6 Dumb κινήσεις χρημάτων που φαίνεται Smart

Home » Finance » 6 Dumb κινήσεις χρημάτων που φαίνεται Smart

 6 Dumb κινήσεις χρημάτων που φαίνεται Smart

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να «φορά» το χρηματιστήριο; Μήπως να αγοράσετε ένα σπίτι, πριν να ήταν πραγματικά έτοιμοι, γιατί το σπίτι-ιδιοκτησία είναι μια καλή επένδυση; Έχετε κρατήσει μια ισορροπία στην πιστωτική σας κάρτα για να βελτιώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας;

Αυτές είναι όλες οι κοινές κινήσεις χρήματα, και αν έχετε κάνει κάποιο από αυτά, μπορεί να έχετε νόμιζες ότι ήσουν παρακάτω δοκιμασμένες και αληθινή προσωπική σοφία χρηματοδότηση. Αλλά όπως πολύ συμβατική σοφία, δεν είναι τόσο έξυπνος όσο ακούγονται.

Εδώ είναι μερικά χαζός κινήσεις χρήματα που χρειάζεστε για να ξεφορτωθώ από το οπλοστάσιό σας, δεν έχει σημασία πόσο πολύ μπορεί να φαίνεται να έχει νόημα.

Dumb Μετακίνηση: Μην έχοντας μια πιστωτική κάρτα, διότι αυτό θα οδηγήσει σε χρέος.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από τη Μεγάλη Ύφεση, και περισσότερο από τα δύο τρίτα των ανθρώπων μεταξύ των ηλικιών 18 και 29 δεν έχουν πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με έρευνα Bankrate. «Φαίνεται έξυπνη, γιατί δεν είστε σε κίνδυνο του χρέους, αλλά δεν είναι έξυπνος, γιατί δεν είστε οικοδόμηση της πιστωτικής σας», λέει η Σάρα Newcomb, συγγραφέας του βιβλίου «Loaded: Χρήματα, Ψυχολογία, και πώς να πάρει μπροστά χωρίς να αφήνει οι τιμές σας πίσω.»Πολλοί από αυτούς τους Millennials όπως και οι άνθρωποι σε άλλες γενιές που δεν έχουν πιστωτικές κάρτες στο όνομά τους έχουν τα λεγόμενα“λεπτή πιστωτική αρχεία”αυτό είναι πιστωτική βιομηχανία να μιλήσει για το γεγονός ότι λίγο έως καθόλου πίστωση. την ιστορία, και μπορεί να σας κρατήσει πίσω, όταν θέλετε να κάνετε αίτηση για μια υποθήκη ή δάνειο αυτοκινήτων. Μπορεί επίσης να σημαίνει πληρώνουν περισσότερα από ό, τι είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και την ασφάλιση αυτοκινήτων.

Έξυπνη κίνηση: Αν νομίζετε ότι είστε υπεύθυνοι να είναι ανεύθυνη με αυτό το πρώτο κομμάτι του πλαστικού, να ζητήσει από την εκδότρια τράπεζα για να κρατήσει το πιστωτικό όριο τεχνητά χαμηλές. Στη συνέχεια, βάλτε ένα ή δύο αυτόματες λογαριασμούς στην κάρτα και το χρονοδιάγραμμα αυτόματες πληρωμές από τον έλεγχο του λογαριασμού σας για να τις καλύψει. Ποτέ δεν θα είναι αργά, και η πιστωτική σας θα βελτιωθεί.

Και αν είχαν γυρίσει κάτω για μια κάρτα; Μια εξασφαλισμένη κάρτα – όπου μπορείτε να κάνετε μια μικρή κατάθεση με την εκδότρια τράπεζα – είναι η κάρτα με βοηθητικές ρόδες που μπορεί να σας βάλει στο δρόμο για μια ισχυρή πιστωτική ιστορία.

Dumb Μετακίνηση: Κρατώντας μια ισορροπία σε μια πιστωτική κάρτα για να οικοδομήσουμε την πιστωτική.

