6 Dumb pénz mozgatja, hogy úgy tűnik a Smart

Home » Finance » 6 Dumb pénz mozgatja, hogy úgy tűnik a Smart

 6 Dumb pénz mozgatja, hogy úgy tűnik a Smart

Próbáltál már az „idő” a tőzsdén? Vetted lakást, mielőtt valóban készen, mert az otthoni tulajdonosi egy jó befektetés? Tartod az egyensúlyt a hitelkártya, hogy javítsa a hitel pontszám?

Ezek mind a pénz mozog, és ha tette ezek közül bármelyik, akkor lehet, hogy azt hittem következő kipróbált és valódi személyes pénzügyek bölcsesség. De mint sok hagyományos bölcsesség, ők közel sem olyan okos, mint ahogy szólnak.

Íme néhány buta pénz mozgatja meg kell árokba arzenálja az Ön, bármennyire úgy tűnhet, hogy van értelme.

Dumb Move: Nem rendelkező hitelkártya, mert ez vezet a tartozás.

Már majdnem nyolc éve a nagy recesszió, és több mint kétharmada év közötti korosztály 18 és 29 nem rendelkezik hitelkártyával, állítja egy felmérés Bankrate. „Úgy tűnik, okos, mert nem fenyegeti a tartozás, de ez nem okos, mert nem az épület a hitel”, mondja Sarah Newcomb, a szerző a „Loaded: pénz, pszichológia, és hogyan lehet előre anélkül, hogy elhagyná az értékek mögött.”Sok ilyen Millennials valamint az emberek más generáció, akik nem rendelkeznek hitelkártyával saját nevükben már az úgynevezett»vékony hitel fájlokat.«Ez hitel-ipar beszélnek, amelyek alig vagy egyáltalán nem hitel történelem, és ez tart vissza, ha szeretné alkalmazni a jelzálog vagy autó hitel. Ez azt is jelentheti többet fizetnek, mint szükséges a háztulajdonosok és az automatikus biztosítás.

Okos: Ha úgy gondolja, te hajlamos felelőtlenség azzal, hogy az első darab műanyag, kérje a kibocsátó bank, hogy a hitelkeret mesterségesen alacsony. Ezután tegye egy vagy két automata váltók a kártyán és a menetrend automatikus kifizetések a folyószámla, hogy fedezze őket. Soha nem lesz vége, és a hitel javulni fog.

És ha arra fordult le egy kártyát? A biztonságos kártya – ahol is egy kis összeget a kibocsátó bank – a kártya képzés kerekek, hogy tegye meg az úton, hogy egy erős hitel történelem.

Dumb Move: tartása egyensúly hitelkártya építeni hitel.

Az egyik nagy támogatója a hitel pontszám hitel hasznosítása. A kihasználtság százalékos hitelkeretét, hogy te tényleg használ, és ez számít mintegy 30 százaléka a pontszámot. Ha van egy határ $ 1,000, és a számla 550 $, amit használ 55 százalék. Ez túl magas ez a legjobb a pontszám, ha használja legfeljebb 30 százaléka a hitelkeret bármikor. És kezében egyensúly hónapról-hónapra és a kamatfizetést nem segít a pontszám egyáltalán, de ez nem fáj a tárca: Az átlagos hitelkártya kamat mintegy 15 százalék. Egy 3000 $ mérleg kerülne, ha 450 $ évente.

Okos: Ideális esetben akkor fizeti ki a hitelkártyák teljes, minden hónapban, megkímélve Önt bármilyen kamatok. És ha a tipikus használat már akkor túladagolják a korlátot, meg lehet oldani a problémát kétféleképpen lehet kérni növekedése a hitelkeretet, és akkor nem használja a további kapacitás, vagy tudod fizetni a számlát több mint havonta egyszer .

Dumb Move: előre fizet diákhitelt míg skimping öregségi járulékot

Van diákhitelt, és azt szeretnénk, hogy fizeti ki őket, amilyen gyorsan csak lehetséges, így az extra pénz van a végén a hónapban lesz felé fizet felett és azon túl a havi számlák és lefaragja a megbízó. A sürgősség érthető; Nem az élet jobb, ha ők csak ment? De előre fizet diákhitelt nem bölcs lépés, ha jön a költség a hosszú távú megtakarítások, mint hozzájárulnak a 401 (k) (főleg, ha kap a munkáltató megfelelő dollár) vagy a kifizető le nagy sebességgel hitelkártya-tartozás, mondja Newcomb .

