6 Mutari de bani Prost care par a fi inteligent

Home » Finance » 6 Mutari de bani Prost care par a fi inteligent

 6 Mutari de bani Prost care par a fi inteligent

Ați încercat vreodată să „timp“ piața de valori? Ai cumpărat o casă înainte de a fost într-adevăr gata, pentru că acasă-proprietate este o investiție bună? Nu vă păstrați un echilibru pe cardul de credit pentru a îmbunătăți scorul dvs. de credit?

Acestea sunt toate miscarile de bani comune, și dacă ați făcut nici una dintre ele, este posibil să fi crezut că urmăreai încercat și-adevărat înțelepciune finanțe personale. Dar, ca de mult înțelepciunea convențională, ei nu sunt aproape la fel de inteligent ca suna.

Aici sunt niște bani prost se mută trebuie să șanț din arsenalul dvs., indiferent cât de mult ar putea părea să aibă sens.

Mutare Dumb: Nu are un card de credit, deoarece aceasta va duce la datorii.

Au trecut aproape opt ani de la Marea Recesiune, și mai mult de două treimi din persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 între nu au carduri de credit, potrivit unui sondaj Bankrate. „Se pare inteligent, pentru că nu sunt la risc de datorii, dar nu este inteligent, pentru că nu sunteți construirea dvs. de credit“ , spune Sarah Newcomb, autor al „Loaded: Bani, Psihologie, și Cum se merge mai departe , fără a părăsi Valorile în spatele.“Multe dintre aceste Millennials precum și persoanele din alte generații care nu au carduri de credit în numele lor proprii au ceea ce se numesc«dosare de credit subtiri»Asta de credit industrie vorbesc pentru a avea nici un pic de credit. istorie, și vă poate ține înapoi atunci când doriți să se aplice pentru un credit ipotecar sau masina de împrumut. Aceasta poate însemna , de asemenea , să plătească mai mult decât este necesar pentru proprietarii de case și de asigurare auto.

Mutare inteligentă: Dacă credeți că sunteți răspunzător pentru a fi iresponsabil cu acea primă bucată de plastic, cere banca emitentă pentru a menține limita de credit reduse în mod artificial. Apoi, a pus una sau două proiecte de lege automate de card și programul pentru plăți automate din contul dvs. de verificare pentru a le acoperi. Nu vei întârzia, iar creditul va îmbunătăți.

Și dacă ai fost refuzat pentru un card? Un card de asigurat – în cazul în care vă face un mic depozit cu banca emitentă – este cardul cu roți de formare pe care le puteți pune pe drumul spre o istorie de credit puternic.

Mutare Dumb: păstrarea unui echilibru pe un card de credit pentru a construi de credit.

Unul dintre contribuabili mari la scorul dvs. de credit este utilizarea creditului. Utilizarea dumneavoastră este procentul de limita de credit pe care îl utilizați , de fapt, și contează pentru aproximativ 30 la suta din scorul. Dacă aveți o limită de 1.000 $ si factura este de 550 $, pe care o utilizați de 55 la sută. Asta e prea mare cel mai bine pentru scorul dvs. dacă nu utilizați mai mult de 30 de procente din limita de credit , în orice moment. Și care transportă un sold de la o lună la lună și plata dobânzii nu ajută scorul dvs. , la toate, dar nu doare portofel: Rata medie a dobânzii de card de credit este de aproximativ 15 la sută. Pe un echilibru $ 3.000 pe care le – ar costa 450 $ pe an.

Mutare inteligentă: În mod ideal , veți achita cărțile de credit în întregime în fiecare lună, care economisesc vă orice plăți de dobânzi. Și în cazul în care utilizarea dvs. tipic v – a overusing limita, puteți rezolva pentru problema în două moduri: Puteți cere o creștere a limitei de credit și apoi să nu folosească capacitatea suplimentară, sau puteți plăti factura mai mult de o dată pe lună .

Mutare Dumb: preplătiți student împrumuturi în timp ce skimping privind contribuțiile de pensii

Ai student împrumuturi și doriți să le plătească cât mai repede posibil, astfel încât orice bani în plus aveți la sfârșitul lunii merge către plata de mai sus și dincolo de facturile lunare și ciobire departe la principal. urgența dumneavoastră este de înțeles; nu ar fi mai bine viața dacă ar fi plecat pur și simplu? Dar preplătiți student împrumuturi nu este o mișcare înțeleaptă, dacă vine la un cost pentru economiile pe termen lung, cum ar fi contribuția la dvs. 401 (k) (mai ales dacă primiți angajator de dolari de potrivire a) sau la plata în jos rata mare datoriei de card de credit, spune Newcomb .

