Предимства на живот и труд в малък град

Home » Budgeting » Предимства на живот и труд в малък град

Предимства на живот и труд в малък град

Ето един необичаен стратегия за спестяване на средства : премести в малко градче .

Всеки знае, Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско и Лос Анджелис носят високи разходи за издръжка на живота. Под наем в тези градове е сред най-високите в страната, както и домашната собственост е извън достигне за мнозина.

Но не е нужно да живеят в големия град по протежение на един от бреговете да се насладите на бюджета за прескачане на въздействието на високи разходи. Вътрешни градове като Чикаго, Атланта и Денвър, предлагат относително висока цена за живот в сравнение с много малки градове, пръснати в целия пейзаж на страната.

Големи градове предлагат много предимства за кариера, които предлагат потенциал да печелят по-високи доходи. Но това обезщетение зависи от вашата индустрия.

Ако сте софтуерен инженер, модел, танцьорка, журналист или програмист, живеещи в по-голям град може да ви даде най-голям шанс на успех в кариерата. От друга страна, ако сте строителен работник със съпруг или съпруга на престоя в дома, малък град може да бъде само на стратегията бюджет спестяване, че имате нужда.

Малките градове имат много големи привилегии на собственото си да предложи, и може да откриете, че са много по-достъпни, отколкото претъпкан град. Ето някои от причините, поради които малките градове са големи, бюджет-приятелски места за живеене.

Предимства на малкия град Life

Бавни темпове. Далеч от шума и суетата на големия град, толкова по-бавно, по-спокойно темпо на малките градове може да бъде добре дошла промяна.

По-малко тълпите. Когато излезеш в събота вечер, няма да чакат на опашка 45 минути за маса или се бори да намери места в претъпкан киносалон.

По-малко престъпност. В един малък град, това е по-безопасно за децата да играят навън, за колоездачи до верига велосипедите си пред кафене, както и за да можете да оставите вашите автомобилни стъкла напукани, когато сте паркирали в алеята си през лятото.

Долна разходите за живот. Всичко от домовете на хранителни стоки е по-евтино в малък град.

Можете да получите цялата къща на цената на студио апартамент в голям град, и с повече на майка-и-поп тоалети от големи корпоративни вериги, цената на потребителски стоки, често са по-ниски, също. Да не говорим за малките градове имат по-нисък данък сгради.

По-малко трафик и замърсяването. С по-малко жители и градове можете да карате срещу край до край в 10-та минута, пътуване е детска игра. Ще спестите време и пари, газ, и ако сте бегач или велосипедист, ще се радвате не се налага да се блъскат за място сред тежък трафик.

Друг страничен ефект от по-малко коли на пътя като цяло е по-чист въздух, което е страхотно, защото хората в малките градове обичат да се насладите на открито. (Това е част от това по-бавно темпо на живот.)

Затворено общество. То също е чудесен шанс да се превърне в “голяма риба в малко езеро”; с по-малко конкуренция за работни места и по-възможност да печелят добре известна репутация, може да се открояват в избраната сфера по начин, който никога не би могъл в огромен град.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.