6 Dumb Money Moves die lijken Smart

Home » Finance » 6 Dumb Money Moves die lijken Smart

 6 Dumb Money Moves die lijken Smart

Heb je ooit geprobeerd om “tijd” de beurs? Heeft u een huis te kopen voordat je echt klaar voor, want woningbezit is een goede investering? Heeft u een saldo op uw creditcard aan uw credit score te verbeteren te houden?

Dit zijn alle gangbare geld moves, en als je een van hen gemaakt, moet u wellicht dacht dat je volgende beproefde en ware werden personal finance wijsheid. Maar net als veel van de conventionele wijsheid, ze zijn niet zo slim als ze klinken.

Hier zijn een aantal domme geld beweegt je nodig hebt om sloot uit je arsenaal, het maakt niet uit hoeveel het lijkt zinvol.

Dumb Move: Het niet hebben van een creditcard, omdat het zal leiden tot schuld.

Het is al bijna acht jaar geleden dat de Grote Recessie, en meer dan tweederde van de mensen tussen de leeftijden van 18 en 29 hebben geen credit cards, volgens een Bankrate enquête. “Het lijkt slim, omdat je niet het risico van de schuld, maar het is niet slim, omdat je niet uw krediet opbouwen”, zegt Sarah Newcomb, auteur van “Loaded: Geld, Psychologie, en hoe om vooruit te komen zonder dat daarbij uw waarden bepalen.”Veel van deze Millennials evenals mensen in andere generaties die geen creditcards hebben in eigen naam hebben zogenaamde‘thin kredietdossiers’Dat is de credit-industrie spreken voor het feit dat weinig tot geen krediet. geschiedenis, en het kan je tegenhouden wanneer u een aanvraag voor een hypotheek of auto lening. Het kan ook betekenen meer betalen dan nodig is voor huiseigenaren en auto verzekering.

Smart move: Als u denkt dat u aansprakelijk onverantwoordelijk met dat eerste stuk van plastic te zijn, vraag de uitgevende bank aan de kredietlimiet kunstmatig laag te houden. Zet dan een of twee automatische rekeningen op de kaart en het schema automatische betalingen van uw bankrekening om ze te bedekken. Je zult nooit te laat, en uw krediet zal verbeteren.

En als je afgewezen voor een kaart? Een beveiligde kaart – waar u een kleine borg bij de uitgevende bank te maken – is de kaart met zijwieltjes dat u op de weg kan zetten om een ​​sterke krediet geschiedenis.

Dumb Move: Het bijhouden van een saldo op een creditcard om krediet op te bouwen.

Een van de grote bijdragers aan uw credit score is krediet gebruik. Uw gebruik is het percentage van uw kredietlimiet die u daadwerkelijk gebruikt, en het telt voor ongeveer 30 procent van je score. Als u een limiet van $ 1.000 en uw factuur is $ 550, gebruikt u 55 procent. Dat is te hoog het is het beste voor je score als je niet meer dan 30 procent van uw kredietlimiet te gebruiken op elk moment. En het dragen van een saldo van maand-tot-maand en het betalen van rente niet helpt je score helemaal niet, maar het doet pijn uw portemonnee: De gemiddelde credit card rente is ongeveer 15 procent. Op een $ 3.000 per saldo zou dat kost je $ 450 per jaar.

Slimme zet: In het ideale geval zult u betalen uit uw credit cards in volle elke maand, zodat je niet elke rentebetalingen. En als uw normaal gebruik heeft u de limiet overmatig gebruik, kunt u oplossen van het probleem op twee manieren: U kunt vragen om een verhoging van uw kredietlimiet en vervolgens geen gebruik van de extra capaciteit, of u kunt meer te betalen uw factuur dan één keer per maand .

Dumb Move: Prepaying studieleningen terwijl beknibbelen op pensioenbijdragen

Je hebt studieleningen en je wilt ze zo snel mogelijk af te betalen, dus geen extra geld heb je aan het eind van de maand gaat in de richting van boven en buiten uw maandelijkse rekeningen te betalen en chippen weg bij de opdrachtgever. Uw urgentie is begrijpelijk; zou het leven niet beter zijn als ze gewoon waren gegaan? Maar vooraf betalen studieleningen is geen verstandige zet als het komt ten koste van uw besparingen op lange termijn, zoals bijdragen aan uw 401 (k) (vooral als je ontvangt werkgever matching dollars) of het betalen van een hoge rente creditcard schuld, zegt Newcomb .

