Търговски Накратко: неща, които трябва направите, преди да инвестират един долар в пазар

Home » Investing » Търговски Накратко: неща, които трябва направите, преди да инвестират един долар в пазар

Търговски Накратко: неща, които трябва направите, преди да инвестират един долар в пазар

Ние сме в осмата година на разярен бик пазар, както и че е изкушаващо да се потопите в инвестиционните пазари. От 2009 г. насам S & P 500 се връща са положителни всяка година. Горните две години събра 32,15% през 2013 г. и 25,94% през 2009 г. В дъното на опаковката, дори и най-тежките две години изкарвали оскъдната възвръщаемост от 1,36% през 2015 г. и 2,10% през 2011 г., и двете по-големи печалби, отколкото ще получите от спестовна сметка.

И ако отидем по целия път обратно до 1928 г., ще откриете, че S & P 500 възнаградени инвеститорите със сочна годишна възвръщаемост от 9.52%.

Но последните резултати и дългосрочна възвръщаемост замаскира надолу години на инвестиционните пазари. През 2008 г. S & P 500 потъна 36,55%, а за първите три години на десетилетието са болезнени, със загуби от 9.03%, 11.85% и 21.97% през 2000 г., 2001 г. и 2002 г., съответно.

Както е отразено от нагоре и надолу години на фондовия пазар, трябва да имате здрав стомах и някои инвестиции знания, преди да се гмурне в пазарите. Ето какво трябва да знаете за личните финанси, преди да скочи в пазара.

Стъпка 1: изплати висока лихвите по дълга

Нивото на задлъжнялост пълзящи до нивата от 2008 г. според скорошно CNN статия. Миналата година задълженията на домакинствата се взриви от $ 460 милиарда. И ако сте в “среден” домакинство, имаш $ 16 048 в дългове по кредитни карти.

Ето защо трябва да се получи, че дълг се увенчаха с успех, преди да инвестират.

Ако плащате с кредитна карта интерес от 16% след това, че е от съществено значение, за да получим възвръщаемост по-голяма от 16%, за да оправдае инвестира в фондовия пазар преди изплащане на дълга. Например, ако сте платили 16 процент лихви или $ 2568 на вашия дълг по кредитна карта и да печелят 9% от инвестициите на фондовия пазар, тогава губите 7% или $ 1124, като не плащат дълга си.

 

С други думи, изплащане висок интерес дълг е определена възвращаемост, равна на лихвения процент по дълга. И ако не можете да получите наистина късмет на пазара, не е много вероятно в началото на връщането ще получите от плащането на дълга си кредитна карта.

Стъпка 2: Покрийте страницата “ако”

Представете си, да не влязат в калник Бендер и вашата застраховка приспадане е $ 500. Или още по-лошо, може уволнени и не се намери нова работа в продължение на 3 или 4 месеца. Имате ли няколко хиляди долара, за да покрият тези непредвидени разходи? Ако не е, че не сте сами. Четиридесет и седем процента от американците твърдят, че не могат да си позволят спешен разход от $ 400, според скорошно проучване Федерална Reserve.gov.

Ако не могат да си позволят финансово извънредно положение след това, ще трябва да заемат или продават нещо, за да получите пари. Или, ако парите, които се нуждаете за спешни случаи се инвестира в замяна на фондовия пазар, търгувани фонд (ETF), че трябва да продаде, вие сте изложени на риск от продава на загуба. Ето защо трябва да запазите няколко месеца на разходите за издръжка, преди да инвестират на фондовата борса. Сложете: “Ами ако” икономии в достъпен за паричния пазар или спестовна сметка, така че парите на разположение, когато имате нужда от него.

Стъпка 3: Научете Инвестиране Основи

След като сте се увенчаха с успех вашия потребителски дълг и изградена спестявания, че е изкушаващо да се потопите в инвестиционните пазари.

Но ако вие не разбирате това, което инвестира в, има добър шанс, че ще се окажете загуба на пари чрез закупуване и продажба на високо ниско. Чрез инвестиране с емоциите си, вместо главата ви, вие сте склонни да се вълнувам, когато пазарите са връхна точка и се потопите в най-отгоре на бичи пазар. След като се случи неизбежното спадът е обичайно за страх от загуба, за да поеме като ви продават на по-ниските на пазара.

Така че, преди да закупят първата си акции или облигации фонд, прекарват няколко часа образоването себе си за инвестиционните пазари, тенденции, както и индивидуални финансови активи. Проучване диверсификация на инвестициите директори и да научат за това как държи акции и облигации взаимни фондове ще доведе до по-стабилни възвръщаемост на инвестициите. И накрая, четете на Уорън Бъфет съвети и инвестират във фондове с ниски такси на индекса.

Стъпка 4: Грижете се за семейство

Накрая, преди да инвестират, да получите своя собствена финансова къща в ред.

Ако имате деца или някой в ​​зависимост от доходите си, а след това помисли за закупуване на достъпни цени мандат застраховка живот. Също така, помислете за закупуване на застраховка увреждания, особено ако сте в тежка физическа работа. По този начин, ако нещо се случи с вас, вашите близки са се погрижили.

Изключение …

Това са четирите стъпки, които трябва да предприемат, преди да започнат да инвестират … но има едно изключение. Ако работодателят отговаря на вашите 401 (к) вноски, тогава трябва да допринесе достатъчно, за да си на работното място пенсионна сметка да се получи в мача – дори ако все още не са завършили тези четири стъпки. Вие не може да си позволи да се превърне носа нагоре към свободни пари!

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.