Предимства на живот и труд в малък град

Home » Budgeting » Предимства на живот и труд в малък град

Предимства на живот и труд в малък град

Ето един необичаен стратегия за спестяване на средства : премести в малко градче .

Всеки знае, Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско и Лос Анджелис носят високи разходи за издръжка на живота. Под наем в тези градове е сред най-високите в страната, както и домашната собственост е извън достигне за мнозина.

Но не е нужно да живеят в големия град по протежение на един от бреговете да се насладите на бюджета за прескачане на въздействието на високи разходи. Вътрешни градове като Чикаго, Атланта и Денвър, предлагат относително висока цена за живот в сравнение с много малки градове, пръснати в целия пейзаж на страната.

Големи градове предлагат много предимства за кариера, които предлагат потенциал да печелят по-високи доходи. Но това обезщетение зависи от вашата индустрия.

Ако сте софтуерен инженер, модел, танцьорка, журналист или програмист, живеещи в по-голям град може да ви даде най-голям шанс на успех в кариерата. От друга страна, ако сте строителен работник със съпруг или съпруга на престоя в дома, малък град може да бъде само на стратегията бюджет спестяване, че имате нужда.

Малките градове имат много големи привилегии на собственото си да предложи, и може да откриете, че са много по-достъпни, отколкото претъпкан град. Ето някои от причините, поради които малките градове са големи, бюджет-приятелски места за живеене.

Предимства на малкия град Life

Бавни темпове. Далеч от шума и суетата на големия град, толкова по-бавно, по-спокойно темпо на малките градове може да бъде добре дошла промяна.

По-малко тълпите. Когато излезеш в събота вечер, няма да чакат на опашка 45 минути за маса или се бори да намери места в претъпкан киносалон.

По-малко престъпност. В един малък град, това е по-безопасно за децата да играят навън, за колоездачи до верига велосипедите си пред кафене, както и за да можете да оставите вашите автомобилни стъкла напукани, когато сте паркирали в алеята си през лятото.

Долна разходите за живот. Всичко от домовете на хранителни стоки е по-евтино в малък град.

Можете да получите цялата къща на цената на студио апартамент в голям град, и с повече на майка-и-поп тоалети от големи корпоративни вериги, цената на потребителски стоки, често са по-ниски, също. Да не говорим за малките градове имат по-нисък данък сгради.

По-малко трафик и замърсяването. С по-малко жители и градове можете да карате срещу край до край в 10-та минута, пътуване е детска игра. Ще спестите време и пари, газ, и ако сте бегач или велосипедист, ще се радвате не се налага да се блъскат за място сред тежък трафик.

Друг страничен ефект от по-малко коли на пътя като цяло е по-чист въздух, което е страхотно, защото хората в малките градове обичат да се насладите на открито. (Това е част от това по-бавно темпо на живот.)

Затворено общество. То също е чудесен шанс да се превърне в “голяма риба в малко езеро”; с по-малко конкуренция за работни места и по-възможност да печелят добре известна репутация, може да се открояват в избраната сфера по начин, който никога не би могъл в огромен град.