начин вие се заемане на пари от банката, за да го инвестират на фондовия пазар; стратегия носи риск – основният риск е лошото управление на тези инвестиции. Така например, средната инвеститори печелят под средните възвръщаемост на пазара, защото те правят емоционални, а не рационални, инвестиращи решения.

Изследване заключава Повечето Пенсионерите трябва да изплати ипотеката си

След като се има предвид размера на риска инвеститор ще трябва да предприеме, за да да се очаква да получим възвръщаемост по-висока от цената на ипотеките си, Центърът за пенсиониране Research сключен в изследването си, озаглавена ” Ако носите Ипотека в пенсия “, че когато търсите при пенсионери домакинства ” всичко с изключение на тази малка част ще бъде по-добре изплащането на ипотеките си .” Малкият малцинство са се позовава е готов да инвестира сума в акции, които е равна на или надвишават размера те назаем за тяхната ипотека.

Проучването разглежда риска, така и за данъците и стигна до заключението, че повечето пенсионери ще бъде по-добре изплащане ипотеките си, ако имат финансовите активи да го направят.

Против до гола на ипотека

Най-големият, против да плащат ипотеката рано е намалена ликвидност. Тя е много по-лесно за достъп до средствата, седящи по инвестиционен сметка или банкова сметка, отколкото да се средства за достъп под формата на начало капитал.

Помислете за създаване на начало капитал кредитна линия, след като ипотеката се увенчаха с успех, така че имате допълнителни ликвидни средства или достъп до средствата си, ако е необходимо.

Какво активи трябва да използвате, за да изплати ипотеката си?

Ако са пенсионери и искат да изплати ипотеката рано, как да отида за ликвидирането на активи, за да го направят? В следния ред:

  • На първо място, ликвидира инвестиции безрискови облагаема сметки. Защо? Вие сте по същество търговия един безрисков инвестиция за друг; съставляват спестовен за която не е ипотекиран дом, например.
  • На второ място, ликвидира по-рискови инвестиции в облагаемите сметки. Тук са в осребряване инвестиции, които имат потенциал да спечелят по-висока доходност и търговия с тях в продължение на един дом, който е собственост на чист и подреден.
  • На трето място, ако сте на възраст над 59 ½ можете да обмислят оттеглянето на инвестиции от отсрочени данъци сметки за изплащане на част от ипотечните си, но бъдете внимателни с това. Тегления от отсрочени данъци сметки са включени в облагаемия доход за годината ви отведе оттеглянето. Това означава, че ако се вземат голяма част от парите от ИРА или 401 (к), допълнителния доход може да ви удрят в по-висок данък скоба. Можете потенциално може да се избегне това, като прекъсват големи тегления на по-малки стъпки, за да бъде оттеглено в продължение на няколко календарни години.

Преди изплащане на ипотеката рано вие също ще искате да разгледа данъчните последици от вашата ипотека.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.