Slimme zet: Pay off uw studentenleningen langzaam en gestaag terwijl u uw toekomst op te bouwen en te profiteren van de beurs rendementen. Het kan nog beter zijn om te kiezen voor inkomensafhankelijke terugbetaling plannen (die uw maandelijkse betalingen te verlagen), ook al betalen van rente voor meer jaren betekent dat het betalen van meer interesse in totaal.

Kijk naar de kosten van uw schuld van de studentenlening, aftrekken van de fiscale aftrek, en dat vergelijken met het rendement dat u zou krijgen door het zetten van uw geld aan het werk op andere manieren.

Domme move: Het verkrijgen van de baan eerst, en de verhoging later.

Heeft u onderhandelen over je salaris voor uw huidige baan? Zo niet, dan ben je niet alleen. Ongeveer 41 procent van de mensen niet, volgens Salary.com . Velen vrezen dat gesteggel over de startsalaris zal hen uit de running volledig te nemen voor de baan. Maar niet onderhandelen voor een competitief salaris aan het begin van een nieuwe baan begint u op het verkeerde financiële basis te geven, want elke bonus en verhoog je vooruit zal waarschijnlijk een percentage gebaseerd off dat het starten cijfer zijn.

Smart move: Gebruik de eerste aanbod niet aannemen. U hebt de meest leverage wanneer ze je wilt, maar heb je nog niet hebt – en het is belangrijk te erkennen en te profiteren van dat moment. “Mensen denken dat je moet vragen voor wat acceptabel is, maar je moet je afvragen:“Wat heb ik nodig om dit te verdienen dat ik geen zorgen te maken over geld? Dat is wat je tijd waard is “, zegt Newcomb. Begrijp ook dat de verwachting van de andere kant van de tafel is dat je zal vragen om meer. Uit een onderzoek van CareerBuilder blijkt 45 procent van de werkgevers bereid zijn om te onderhandelen over uw eerste jobaanbieding, en in feite verwachten dat je om dit te doen. Je bent alleen laat jezelf naar beneden als je dat niet doet.

Domme move: Het kopen van een huis, want het is een “investering.”

Financieel adviseur Carl Richards, auteur van “The Behavior Gap,” herinnert aan de tijden mensen hebben gezegd om hem van hun huis: “Het is de beste investering die ik ooit heb gemaakt!” Zijn retort: “Is dat omdat het de enige investering die u’ ooit heb op gehouden? ‘”Hij heeft een punt. Er was een lang gekoesterde overtuiging dat de waarde van onroerend goed nooit naar beneden gaan … Toen kwam 2008 en woningmarkt crash. In werkelijkheid, thuis waarden historisch gelijke tred houden met de inflatie. En de cost of ownership niet te vergeten bewegen in, inrichting, belastingen, verzekeringen en het onderhoud dat loopt 1 tot 2 procent van de waarde van de woning per jaar, volgens Gemeenschappelijk Centrum Harvard voor Housing Studies is hoog.

Slimme zet: Koop je wilt om in te wonen of blijven huren voor nu. Dat waslijst van kosten betekent dat het geen zin om er een te kopen helemaal als je het niet verwacht te verblijven voor ten minste vijf jaar.

Als je je verblijf op lange termijn, de aandelen bouw je door het betalen naar beneden (of uit) uw hypotheek wordt een extra spaarrekening die u kunt gebruiken voor hun pensioen. Maar je moet nooit rekken tot een huis dat kun je niet echt alleen veroorloven omdat je denkt dat de waarde van onroerend goed zijn te wijten aan pop kopen. Als je dat doet, ben je niet kopen of te investeren  je bent speculeren. En tenzij je een professionele vastgoedbelegger bent, dat is een slecht idee.

Dumb Move: Het proberen om de tijd van de markt.

Market timing komt neer op weten twee dingen: wanneer om eruit te komen, en toen weer binnen te komen De eerste is echt moeilijk te nagelen, en de tweede is nog moeilijker.. Terwijl we hebben allemaal de verhalen van gewone beleggers die kreeg precies op het juiste moment, Richards is sceptisch. “Geloof niet de verhalen,” zegt hij. “Geloof de gegevens.” En de data zegt dat je niet kan winnen op dit spel.

Smart Fix: Koop gestaag, en voor de komende jaren. Richards zegt tegen een pagina uit playbook Warren Buffett’s scheuren: “Het beste wat je kunt doen is lui en we moeten vieren dat feit.” En terwijl u toch bezig bent, probeer niet te hard om de markt te verslaan. Terwijl de individuele aandelen en beheerde beleggingsfondsen zijn spannend, het is regelmatig investeren in saai indexfondsen en exchange traded funds (die ook goedkoper om te kopen en eigen zijn) die meer kans om u een multi-miljonair te maken op de lange termijn. Als je genoeg lui bent, dat is.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.