6 Тъпи парите се движат, които изглеждат Смарт

Home » Finance » 6 Тъпи парите се движат, които изглеждат Смарт

 6 Тъпи парите се движат, които изглеждат Смарт

Опитвали ли сте някога да “време” на фондовия пазар? Знаете ли, закупуване на жилище, преди да са наистина готови, тъй като домашна собственост е една добра инвестиция? Държите ли на баланс по кредитната си карта, за да се подобри своя кредитен рейтинг?

Това са всички общи пари ходове, и ако сте направили нито една от тях, може да сте си мислех, че следното изпитаните и истински лични финанси мъдрост. Но подобно на много общоприетото мнение, те не са толкова умни, колкото звучат.

Ето някои тъп парите се движат, което трябва да се отърве от своя арсенал, без значение колко много може да изглежда да има смисъл.

Тъп Преместване: Не е като кредитна карта, защото това ще доведе до дълга.

Той е бил почти осем години от Голямата рецесия, а повече от две трети от хората на възраст между 18 и 29 между не разполагат кредитни карти, според проучване Bankrate. “Изглежда интелигентен, защото вие не сте изложени на риск от дълг, но това не е интелигентен, защото не сте изграждането на вашия кредит”, казва Сара Нюком, автор на книгата “Loaded: Пари, психология, и как да се Ahead, без да напускат стойностите си след себе си. “Много от тези на хилядолетието както и хората в други поколения, които не разполагат с кредитни карти в собствените им имена са това, което са наречени” тънки кредитните досиета “Това е кредитна индустрия говорят за това, че малко или никакво кредит. история, и това може да ви задържи, когато искате да кандидатствате за ипотека или заем кола. Това също може да означава да плащат повече, отколкото е необходимо за собствениците на жилища и автомобилни застраховки.

Смарт ход: Ако смятате, че сте отговорен да било безотговорно с това първо парче пластмаса, да поиска от банката-издател да запази кредитния лимит изкуствено ниска. След това, поставете една или две автоматични законопроекти за автоматични плащания с карти и графика от вашата проверка на сметка, за да ги покрие. Ти никога няма да закъснее и кредитната ви ще се подобри.

И ако се бяха отказали за карта? Защитена карта – къде сте малък депозит с банката-издател – е картата с помощни колела, които могат да ви постави по пътя към една силна кредитна история.

Тъп Преместване: Поддържане на баланс по кредитна карта, за да се изгради кредит.

Един от най-големите фактори за вашия кредитен рейтинг е усвояване на кредита. Вашият оползотворяване е процентът на кредитния си лимит, че вие всъщност използвате, и тя се брои за около 30 на сто от резултата си. Ако имате лимит от $ 1000 и сметката ви е $ 550, че използвате 55%. Това е твърде висока това е най-доброто за резултата си, ако използвате не повече от 30 на сто от кредитния си лимит по всяко време. И провеждане на баланс от месец за месец и плащането на лихви не помага резултата си на всички, но това не ме боли портфейла си: Средната кредитна карта лихвен процент е около 15 на сто. В крайна сметка с $ 3000, това ще ви струва $ 450 на година.

Смарт ход: В идеалния случай ще се изплати кредитните си карти в пълен размер всеки месец, спестявайки Ви лихви. И ако вашият типично използване ви е прекомерното използване на лимита си, можете да решите за проблема по два начина: Можете да попитате за увеличаване на кредитния си лимит, а след това не се използва допълнителния капацитет, или можете да платите сметката си повече от веднъж месечно ,

Тъп Преместване: предплащане студентски заеми, докато се скъпи за пенсиониране вноски

Имате студентски заеми и искате да ги изплати възможно най-бързо, така че който и да е допълнителни пари имате в края на месеца ще се обръща към по-горе и по-нататък месечните си сметки и постепенно отнемане на главницата. Вашият спешност е разбираемо; не би било по-добре живота, ако те са били просто няма? Но предплащане студентски заеми не е мъдър ход, ако то идва на цена на вашите дългосрочни спестявания, като допринася за вашия 401 (к) (особено ако получите работодателите съвпадение долара) или разплащателната висок процент на дългове по кредитни карти, се казва Нюком ,

Смарт ход: Платете си студентски заеми бавно и постепенно, докато се изгради бъдещето си и да се възползват от доходите на фондовата борса. Той дори може да бъде по-добре да се откажете за доходите на базата на погасителни планове (които намаляват месечните си плащания), въпреки че плащането на лихви за повече години означава да плащат по-голям интерес в общо.

