6 Dumb raha liikkuu, jotka näyttävät Smart

Home » Finance » 6 Dumb raha liikkuu, jotka näyttävät Smart

 6 Dumb raha liikkuu, jotka näyttävät Smart

Oletko koskaan yrittänyt ”aika” osakemarkkinoilla? Ostitko kotiin ennen olit todella valmis, koska koti-omistus on hyvä sijoitus? Pidätkö saldo luottokortilla parantaa luotto-pisteet?

Nämä kaikki ovat yhteisiä raha liikkuu, ja jos olet tehnyt niistä, olet ehkä ajatellut olit seuraavat kokeillut ja totta henkilökohtainen rahoittaa viisautta. Mutta kuten paljon perinteisen viisauden, ne eivät ole läheskään yhtä älykkäitä kuin ne kuulostavat.

Tässä muutamia tyhmiä rahaa liikkuu joudut oja teidän arsenaali, riippumatta siitä, kuinka paljon se voi tuntua järkevältä.

Dumb Move: Joilla ei ole luottokorttia, koska se johtaa velkaa.

Se on ollut lähes kahdeksan vuotta sitten suuren laman, ja yli kaksi kolmasosaa ihmisistä vuotiaita 18 ja 29 ei ole luottokortteja, mukaan Bankrate kyselyyn. ”Näyttää siltä älykäs, koska et ole vaarassa velkaa, mutta se ei ole fiksu, koska et rakentaa luotto”, sanoo Sarah Newcomb, kirjoittaja ”Loaded: Money, psykologian ja miten päästä eteenpäin poistumatta arvosi takana.”Monet näistä millennials sekä ihmiset menneiden sukupolvien joilla ei ole luottokortteja omissa nimissään ovat mitä kutsutaan’ohut luotto tiedostoja.’Se on luotto-alan puhua siitä juurikaan mitään luottoa historia, ja se voi pitää sinut takaisin, kun haluat hakea asuntolainaa tai autolainan. Se voi tarkoittaa myös maksaa enemmän kuin tarpeen asunnon ja autovakuutuksia.

Viisasta: Jos luulet olet todennäköisesti ole vastuuttomasti että ensimmäinen pala muovia, pyydä myöntävä pankki pitää luottorajan keinotekoisen alhaisina. Sitten laittaa yksi tai kaksi automaattista laskut korttiin ja ajoittaa automaattisen maksut pankkitililtäsi niiden kattamiseksi. Et koskaan olla myöhässä, ja luotto paranee.

Ja jos oli hylätty korttia? Vakuutena kortti – jos teet pienen talletuksen myöntäjäpankissa – on kortin apupyörät, jotka voi laittaa sinut tiellä vahva luottotietoja.

Dumb Move: Pidä tasapaino luottokortilla rakentaa luotto.

Yksi suurista tukijoista luotto-pisteet on luotto hyödyntämistä. Teidän käyttöaste on prosenttiosuus luottoraja että olet todellisuudessa käyttävät, ja se laskee noin 30 prosenttia pisteet. Jos sinulla on raja $ 1000 ja lasku on $ 550, käytät 55 prosenttia. Se on liian suuri se on parasta pisteet jos käytät enintään 30 prosenttia luottoraja milloin tahansa. Ja kuljettaa saldo kuukaudessa usean kuukauden ja maksaa korkoa ei auta pisteet ollenkaan, mutta se satuttaa lompakkoon: keskimääräinen luottokortti korko on noin 15 prosenttia. On $ 3000 tasapainoon, joka maksaa $ 450 vuodessa.

Viisasta: Ihannetapauksessa sinun maksaa pois luottokortteja kokonaisuudessaan joka kuukausi, säästämättä teillä korkomenot. Ja jos normaali käyttö on sinulle overusing rajan, voit ratkaista ongelman kahdella tavalla: Voit kysyä kasvu luottorajan ja sitten käytä lisäkapasiteettia, tai voit maksaa laskun enemmän kuin kerran kuussa .

Dumb Move: prepaying opintolainoja taas tinkiä eroraha

Sinulla on opintolainoja ja haluat maksaa ne pois mahdollisimman nopeasti, jotta mitään ylimääräistä rahaa olet lopussa kuun on menossa kohti maksaa yli ja sen jälkeen kuukausittain laskuja ja Murentaako pääasiallinen. Teidän kiireellisyys on ymmärrettävää; ei elämä olisi parempi, jos he olivat juuri mennyt? Mutta prepaying opintolainoja ei ole viisasta, jos se on tulossa kustannukset omaan pitkäaikaissäästäminen, kuten edistää 401 (k) (varsinkin jos saat työnantaja matching dollaria) tai maksamalla alas korkea luottokorttiluottojen sanoo Newcomb .

