4 Инвестиране да се избегнат грешки

Home » Investing » 4 Инвестиране да се избегнат грешки

Не се превърне най-лошия си враг на инвестиционния портфейл на

4 Инвестиране да се избегнат грешки

Когато става въпрос за управление на парите на семейството ви, има четири инвестиционни грешки, които трябва да се стремят да избягват. Докато със сигурност не е изчерпателен списък, тези грешки са достатъчно чести, че и двата аматьорски и опитни инвеститори ще е добре да се държат под око върху избора на акции, облигации, взаимни фондове и други активи, те обмислят да увеличат своите портфейли.

Инвестиране Грешка 1: Разпространение на вашите инвестиции твърде тънка

През последните няколко десетилетия, Wall Street е проповядвал добродетелите на диверсификация, това сондиране в умовете на всеки инвеститор на една ръка разтояние.

Всеки от главния изпълнителен директор на момчето за доставка, знае, че не трябва да държите всичките си яйца в една кошница, но има много повече от това. В действителност, много хора правят повече вреда, отколкото добро в усилията им да разнообрази.

Както всичко в живота, диверсификация може да се приема твърде далеч. Ако разделим 100 $ в сто различни компании, всяка от тези компании могат в най-добрия, има слабо по отношение на вашия портфейл. В крайна сметка, таксите за брокерски и други разходи по сделката може дори да надхвърлят печалбата от инвестициите си. Инвеститорите, които са предразположени към това “копаят-а хиляда дупки-и-постави-а-долар-в-всеки” философия би било по-добре, като се инвестира в индекс фонд, които по своята същност се състои от много компании. Освен това ви продължава да имитират тези на целия пазар в почти перфектно идентичен марш.

Инвестиране Грешка 2: Не Отчитане на времето Хоризонт

Видът на активите, в които се инвестира трябва да бъде избран въз основа на времето си конструкция.

Независимо от възрастта си, ако имате капитал, който ще ви трябва в кратък период от време (една или две години, например), не трябва да инвестирате пари, които на фондовата борса или на собствения капитал на основата на взаимни фондове. Въпреки че тези видове инвестиции предлагат най-голям шанс за дългосрочно изграждане на богатство, те често изпитват краткосрочни gyrations, който може да унищожи си стопанства, ако са принудени да ликвидират.

По същия начин, ако вашият хоризонт е по-голяма от десет години, то няма смисъл за вас да се инвестира по-голямата част от запасите си в облигации или инвестиции с фиксиран доход, освен ако не вярвате на фондовия пазар е надценен грубо.

Инвестиране Грешка 3: Честото Trading

Много хора могат да назоват десет инвеститори в списъка на Forbes, но не и един човек, който е направил богатството си от честото търговия. Когато инвестирате, вашата съдба е свързана със съдбата на дружеството. Вие сте съсобственик на бизнес; тъй като компанията просперира, така и вие. Следователно, инвеститорът, който е на път да изберете голяма компания трябва да направи нищо повече от това да седнете, развиват цена долар план за осредняване, се запишете в програмата за реинвестиране на дивиденти и да живее живота си. Дневни котировки не са от интерес за него, защото той не иска да продава. С течение на времето, интелигентен си решение ще се отплати щедро като стойността на акциите си на семейството.

Един търговец, от друга страна, е този, който купува компания, защото той очаква акциите да скочат в цената, като на този етап той бързо ще я зареже и да преминете към следващата си цел. Тъй като това не е обвързано с икономиката на една компания, а по-скоро възможност и човешка емоция, търговия е форма на хазарт, който е спечелил репутацията си на производител на пари, защото на няколко успешни истории (те никога не ви разкажа за милионер, който загуби всичко по следващия си залог …

търговци, както и комарджии, имат много слаба памет, когато става въпрос за това колко те са загубили).

Инвестиране Грешка 4: Осъществяване Страх обосновани решения

Най-скъпо струващите грешки обикновено са базирани на страх. Много инвеститори правят изследвания, изберете голяма компания, и когато пазарът удари бум на пътя, самосвали акциите си за страх от загуба на пари. Това поведение е абсолютно глупаво. Фирмата е една и съща фирма, както е било преди на пазара като цяло падна, само че сега той се продава за по-ниска цена. Здравият разум диктува, че ще закупят повече в тези по-ниски нива (наистина, компании като Wal-Mart са станали гиганти, защото хора като сделка. Изглежда, че това поведение се простира до всичко, но си портфейл). Ключът към бъдеш успешен инвеститор е да, като един много мъдър човек казва: ” … когато купуват кръв е тичане по улиците.

Простата формула на “купува ниско / високо продаде” е около завинаги, както и повечето хора могат да го прочета. На практика само шепа инвеститори го направя. Мнозина виждат в тълпата позиция за бягства на входната врата и я пожар, и вместо да се задържи около да купуват собственост в компании за абсурдно ниски цени, паника и се изчерпи с тях. Вярно пари се прави, когато, като инвеститор, сме готови да седнем в празната стая, че всички останали е напуснал, и изчакайте, докато те признават стойността, която изоставен. Когато те се връщат, било то от няколко седмици или след няколко дълги години, ще бъдете държи всички карти. Вашето търпение може да бъде възнаграден с печалба и може да се счита за “блестящ” (по ирония на съдбата от същите хора, които ви наричат ​​идиот за държейки се за акциите на компанията на първо място).

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.