Умните стратегии, които могат да ви помогнат Conquer дълг

Home » Budgeting » Умните стратегии, които могат да ви помогнат Conquer дълг

Излез изпод купчината дългове с тези кратки съвети

Умните стратегии, които могат да ви помогнат Conquer дълг

Опитвате ли се да изплати дълговете на няколко?

Може би имате студентски заеми, дългове по кредитни карти, както и заем за кола. Може би ти дължа пари на приятел или член на семейството. Може би имате личен заем от банка.

Независимо от вида на дълга, което носите, вие вероятно се опитвам да разбера как да се справят с многобройните Ви дългове.

Може да сте останали с впечатлението, че най-добрият начин да изплати дълга си, е като атакува с най-висок лихвен процент, на първо място.

Например, нека кажем, че имате четири дългове:

  • Кредитна карта, 10% лихва, $ 24 000 баланс
  • Студентски кредит, 7% лихва, $ 6000 баланс
  • Коли заем, при лихва 3%, 12 000 $ баланс
  • Заем от майка си, 0% лихва, $ 10 000 баланс

С поглед към този списък дългове, може да се предположи, че трябва да изплати 10% лихва заем на първо място. Това прави най-финансов смисъл, нали?

Не е задължително.

Има действително три начина, по които бихте могли да се обърнат си дълг. Никой от тях са “правилно” или “погрешно” – трябва да изберете този, който работи за вас.

Три подхода за погасяване на дългове

Подход № 1: изплати дълговете си въз основа на баланс, от най-малкия до най-големия. В примера по-горе, заема студент (с най-малък баланс) получава заплащане изключване на първо място, което дава психологическа тръпката от победата, която ви държи мотивирани.

Подход № 2: изплати дълговете си въз основа на най-емоционално-дразнещо. В примера по-горе, може би, че парите, които, взети назаем от майка ти те кара да се чувстват виновни и депресирани.

Това може да бъде първият, вие трябва да изплати, въпреки че е безлихвен.

Подход № 3: Платете дълговете си от най-висок интерес към най-ниска лихва.

Няма по подхода “най-доброто”. Изберете този, който работи за вас.

Единственият ми съвет е, че ако вече сте опитвали един от тези тактики и установите, че не сте прави голям напредък със стратегията за дълг, който сте избрали, да вземе друг.

Един от приятелите ми, например, прекарали дълги години се опитва да изплати дълга си на базата на лихвените проценти и в продължение на няколко години, не е извършило много напредък в някое от задълженията си. В момента, в който той се размърда стратегии и започна приоритизиране на дълга с най-малък баланс, животът му се променя.

Всеки път, когато той пише един от дълговете си на разстояние от списъка си, той се чувстваше малко тръпка, малко психологическа победа. Това му даде мотивация да продължи да функционира.

След като прекарва години се бори и в състояние да изплати всички дългове си, той е в състояние да се превърне в напълно без дългове рамките на една година, благодарение изцяло на изместване стратегията си, когато става въпрос за която дълг той е приоритет на погасяване на първо място.

Но отново, този подход е работил за него. Тя може или не може да работи за вас.

Вие трябва да погледнете на дълговете си и да реши кой от тях ще стане основният мишена. Направи минималните плащания на всичките си дългове, разбира се, и след това да се хвърлят всеки свободен стотинка по това попадат в една дълга.

“Аз не разполагат с резервен Dimes!”

Възможно ли е да се бори да излезе с достатъчно пари, за да плащат повече, отколкото-най-минимум? Тези следните съвети могат да помогнат.

Първо, да погледнете сериозно на бюджета си. Изрежете по-голямата част от вашия дискреционните разходи.

Анулиране на кабел, спрете да яде в ресторантите, както и съкращаване на по-малък дом или апартамент, ако сте наемател.

Ако сте собственик на къща или не можете лесно да се премести в нов дом, да вземе в съквартирант или съквартирант.

Носете дрехи спестовност магазин. Замяна на колата си с по-възрастен употребяван автомобил – вида че гимназист може да управлява – и ходи, да карам колелото си, и да вземат обществения транспорт, когато е възможно.

Намери някакъв вид страничен блъскане, като печелите пари онлайн по време на вечерите и почивните дни, и да запазите всеки цент от този допълнителен доход след данъци.

След това вземете всичко това допълнителни пари, че печелите, така и за спестяване, и да го хвърлят в една дълга, към което насочвате. Ще започнете да гледате, че спад баланс и упадък, докато в крайна сметка го филийки далеч изцяло.

Все още не може да изплати дълговете си?

Ако сте опитали да изплати дълговете си и имате нужда от помощ, тук са три организации с A + оценки от добро бизнес бюро.

Две от тях са три благотворителни (не с нестопанска цел) организации.

InCharge е 501 (в) организация с нестопанска цел, и е с рейтинг А + по-добро бизнес бюро. Те могат да ви помогнат да се консолидират кредитните си сметки в една месечна вноска. Те могат да помогнат планират как да изплати дълга си по-бързо, по-ниски лихвени проценти ви, спрете инкасаторите, както и изграждане на реалистичен бюджет и финансов план. Според уебсайта InCharge “клиенти, които попълват програма за управление на дълг плащат дълга си в 3-5 години.” Те предоставят безплатни консултации, бюджет консултации и услуги за финансово образование.

Pioneer кредитни консултации е A + по-добро бизнес Бюрото дълг консултиране компания, която също е организация с 501 (в) с нестопанска цел. Те по-специално предлага студентски заем дълг консултиране и те ще Те също така се случи да бъде доставчик за безплатно мобилно приложение, наречено Trusted Горещи телефони, която предлага финансова подкрепа и консултации за всички финансови затруднения в живота.

ClearOne Предимство е друга компания A + по-добро бизнес Бюрото, че е добър избор за консолидиране на дълг. Те не калкулира никакви първоначални такси, но вие ще трябва да плати, след като сте се измъкнем от дълга и направено с тяхната програма. Имайте предвид, че ClearOne Advantage не е организация с нестопанска цел.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.