Okos: Fizess ki a diákhitelt, lassan, egyenletesen, míg építeni a jövőben, és kihasználják a tőzsdei hozamok. Ez is lehet jobb választás jövedelem alapú törlesztési terv (amely alacsonyabb a havi fizetés), annak ellenére, hogy kamatot fizet több éve jelent többet fizetnek kamatot összesen.

Nézd meg a költségét a diákhitel adósság, kivonni az adókedvezmény, és hasonlítsa össze, hogy a visszatérő azt kap azáltal, hogy a pénzt a munkát más módon.

Dumb lépés: Első a munka az első, és az emelés később.

Te tárgyalni a fizetését az adott feladathoz? Ha nem, akkor nem vagyunk egyedül. Mintegy 41 százaléka az emberek nem szerint Salary.com . Sokan attól tartanak, hogy alkudozás felett kezdő fizetést veszi ki őket a futás a feladat teljesen. De nem tárgyal a versenyképes fizetés a kezdete egy új munkát kezd te ki a rossz pénzügyi helyzetbe, mert minden bónusz és emelje kapsz halad előre valószínűleg százalékában alapján le, hogy kezdő szám.

Okos: Ne vegye az első ajánlatot. Megvan a legnagyobb élénkítő hatást, ha akarnak, de nem vette fel még – és ez fontos felismerni és kihasználni azt a pillanatot. „Az emberek azt hiszik, meg kell kérni a mi elfogadható, de akkor kérdezd meg magadtól:„Mit kell keresni, hogy nem kell aggódnia a pénz? Ez az, amit az idő ér „, mondja Newcomb. Is értem, hogy az elvárás a másik oldalon az asztal, hogy akkor kér többet. A tanulmány azt mutatja, CareerBuilder 45 százalékát a munkáltatók hajlandóak tárgyalni a kezdeti állásajánlatot, és valójában elvárják, hogy erre. Te csak hagyd magad le, ha nem.

Dumb lépés: Lakásvásárlás, mert ez egy „befektetés”.

Pénzügyi tanácsadó Carl Richards, a szerző a „A Viselkedés Gap”, emlékszik vissza az idők ember azt mondta, hogy neki az otthonukból: „Ez a legjobb befektetés, amit valaha készült!” Ő visszavágás: „Ez azért, mert ez az egyetlen beruházás akkor” valaha tartott rá? “” van egy pont. Volt egy hosszú hiedelmet, hogy a tulajdon értéke soha nem megy le … Aztán jött 2008 és az ingatlanpiac összeomlik. A valóságban, az otthoni értékek történetileg lépést tartani az inflációt. És a fenntartási költségek nem is beszélve mozog, lakberendezés, adók, biztosítási és karbantartási fut 1-2 százalékos értéke az otthon évente szerint Harvard Közös Center for Housing Studies magas.

Okos: Egyet kíván élni vagy továbbra is kiadó. Ez mosoda listáját költségek azt jelenti, hogy nincs értelme, hogy vesz egy egyáltalán, ha nem számíthat arra, hogy marad legalább öt év.

Ha nem marad hosszú távon a tőke építeni a kifizető le (vagy ki) a jelzálog lesz egy kiegészítő megtakarítási számla segítségével nyugdíjba. De te soha nem nyúlik, hogy vesz egy házat, hogy nem lehet igazán engedheti meg magának, csak azért, mert úgy gondolja, az ingatlan értékek miatt a pop. Ha mégis, akkor sem megvenni, sem befektetés  te spekulálnak. És ha te egy profi ingatlan befektető, hogy ez egy rossz ötlet.

Dumb Move: Próbálok időt a piacon.

Piaci időzítés van szó, hogy két dolgot: Ha kijutni, és mikor kap vissza. Az első igazán nehéz köröm, a második pedig még keményebb. Miközben mindannyian hallottunk történeteket hétköznapi befektetők, aki kapott az éppen a megfelelő időben, Richards szkeptikus. „Ne higgyetek a történetek,” mondja. „Higgy az adatokat.” És az adatok azt mondja, nem tudja nyerni ezt a játékot.

Intelligens Fix: Keres folyamatosan, és évek óta. Richards szerint tépni egy oldalt Warren Buffett kisokos: „A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy lusta és meg kell ünnepelni ezt a tényt.” És ha már itt tartunk, ne nagyon nehéz legyőzni a piacon. Míg az egyes készletek és kezelt befektetési alapok izgalmas, ez a rendszeres befektetés unalmas index alapok és tőzsdén kereskedett alapok (amelyek szintén olcsóbb megvenni és saját), amelyek nagyobb valószínűséggel, hogy ha egy multi-milliomos hosszú távon. Ha lusta ahhoz, hogy van.