Предимствата и недостатъците по отношение на дялове Само Ипотечен – митове за изплащане само на лихва

Home » Real Estate » Предимствата и недостатъците по отношение на дялове Само Ипотечен – митове за изплащане само на лихва

Предимствата и недостатъците по отношение на дялове Само Ипотечен - митове за изплащане само на лихва

Бихте ли изваждане на ипотечните лихви само? Това са ипотеки, които никога не намаляват главницата и, докато те изпълняват определена ниша, те не са за всеки купувач. Това означава, че винаги ще се дължи на една и съща сума пари, независимо от броя на плащанията, които правят, защото Вие плащате само лихвите.

Лихвени само ипотеки са заеми, обезпечени с недвижими имоти и често съдържат опция да се направи лихвено плащане.

Можете да платите повече, но повечето хора не го правят. Хора като ипотеки на интереси само, защото това е начин да се намали драстично вашия ипотечен плащане. Водещите новини често изкривяват истината за ипотеки на интереси само, което ги прави, за да бъде лош или рискови заеми, което е далеч от истината. Както при всеки вид финансов инструмент, има плюсове и минуси. Лихвени само ипотеки не са само по себе зли сами по себе си.

Какво е лихвен-Само Ипотечен?

Лихвените плащания само не съдържат главницата. Много от ипотеките на интереси само в днешно време разполагат с опция за лихвени плащания само. Ето един пример:

  • $ 200 000 заем, които носят лихви 6,5%. Амортизират плащания за 30-годишен заем ще бъде $ 1254 на месец, съдържащ главница и лихва.
  • Интерес само плащане е $ 1083.
  • Разликата между плащането на P & I и лихвено плащане е на спестявания от $ 170 на месец.

Общ интерес, само Ипотеки

Най-популярните ипотеки на интереси само не позволяват кредитополучателите да направи лихвено плащане само завинаги.

Като цяло, този период от време се ограничава до първите пет или десет години на кредита. След този период на кредита се амортизира за остатъка от неговия мандат. Това означава, че плащанията се движат до амортизираната сума, но балансът на кредита не се увеличава. Две популярни ипотеки са:

  • 30-годишен заем. Възможността за извършване на плащания на интереси само е за първите 60 месеца. На заем от $ 200 000 на 6,5%, кредитополучателят има възможност да плати $ 1083 на месец по всяко време в рамките на първите пет години. В продължение на години от 6 до 30, плащането ще бъде $ 1264.
  • А 40-годишен заем. Възможността за извършване на плащания на интереси само е за първите 120 месеца. На заем от $ 200 000 на 6,5%, кредитополучателят има възможност за първите десет години, за да плати за лихвено плащане само за даден месец. В продължение на години 11 до 40, плащането ще бъде $ 1264.

Как да се изчисли на лихвения Само на плащане

Толкова е просто, за да разбера ипотечните лихви. Вземете неплатен заем баланс от $ 200 000 и го умножете по лихвения процент. В този случай, цената е 6,5%. Този брой е 13 000 $ на интереси, което е най-годишния размер на интерес. Разделете $ 13 000 от 12 месеца, които ще се равняват на месечните си плащания интерес или $ 1083.

Кой ще вземе измества интереса-Само Ипотечен?

Лихвени само ипотеки са от полза за първи път купувачи на жилища. Много нови собственици се борят по време на първата година на собствеността, защото те не са свикнали да плащат ипотечните плащания, които обикновено са по-високи от наеми.

Един ипотечните лихви само не изисква, че собственикът на дома плащат лихвено плащане само. Какво го прави, е да даде на кредитополучателя възможност да плащат по-ниска плащане по време на ранните години на кредита. Ако собственик на дома е изправен пред неочаквана сметка – да речем, бойлерът трябва да се смени – това може да струва на собственика $ 500 или повече.

Чрез упражняване на правото за този месец да плащат по-ниско заплащане, тази възможност може да помогне да се балансира бюджета на собственика на дома.

Купувачите, чийто доход варира поради печелят комисиони, например, вместо фиксирана заплата, да се възползват от една ипотека опция интерес само. Тези кредитополучатели често плащат лихвени плащания само по време на тънки месеца и се плаща допълнително към главницата при получаване на бонуси или комисионни.

Колко струват на интереси само ипотеки?

Защото кредитори рядко правят нищо безплатно, разходите за лихви само за ипотека може да е малко по-висока в сравнение с конвенционалните заем. Например, ако 30-годишна ипотека с фиксиран лихвен процент е на разположение на сегашната цена от 6% лихва, на ипотечните лихви само може да струва допълнително 1/2 процента или да се определя на 6,5%.

А кредитор може да начислява процент от една точка, за да заема.

Всички такси кредитор са различни, така че си струва да се пазарува.

Какви са рисковете и митове свързани с интерес, само на ипотечните?

Най-важният аспект на ипотечните лихви само е да се помни, че съотношението заем никога няма да се увеличи. Вариант ARM заемите съдържат разпоредба за отрицателно амортизация. Лихвени само ипотеки не го правят.

Рискът, свързан с интерес само за ипотечни лъжи в принудени да продаде имота, ако имотът не е оценен. Ако кредитополучател плаща само лихвата всеки месец, в края на, да речем, пет години, заемателят ще дължа първоначалния баланс заем, тъй като не е била намалена. Балансът на заем ще бъде в същия размер, както когато заемът е с произход.

Въпреки това, дори и амортизирана график на плащане, няма да се плати достатъчно на 100% финансиран заем за покриване на разходи за продажба, ако имотът не е оценен. По-голяма първоначална вноска в момента на покупката намалява риска, свързан с ипотечните лихви само.

Ако цените на имотите падат, обаче, на собствения капитал, получена в имота към момента на покупката може да изчезне. Но повечето собственици на дома, независимо от това дали един дълг е амортизиран, са изправени пред този риск в падащ пазар.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.