3 Доказани Начини да се удвои парите си

Home » Budgeting » 3 Доказани Начини да се удвои парите си

 3 Доказани Начини да се удвои парите си

Интересува се от удвояване парите си? Разбира се, че си. Ние всички сме.

Но докато това може да звучи като прекалено добър към бъда-вярно трик, има законни начини, по които можете да се удвои парите си , без да взема всякакви ненужни рискове, спечелване на лотарията, или поразително злато.

Ето три практични начини да ви помогне да се удвои парите си.

Харчат по-малко, отколкото печелите

Сумата, която е останала е вашите спестявания.

Запазване на стойност на вашия разходите за живот в спешен фонд три месеца.

След това започнете да инвестират останалата част от спестяванията си.

Можете да го инвестират в данъчните-благоприятно пенсионни сметки, като например 401 (к) или ИРА, или можете да инвестирате парите си в облагаемите сметки брокерски. Ако купите пасивно управлявани индексни фондове (фонд, който имитира общ индекс, като S & P 500), вашата инвестиция ще изпълнява, както и цялата икономика прави.

От 1990 до 2010 г., S & P 500 се върна 9 процента годишно в продължение на дълъг период на годишна база средно. Това означава, че през дадена година, запаси може да са се повишили или паднали. Все пак, ако остана инвестирани през този 20-годишен времеви диапазон, а вие реинвестират всичките си печалби автоматично, вие ще сте спечелили средно около 9% годишно.

Да не забравяме, 1990 през 2010 г. е времеви диапазон, който включва две масивни рецесии. С други думи, не съм чери подбрани силни години, за да се създаде, че 9% възвръщаемост.

Как това 9% възвръщаемост се отнасят до удвояване парите си?

Е, на върховенството на 72 е пряк път, който ви помага да разбера колко време ще отнеме вашите инвестиции да се удвои. Ако разделите ви очаква годишна възвращаемост на инвестициите в 72, можете да разберете колко години ще ви отнеме да удвои парите си.

Да кажем, например, че вие ​​очаквате да получите доходност от 9% годишно.

Разделете девет в 72, както и да откриете броя на годините, което Ви е необходимо, за да удвои парите си, което е осем години.

Чрез харчат по-малко, отколкото печелите, инвестирането на тези спестявания в индекс фонд, който да проследява S & P 500, и реинвестиране на вашите печалби, може да удвои парите си приблизително на всеки осем години, ако се приеме на фондовия пазар се представя като го е направил по време на историческия времеви диапазон от 1990 г. до 2010 г. ,

Удвояването парите си на всеки осем години звучи чудесно, нали?

Инвестирайте в облигации

Вашият микс от акции и облигации трябва да отразява вашата възраст, цели, както и толерантност към риска. Ако не отговарят на профила на някой, който трябва да бъде силно инвестирани в акции, като S & P 500 индексни фондове, можете да погледнете на облигации, за да удвои парите си.

Ако вашите връзки връщат 5% средно всяка година, а след това в съответствие с върховенството на 72, вие ще бъдете в състояние да удвои парите си на всеки 14.4 години.

Това може да звучи отчайваща, след като току-що сте чули за инвеститори, които могат да се удвои парите си за осем години, но не забравяйте, инвестиране е малко като шофиране по магистрала. И двата бързи драйвери и бавни шофьори в крайна сметка ще стигнат до местоназначението си. Единствената разлика е в размер на риска, които те предприемат, за да го направя.

Подчинявайки се на ограничението на скоростта, да поставите себе си в позиция, в която най-вероятно ще се стигне до крайната си дестинация в едно цяло парче.

Чрез затропаха на газта, инвеститорите могат или да достигнат до крайната им дестинация по-бързо … или с победен.

Вярно е, че шофирането винаги е рисковано, както и инвестиране винаги е рисковано. Но някои инвестиции да ви изложи на по-високи нива на риск от други, също толкова неподчинение на ограничението на скоростта ви излага на по-голям риск от слушането ограничение на скоростта.

В крайна сметка: Можете да удвои парите си, като инвестират в облигации. Това е вероятно да отнеме повече време, но вие също така ще намалите риска.

Възползвайте се от вашия работодател мач

Ако работодателят ви съвпада с вноските във вашата 401 (к), вие имате най-лесният, най-безрисков начин за удвояване на парите си на разположение на ваше разположение. Вие ще получите автоматично увеличаване на всеки долар, който ще ви постави в до вашия мач работодател.

Да кажем, например, че работодателят ви съвпада с 50 цента за всеки долар, който ще ви постави в продължение на първия 5 процента.

Вие получавате гарантирана 50% за “връщане” на дарението си. Това е единственият гарантиран завръщане в света на инвестиране.

Ако работодателят ви не съвпада с 401 (к), не се отчайвайте. Не забравяйте, че все още не получавате данъчни облекчения, като допринася за пенсионирането си сметка. Дори и ако вашият работодател не съвпада с дарението си, правителството ще продължи да субсидира част от него, като ви или данъчно отлагане предварително или са освободени от данъци по пътя (в зависимост от това дали се използва традиционна или сметка Рот съответно ).

индексни фондове Equity, облигации и като се възползва от пенсионни сметки са три големи начини да удвои парите си.

Само не забравяйте, че всички три от тези тактики да зависи създаване и поддържане на силен бюджет.

Създаване на бюджет, който ръководи, където вашите долара ще отидат всеки месец. Тя ще ви помогне да харчат по-малко, отколкото печелите. След това можете да се инвестира разликата.

С други думи, в основата на силна финансова бъдеще започва с вашия бюджет.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.