Вижте цената на студентската си дълг заем, се изважда данъчното облекчение, и го сравните с връщането искате да получите чрез поставяне парите си да работят по други начини.

Тъп ход: свършване на работата на първо място, и повишението по-късно.

Знаете ли, преговаря заплатата си за настоящата си работа? Ако не е, че не сте сами. Някои 41 процент от хората не го направи, според Salary.com . Мнозина се опасяват, че пазарлъци над началната заплата ще ги вземеш от съревнованието за работата изцяло. Но не преговаря за конкурентна заплата в началото на нова работа, която започва от грешната финансова основа, защото всеки бонус и да се повиши ли да се движат напред-вероятно ще бъде процентът, който се изключва, че като се започне фигура.

Смарт ход: Не приемайте първата оферта. Вие имате най-ливъридж, когато искате, но не трябва все пак – и това е важно да се признае и да се възползват от този момент. “Хората си мислят, че трябва да питам за това, което е приемливо, но трябва да се запитате:” Какво ми е необходимо, за да печелят, така че аз не трябва да се притеснявате за пари? Това е, което си заслужава времето “, казва Нюком. Също така имайте предвид, че очакването от другата страна на масата, е, че ще иска повече. Едно проучване от CareerBuilder показва 45% от работодателите са готови да преговарят първоначалното си предложение за работа, а в действителност се очаква да го направят. Вие сте само себе си спускане, ако не го правят.

Тъп ход: Покупката на жилище, тъй като това е “инвестиция”.

Финансов съветник Карл Ричардс, автор на “разликата в поведението”, спомня времената хората са казали за него от домовете си: “Това е най-добрата инвестиция, която някога съм направил!” Неговата реторта: “Това ли е, защото това е единственият ви инвестиция” съм проведе някога върху? “Той има точка. Последва дълго-разпространеното убеждение, че цените на имотите никога не слизат … После дойде 2008 г. и жилищния пазар катастрофа. В действителност, че цените на жилищата в миналото да са в крак с инфлацията. И цената на собствеността да не говорим за преместване в, обзавеждане, данъци, застраховки и поддръжката, която работи 1 до 2 на сто от стойността на дома на година, според Съвместния център Harvard за жилищни проучвания е висока.

Смарт ход: Купете си искаш да живееш в или да продължи да се наеме за сега. Този списък пране на разходите означава, че няма смисъл да си купя един изобщо, ако не се очаква да остане в продължение на най-малко пет години.

Ако все пак остане в дългосрочен план, на собствения капитал да изградите като плащат надолу (или изключване) ипотеката става допълнителен спестовна сметка можете да използвате за пенсиониране. Но никога не трябва да се простират да си купя къща, че не можете наистина да си позволи само защото мислите, че стойностите на имотите се дължат на поп. Ако го направите, вие сте нито купуване нито инвестиране  вие спекулират. И освен ако не сте професионален инвеститор недвижими имоти, това е лоша идея.

Тъп Move: Опитвам се да време на пазара.

Пазарен времето идва, за да разберете две неща: Кога да се измъкнем и кога да се върне в Първата е наистина трудно да се закове, а вторият е още по-трудно.. Докато Всички сме чували истории за обикновени инвеститори, които имам в най-точния момент, Ричардс е скептичен. “Не вярвайте на историите”, казва той. “Вярвайте на данните.” И данните казва, че не може да спечели в тази игра.

Смарт Fix: Покупка стабилно, и в продължение на години. Ричардс казва да откъсне страница от Уорън Бъфет и автократични: “Най-доброто нещо, можете да направите, е да бъде мързелив и ние трябва да празнуват този факт.” И докато сте в него, не се опитвайте твърде трудно да победи на пазара. Докато отделните запаси и управляват взаимните фондове са вълнуващи, че е редовен инвестирането в скучни индексни фондове и борсово-търгувани фондове (които са също по-евтино да си купите и собствен), които са по-склонни да правите мулти-милионер в дългосрочен план. Ако сте достатъчно мързелив, че е така.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.