Viisasta: maksaa pois opintolainoja hitaasti ja tasaisesti samalla kun rakentaa tulevaisuutta ja hyödyntää osakemarkkinoiden tuoton. Se voi olla jopa parempi valita tuloperusteinen takaisinmaksua suunnitelmia (joka alentaa kuukausimaksut), vaikka maksavat korkoa vuotta tarkoittaa maksaa enemmän kiinnostusta yhteensä.

Katsokaa kustannukset opintolainan velkaa, vähennä verovähennys, ja verrata sitä paluu saisitte laittamalla rahaa työskennellä muilla tavoilla.

Dumb move: saada työn ensimmäinen, ja nostaa myöhemmin.

Oletko neuvotella palkka nykyisen työsi? Jos näin ei ole, et ole yksin. Noin 41 prosenttia ihmisistä ei, mukaan Salary.com . Monet pelkäävät, että tinkimäänkin alkupalkka ottaa ne pois käynnissä työtä kokonaan. Mutta ei neuvotella kilpailukykyistä palkkaa alussa uuden työn aloittamista kannattaa väärällä taloudellisella pohjalla, koska jokainen bonus ja nostaa saat eteenpäin todennäköisesti prosentteina perustuu pois, että alkaa luku.

Viisasta: Älä ota ensimmäinen tarjous. Sinulla on eniten vaikutusvaltaa, kun he haluavat sinua, mutta ei ole sinulle vielä – ja se on tärkeää tunnistaa ja hyödyntää sillä hetkellä. ”Ihmiset ajattelevat sinun täytyy kysyä, mitä on hyväksyttävää, mutta kannattaa kysyä itseltäsi:”Mitä minun täytyy ansaita niin että minun ei tarvitse huolehtia rahasta? Sitähän aikaa kannattaa ”, sanoo Newcomb. Myös ymmärtää, että odotusarvo toiselta puolelta pöytää on, että et kysy lisää. Tutkielma CareerBuilder osoittaa 45 prosenttia työnantajat ovat halukkaita neuvottelemaan alkuperäisen työtarjouksen, ja itse asiassa odottavat sinua tekemään niin. Olet vain kerroit itse alas, jos et.

Dumb move: Kodin ostaminen koska se on “investointi.”

Taloudellinen neuvonantaja Carl Richards, kirjoittanut ”Behavior Gap”, muistelee aikoja ihmiset ovat sanoneet hänelle kodeistaan: ”Se on paras sijoitus olen koskaan tehnyt!” Hänen retorttiin: ”Onko tuo koska se on ainoa investointi voit’ ikinä piti kiinni? “” Hänellä on piste. Oli pitkään uskomuksen kiinteistöjen arvot eivät koskaan mene alas … Sitten tuli 2008 ja asuntomarkkinoiden kaatua. Todellisuudessa koti arvot historiallisesti inflaation huomioon. Ja kokonaiskustannukset puhumattakaan menossa, sisustus, verot, vakuutukset ja ylläpito, joka kulkee 1-2 prosenttia arvo kotona vuodessa, mukaan Harvardin yhteinen keskus Asuminen Studies on suuri.

Viisasta: Osta yksi haluat asua tai jatkaa vuokrata nyt. Että pitkä lista kustannuksista eli se ei ole järkevää ostaa lainkaan, jos et odota jäädä vähintään viisi vuotta.

Jos et pysy pitkällä aikavälillä pääoman rakentaa maksamalla alas (tai pois) kiinnitys tulee täydentävää säästötili voit käyttää eläkkeelle. Mutta sinun ei pitäisi koskaan venyttää ostaa talon, jota ei voi todella varaa vain siksi luulet kiinteistöjen arvot johtuvat pop. Jos et, et ole osto eikä sijoittamiseen  olet spekuloida. Ja jos olet ammattilainen Kiinteistösijoittajan, että on huono idea.

Dumb Move: Yritetään aikaa markkinoilla.

Markkina-ajoitus tulee alas tietää kaksi asiaa: milloin saada pois, ja kun saada takaisin. Ensimmäinen on todella vaikea naulata, ja toinen on vielä kovempi. Vaikka me kaikki kuullut tarinoita tavallisten sijoittajien, jotka saivat vuonna juuri oikeaan aikaan, Richards on skeptinen. ”Älä usko tarinoita”, hän sanoo. ”Usko tiedot.” Ja tieto sanoo, et voi voittaa tämän pelin.

Smart Fix: Osta tasaisesti, ja vuosia. Richards sanoo repiä sivun Warren Buffettin PlayBook: ”Parasta mitä voi tehdä on olla laiska ja meidän pitäisi juhlia sitä tosiasiaa.” Ja kun olet sitä, älä yritä liian vaikea voittaa markkinoita. Vaikka yksittäisten kantojen ja hallinnoi sijoitusrahastot ovat jännittäviä, se on säännöllinen sijoittavat tylsä indeksirahastoihin ja pörssinoteeratut rahastot (jotka ovat myös halvempaa ostaa ja oma), jotka ovat todennäköisesti tehdä sinulle monimiljonääri pitkällä aikavälillä. Jos olet laiska tarpeeksi, että on.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.