Ένα από τα μεγάλα παράγοντες για το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι η χρησιμοποίηση της πιστωτικής. Αξιοποίησης σας είναι το ποσοστό του πιστωτικού ορίου σας ότι είστε πραγματικά χρησιμοποιείτε, και μετρά περίπου το 30 τοις εκατό της βαθμολογίας σου. Εάν έχετε ένα όριο των $ 1.000 και τον λογαριασμό σας είναι $ 550, αν χρησιμοποιείτε το 55 τοις εκατό. Αυτό είναι πολύ υψηλή αυτό είναι το καλύτερο για τη βαθμολογία σας αν δεν χρησιμοποιούν περισσότερο από το 30 τοις εκατό του πιστωτικού ορίου σας ανά πάσα στιγμή. Και μεταφέρουν μια ισορροπία από μήνα σε μήνα και την καταβολή των τόκων δεν βοηθά το αποτέλεσμά σας σε όλα, αλλά βλάπτει το πορτοφόλι σας: Το μέσο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών είναι περίπου 15 τοις εκατό. Σε μια ισορροπία $ 3.000 που θα σας κοστίσει $ 450 το χρόνο.

Έξυπνη κίνηση: Ιδανικά θα πληρώσει μακριά τις πιστωτικές κάρτες σας στο ακέραιο κάθε μήνα, απαλλάσσοντας όλες τις πληρωμές τόκων. Και αν τυπική χρήση σας να σας κάνουν υπερβολική χρήση όριό σας, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με δύο τρόπους: Μπορείτε να ζητήσετε αύξηση του πιστωτικού ορίου σας και στη συνέχεια να μην χρησιμοποιήσετε την πρόσθετη χωρητικότητα, ή μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό σας περισσότερο από μία φορά το μήνα .

Dumb Μετακίνηση: προεξοφλώντας φοιτητικά δάνεια, ενώ skimping στις εισφορές συνταξιοδότησης

Έχετε φοιτητικά δάνεια και θέλετε να τα εξοφλήσει το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οποιαδήποτε επιπλέον χρήματα που έχετε στο τέλος του μήνα πρόκειται για την πληρωμή πάνω και πέρα ​​από τους μηνιαίους λογαριασμούς σας και σμίλευση μακριά στο κύριο. επείγοντα χαρακτήρα σας είναι κατανοητό? Δεν θα ήταν η ζωή ήταν καλύτερα αν είχαν μόλις φύγει; Αλλά προεξοφλώντας φοιτητικών δανείων δεν είναι μια σοφή κίνηση, αν έρχεται με κόστος για τις οικονομίες σας μακροπρόθεσμα, όπως και τη συμβολή σας στο 401 (k) (ειδικά αν λάβετε εργοδότη δολάρια ταιριάζουν) ή πληρωμή κάτω από υψηλό ποσοστό χρέους πιστωτικών καρτών, λέει ο Newcomb .

Έξυπνη κίνηση: Πληρώστε μακριά τα δάνεια σπουδαστών σας αργά και σταθερά, ενώ μπορείτε να χτίσετε το μέλλον σας και επωφεληθείτε από τις αποδόσεις του χρηματιστηρίου. Μπορεί ακόμη να είναι καλύτερα να επιλέξουν σχέδια επιστροφής με βάση το εισόδημα (τα οποία μειώνουν τις μηνιαίες πληρωμές σας), ακόμα και αν πληρώνουν τόκους για περισσότερα χρόνια σημαίνει ότι πληρώνουν περισσότερο ενδιαφέρον συνολικά.

Κοιτάξτε το κόστος των σπουδαστών του χρέους δανείου σας, αφαιρέστε την έκπτωση φόρου, και να συγκρίνουν ότι με την επιστροφή που θα πάρετε από την τοποθέτηση των χρημάτων σας για να εργαστείτε με άλλους τρόπους.

Dumb κίνηση: Να πάρει τη δουλειά πρώτη και η αύξηση αργότερα.

Μήπως διαπραγματευτεί το μισθό σας για την τρέχουσα εργασία σας; Αν όχι, δεν είστε μόνοι. Περίπου το 41 τοις εκατό των ανθρώπων που δεν έκαναν, σύμφωνα με Salary.com . Πολλοί φοβούνται ότι παζάρια για τον αρχικό μισθό θα τους βγάλει από το τρέξιμο για την εργασία εντελώς. Αλλά όχι διαπραγμάτευση για ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών κατά την έναρξη μιας νέας θέσης εργασίας που ξεκινά σε λάθος οικονομική βάση, επειδή κάθε μπόνους και να αυξήσει σας να κινείται προς τα εμπρός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα ποσοστό που βασίζονται στα ανοικτά ότι η έναρξη σχήμα.

