4 Investeren fouten te vermijden

Home » Investing » 4 Investeren fouten te vermijden

Laat ergste vijand van uw beleggingsportefeuille niet worden

4 Investeren fouten te vermijden

Als het gaat om het beheren van geld van uw familie, zijn er vier investeren fouten die je moet proberen te vermijden. Hoewel zeker niet een volledige lijst, deze fouten zijn vaak genoeg dat zowel amateur als ervaren beleggers er goed aan doen om een ​​waakzaam oog op de selectie van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en andere activa die zij overwegen toe te voegen aan hun portefeuille te houden.

Investeren Mistake 1: het verspreiden van uw beleggingen te dun

In de afgelopen decennia is Wall Street de deugden van diversificatie gepredikt, het boren in de geest van iedere belegger binnen gehoorsafstand.

Iedereen, van de CEO aan de bezorger weet dat je niet al je eieren in één mand moet houden, maar er is veel meer bij kijken dan dat. In feite zijn veel mensen doen meer schade dan goed in hun inspanningen om te diversifiëren.

Zoals alles in het leven, kunnen diversificatie te ver worden genomen. Als je $ 100 te splitsen in honderd verschillende bedrijven, elk van deze bedrijven kunnen in het beste geval hebben een kleine impact op uw portefeuille. Op het einde, kan de makelaarskosten en andere transactiekosten zelfs hoger zijn dan de winst uit uw beleggingen. Beleggers die gevoelig zijn voor dit zijn “dig-a-duizend-gaten-en-zet-a-dollar-in-elkaar” filosofie beter gediend zou zijn door te beleggen in een indexfonds, die, door zijn aard, is opgebouwd uit vele bedrijven. Bovendien moet uw rendement lijken op die van de totale markt in bijna perfect lockstep.

Investeren Fout 2: Niet Accounting for Time Horizon

De soort activa waarin u belegt moet worden gekozen op basis van uw tijdsbestek.

Ongeacht uw leeftijd, als u het kapitaal dat u nodig heeft in een korte tijd (een of twee jaar, bijvoorbeeld), moet je niet investeren dat geld in de aandelenmarkt of de op aandelen gebaseerde beleggingsfondsen. Hoewel deze soorten investeringen bieden de grootste kans voor de lange termijn rijkdom gebouw, ervaren ze vaak op korte termijn gyrations die kunnen wegvagen uw holdings als je gedwongen wordt om te liquideren.

Evenzo, als je horizon groter is dan tien jaar, heeft het geen zin voor u om een ​​deel van uw geld in obligaties of vastrentende beleggingen te investeren, tenzij u denkt dat de beurs wordt schromelijk overgewaardeerd.

Investeren Fout 3: Frequent Trading

Veel mensen kunnen noemen tien beleggers op de Forbes-lijst, maar niet één persoon die hun fortuin gemaakt van frequente handel. Als u investeert, is uw fortuin gebonden aan het fortuin van het bedrijf. Je bent een mede-eigenaar van een bedrijf; als het bedrijf floreert, doet u dat. Vandaar dat de belegger die de tijd die nodig is om een ​​groot bedrijf te selecteren moet niets meer dan achterover te leunen, het ontwikkelen van een dollar kosten gemiddeld plan, inschrijven in het dividendherinvesteringsprogramma en leef zijn leven te doen. Dagelijks citaten zijn niet interessant voor hem, want hij heeft geen zin om te verkopen. Na verloop van tijd, zal zijn intelligente beslissing fraai af te betalen als de waarde van zijn aandelen waardeert.

Een handelaar, aan de andere kant, is iemand die een bedrijf koopt omdat hij verwacht dat de voorraad te springen in prijs, op welk punt zal hij snel dumpen en verder te gaan naar zijn volgende doel. Omdat het niet gebonden is aan de economie van een bedrijf, maar eerder toeval en menselijke emotie, de handel is een vorm van gokken die zijn reputatie als een money maker heeft verdiend vanwege de weinige succesverhalen (ze nooit vertellen over de miljonair die verloren het allemaal op zijn volgende inzet …

handelaren, zoals gokkers, hebben een zeer slecht geheugen als het gaat om hoeveel ze hebben verloren).

Investeren Mistake 4: Het maken van op angst gebaseerde beslissingen

De duurste fouten die zijn meestal gebaseerd op angst. Veel beleggers doen hun onderzoek, selecteer een groot bedrijf, en wanneer de markt raakt een hobbel in de weg, dumpen hun aandelen uit angst voor het verliezen van geld. Dit gedrag is absoluut dom. Het bedrijf is hetzelfde bedrijf als het was voor de markt als geheel daalde, maar nu is het te verkopen voor een lagere prijs. Gezond verstand zou dicteren dat je meer zou kopen tegen deze lagere niveaus (inderdaad, bedrijven zoals Wal-Mart zijn reuzen geworden omdat mensen als een koopje. Het lijkt erop dat dit gedrag strekt zich uit tot alles wat maar hun portefeuille). De sleutel tot een succesvolle belegger is om, als een zeer wijs man zei: ” … te kopen wanneer het bloed is uitgevoerd in de straten.

De eenvoudige formule van “laag kopen / verkopen hoog” is er altijd al geweest, en de meeste mensen kunnen aan u voordragen. In de praktijk is slechts een handvol investeerders doen. De meeste zien de menigte op weg naar de uitgang en brandtrappen, en in plaats van een verblijf in de buurt op te kopen eigendom van bedrijven voor belachelijk lage prijzen, paniek en lopen met hen. True geld wordt gemaakt wanneer u als belegger, zijn bereid om te gaan zitten in de lege kamer dat iedereen heeft verlaten, en wacht tot ze de waarde die ze verlaten herkennen. Als ze terugkeren, zij het in weken of na een aantal lange jaren, u zal zijn bedrijf alle kaarten. Uw geduld kan worden beloond met winst en je zou kunnen worden beschouwd als “briljant” (ironisch genoeg door dezelfde mensen die je een idioot opgeroepen voor het vasthouden aan aandelen van het bedrijf in de eerste plaats).

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.