Mutare inteligentă: achita creditele dvs. de student lent și constant în timp ce vă construiți viitorul și să profite de pe piața de valori întoarce. Acesta poate fi chiar mai bine să opteze pentru planurile de rambursare bazate pe venit (care scad plățile lunare), chiar dacă plătește o dobândă de mai mulți ani înseamnă a plăti mai mult interes în total.

Uită-te la costul de datoria dumneavoastră student de împrumut, scade deducerea fiscală, și compara cu întoarcerea te-ar lua de a pune banii pentru a lucra în alte moduri.

mutare Dumb: Obținerea de locuri de muncă în primul rând, și creșterea ulterioară.

Ați negociat salariul pentru munca actual? Dacă nu, nu esti singur. Aproximativ 41 la suta dintre oameni nu au, în conformitate cu Salary.com . Mulți se tem că mă târguiesc salariul de pornire îi va scoate din cursa pentru locul de muncă în întregime. Dar nu de negociere pentru un salariu competitiv , la începutul unui nou loc de muncă vă începe pe bază financiară greșită, pentru că fiecare bonus și crește veți obține în mișcare înainte va fi probabil un procent bazat pe faptul că începând cu cifra.

Inteligentă mișcare: Nu luați prima ofertă. Ai mai pârghie atunci când doriți, dar nu ai încă – și este important să se recunoască și să profite de acel moment. „Oamenii cred că trebuie să ceri ceea ce este acceptabil, dar ar trebui să te întrebi:„ De ce am nevoie pentru a câștiga , astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la bani? Asta timpul tău este în valoare“ , spune Newcomb. De asemenea , înțelegem că speranța de cealaltă parte a mesei este că va cere mai mult. Un studiu de la CareerBuilder prezinta 45 la suta dintre angajatori sunt dispuși să negocieze oferta de locuri de muncă inițială, și , de fapt , se așteaptă să facă acest lucru. Te doar te lasă în jos , dacă nu.

mutare Dumb: Cumpararea unei case, deoarece este o „investiție.“

Consultant financiar Carl Richards, autor al „Comportamentul Gap“ , își amintește vremurile oamenii au spus să – l din casele lor: „Este cea mai buna investitie pe care am făcut -o vreodată!“ Retortă Lui: „Asta pentru că este singura investiție pe care “ am ținut vreodată pe? ““ are un punct. A existat o credință a avut loc lung că valorile de proprietate nu merge în jos … Apoi a venit 2008 și prăbușirii pieței de locuințe. În realitate, valorile de origine ține pasul cu inflația istoric. Și costul de proprietate să nu mai vorbim de mișcare în, mobilier, taxe, asigurare și întreținere care ruleaza la 2 la suta de 1 din valoarea casei pe an, in functie de Harvard Centrul Comun de Studii de locuințe este mare.

Mutare inteligentă: Cumpără una pe care doriți să trăiască în sau să continue să închirieze acum. Această listă de rufe a costurilor înseamnă că nu are nici un sens să cumpere unul la toate , dacă nu vă așteptați să rămână timp de cel puțin cinci ani.

Dacă stați pe termen lung, echitatea vă construi prin plata în jos (sau off) ipoteca devine un cont de economii suplimentare puteți utiliza pentru pensionare. Dar niciodată nu ar trebui să se întindă pentru a cumpăra o casă pe care nu se poate cu adevărat da doar pentru că crezi că valorile de proprietate se datorează pop. Dacă faci, ești nici de cumpărare și nici investiții  te speculând. Și dacă nu ești un investitor imobiliar profesionist, că este o idee proastă.

Mutare Dumb: Încercarea de timp pe piață.

calendarul de piață vine în jos pentru a cunoaște două lucruri: Când să iasă, și când să mă întorc în primul este foarte dificil de unghii, iar al doilea este chiar mai dur.. In timp ce noi am auzit toate poveștile de investitori obișnuiți care au primit în exact la momentul potrivit, Richards este sceptic. „Nu cred povestile“, spune el. „Crede datele.“ Și datele spune că nu poate câștiga în acest joc.

Fix inteligent: Cumparam constant, și de ani de zile. Richards spune să rupă o pagină din playbook lui Warren Buffett: „Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fie leneș și ar trebui să sărbătorim acest lucru.“ Și , în timp ce ești la el, nu încercați prea greu de învins pe piață. În timp ce stocurile individuale și fondurile mutuale gestionate sunt interesante, este investește în mod regulat fonduri de index plictisitoare și fonduri tranzacționate la bursă (care sunt , de asemenea , mai ieftin să cumpere și proprii) , care sunt mai susceptibile de a te face un multi-milionar pe termen lung. Daca esti destul de leneș, care este.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.