4 investera misstag att undvika

Home » Investing » 4 investera misstag att undvika

Bli inte din investeringsportfölj värsta fiende

4 investera misstag att undvika

När det gäller att hantera familjens pengar, finns det fyra investera misstag som du bör sträva efter att undvika. Medan verkligen inte en fullständig lista, dessa fel är ofta nog att både amatörer och rutinerade investerare skulle göra klokt i att hålla ett vakande öga på val av aktier, obligationer, fonder och andra tillgångar som de överväger att lägga till sina portföljer.

Investera Misstag 1: Att sprida dina investeringar för tunn

Under de senaste decennierna har Wall Street predikat förtjänsterna av diversifiering, borra det in i medvetandet hos varje investerare inom hörhåll.

Alla från VD till leverans pojken vet att du inte ska ha alla ägg i en korg, men det finns mycket mer än så. Faktum är att många människor gör mer skada än nytta i deras ansträngningar att diversifiera.

Liksom allt i livet, kan diversifiering tas för långt. Om du delar $ 100 i etthundra olika företag, vart och ett av dessa företag kan i bästa fall har en liten inverkan på din portfölj. I slutändan kan courtage och andra transaktionskostnader och med överstiga vinsten från dina investeringar. Investerare som är benägna att denna “gräva-a tusen hål-and-put-a-dollar-in-varje” filosofi skulle vara bättre betjänt av att investera i en indexfond som genom sin natur, består av många företag. Dessutom bör din avkastning efterlikna de av den totala marknaden i nästan perfekt lockstep.

Investera Misstag 2: Inte Redovisning för tidshorisont

Den typ av tillgångar som du investerar bör väljas utifrån din tidsram.

Oavsett din ålder, om du har kapital som du behöver i en kort tid (ett eller två år, till exempel), bör du inte investera pengar på aktiemarknaden eller aktiebaserade fonder. Även om dessa typer av investeringar ger störst chans för långsiktig rikedom byggnad, upplever de ofta kortsiktiga vändningar som kan utplåna ditt innehav om du är tvungen att avveckla.

Likaså om din horisont är större än tio år, är det ingen mening för dig att investera en majoritet av dina tillgångar i obligationer eller räntebärande placeringar om du inte tror att aktiemarknaden är grovt övervärderade.

Investera Misstag 3: Frequent Trading

En hel del folk kan namnge tio investerare på Forbes lista, men inte en person som gjort sin förmögenhet från frekvent handel. När du investerar, är din förmögenhet knuten till lyckan av företaget. Du är en delägare i ett företag; eftersom företaget blomstrar, så gör du. Därför investerare som tar sig tid att välja ett stort företag har att göra något annat än luta sig tillbaka, utveckla en dollar kostar i genomsnitt planen, skriva in sig i återinvestering av utdelning programmet och leva sitt liv. Dagsnoteringar är av intresse för honom eftersom han inte har någon önskan att sälja. Med tiden kommer hans intelligenta beslut betala vackert som värdet på sina aktier uppskattar.

En näringsidkare, å andra sidan, är en person som köper ett företag eftersom han räknar med att aktiemarknaden att hoppa i pris, då han snabbt kommer att dumpa den och gå vidare till hans nästa mål. Eftersom det inte är knuten till ekonomin i ett företag, utan snarare en slump och mänskliga känslor, är en form av spel som har förtjänat sitt rykte som en pengar maker på grund av de få framgångshistorier handel (de aldrig berätta om miljonär som förlorade allt på sin nästa satsning …

handlare, som spelare, har en mycket dåligt minne när det gäller hur mycket de har förlorat).

Investera Misstag 4: Att göra rädslobaserade Beslut

Den mest kostsamma misstag är vanligtvis baserade på rädsla. Många investerare göra sin forskning, väljer ett stort företag, och när marknaden träffar ett gupp i vägen, dumpa sina lager av rädsla för att förlora pengar. Detta beteende är helt dumt. Företaget är samma företag som det var innan marknaden som helhet föll, men nu är det säljer till ett billigare pris. Sunt förnuft skulle diktera att du skulle köpa mer på dessa lägre nivåer (ja, har företag som Wal-Mart blir jättar eftersom människor som ett fynd. Det verkar detta beteende sträcker sig till allt men sin portfölj). Nyckeln till att bli en framgångsrik investerare är att, som en mycket klok man sa: ” … köpa när blod körs på gatorna.

Den enkla formeln för “köpa låg / sälja hög” har funnits för evigt, och de flesta människor kan recitera det till dig. I praktiken är det bara en handfull investerare gör det. De flesta ser folkmassan på väg mot luckan och brand rymningar, och i stället för att stanna runt för att köpa upp ägandet i företag för löjligt låga priser, panik och springa ut med dem. Sann pengar görs när du som investerare är villiga att sitta ner i det tomma rummet som alla andra har lämnat, och vänta tills de inser värdet de överges. När de återvänder, vare sig i veckor eller efter flera långa år, kommer du att hålla alla kort. Din tålamod kan belönas med vinst och du kan betraktas som “lysande” (ironiskt nog av samma personer som kallade dig en idiot för att hålla fast vid bolagets aktier i första hand).

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.