Έξυπνη κίνηση: Μην πάρετε την πρώτη προσφορά. Έχετε την πιο μόχλευσης, όταν θέλετε, αλλά δεν έχετε ακόμα – και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να επωφεληθούν από εκείνη τη στιγμή. «Οι άνθρωποι νομίζετε ότι πρέπει να ρωτήσετε για το τι είναι αποδεκτό, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας:«Τι χρειάζομαι για να κερδίσουν έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χρήματα; Αυτό είναι ό, τι ο χρόνος σας αξίζει «, λέει ο Newcomb. Επίσης, να κατανοήσουν ότι η προσδοκία από την άλλη πλευρά του τραπεζιού είναι ότι θα ζητήσει περισσότερα. Μια μελέτη από την Εργασία δείχνει το 45 τοις εκατό των εργοδοτών είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν την αρχική προσφορά εργασίας σας, και στην πραγματικότητα αναμένουμε από εσάς να το πράξει. Είσαι αφήνοντας μόνο τον εαυτό σας προς τα κάτω, αν δεν το κάνουν.

Dumb κίνηση: Η αγορά ενός σπιτιού γιατί είναι μια «επένδυση».

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Καρλ Richards, συγγραφέας του βιβλίου «The Συμπεριφορά Gap», θυμάται την εποχή οι άνθρωποι του είπε τα σπίτια τους: «Είναι η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει ποτέ!» Αποστακτήρα του: «Είναι ότι επειδή είναι η μόνη επένδυση που» ve που έγινε ποτέ πάνω; »» πήρε ένα σημείο. Υπήρξε μια μακροχρόνια πεποίθηση ότι οι αξίες των ακινήτων δεν πάει κάτω … Στη συνέχεια ήρθε το 2008 και κατάρρευση της αγοράς κατοικίας. Στην πραγματικότητα, οι εγχώριες τιμές κρατήσει ιστορικά ρυθμό με τον πληθωρισμό. Και το κόστος ιδιοκτησίας για να μην αναφέρουμε κινείται σε, επίπλωση, τους φόρους, την ασφάλιση και τη συντήρηση που εκτελείται από 1 έως 2 τοις εκατό της αξίας του σπιτιού ετησίως, σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο του Χάρβαρντ για την Στέγαση Σπουδών είναι υψηλή.

Έξυπνη κίνηση: Αγοράστε αυτό που θέλουν να ζήσουν σε ή να συνεχίσει να νοικιάσετε για τώρα. Ο κατάλογος πλυντηρίων των δαπανών σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να αγοράσει ένα σε όλα, αν δεν περιμένετε να μείνει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Αν δεν μείνετε μακροπρόθεσμα, το μετοχικό κεφάλαιο χτίζετε με την καταβολή προς τα κάτω (ή εκτός) υποθήκη σας γίνεται ένα συμπληρωματικό λογαριασμό ταμιευτηρίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για συνταξιοδότηση. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να τεντώσει για να αγοράσει ένα σπίτι που δεν μπορείτε πραγματικά να αντέξουν οικονομικά μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι οι αξίες των ακινήτων αναμένεται να σκάσει. Αν το κάνετε, είστε ούτε την αγορά ούτε την επένδυση  είστε εικασίες. Και αν δεν είστε επαγγελματίας επενδυτής ακίνητων περιουσιών, αυτό είναι μια κακή ιδέα.

Dumb Μετακίνηση: Προσπαθώντας να φορά την αγορά.

χρονισμού της αγοράς έρχεται να γνωρίζει δύο πράγματα: Πότε να βγούμε, και πότε για να πάρει πίσω στο Η πρώτη είναι πραγματικά δύσκολο να καρφί, και το δεύτερο είναι ακόμη πιο σκληρή.. Αν και όλοι έχουμε ακούσει τις ιστορίες των απλών επενδυτών που πήρε το ακριβώς τη σωστή στιγμή, Richards είναι επιφυλακτικοί. «Μην πιστεύετε τις ιστορίες», λέει. «Πιστέψτε των δεδομένων.» Και τα στοιχεία λέει ότι δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτό το παιχνίδι.

Smart Fix: Αγορά σταθερά και για πολλά χρόνια. Richards λέει να ρίξουμε μια σελίδα από το playbook του Warren Buffett: «Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είναι τεμπέλης και θα πρέπει να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός.» Και ενώ είστε σε αυτό, δεν προσπαθούν πάρα πολύ σκληρά για να κερδίσει την αγορά. Ενώ οι μεμονωμένες μετοχές και διαχειρίζεται τα αμοιβαία κεφάλαια είναι συναρπαστικό, είναι τακτική που επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια βαρετό δείκτη και ανταλλαγή διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (που είναι επίσης φτηνότερο για να αγοράσει και το δικό του), που είναι πιο πιθανό να σας κάνει μια πολυ-εκατομμυριούχος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Αν είστε αρκετά τεμπέληδες, αυτό είναι.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.