7 lecții Investitorii pot învăța de la Warren Buffett

Home » Investing » 7 lecții Investitorii pot învăța de la Warren Buffett

 7 lecții Investitorii pot învăța de la Warren Buffett

Warren Buffett, legendarul presedinte si CEO al companiei holding Berkshire Hathaway, sa nascut la data de 30 august 1930. Pe parcursul 50+ ani, el a condus fosta fabrica de textile din New England, el o luat de la aproximativ 8 $ pe actiune la 270.000 $ pe actiune ( începând din septembrie 2017), nu au divizat stocul (Buffett a introdus acțiunile de clasă B, care de mai mulți ani, tranzacționate la 1/50 valoarea acțiunilor clasa a, dar acum meserii la 1 / valoarea datorată celor 1.500 la un stoc divizat pentru a facilita achiziționarea de cale ferată Burlington Northern Santa Fe).

 De-a lungul călătoriei, disciplina de alocare de capital a dus la mai mulți miliardari în afară de el însuși, și un număr necunoscut (dar substanțială) de multi-milionari, inclusiv unele familii care au acumulat sute de milioane de dolari doar pentru a dezvălui amploarea averilor lor în testamente caritabile la moarte.

Care sunt câteva dintre lecțiile pe care, în calitate de investitori, pot învăța atunci când caută din nou pe cariera si strategiile sale? Vreau să ia ceva timp pentru a sublinia câteva dintre cele cred că sunt deosebit de importante.

1. Ia-dreapta Structura

Aproape nimeni nu pare a discuta despre faptul că adevăratul secret pentru averea lui Warren Buffett este capacitatea sa de a obține structura exploatațiilor sale puse împreună într-un mod care îi conferă avantaje personale enorme. Cele șapte parteneriate timpurii a alergat ia dat o suprascrie asupra câștigurilor pe care le face managerii moderni avere arate ieftin în comparație, luând între 25% și 50% din profit în funcție de acordul specific de parteneriat limitat.

 Dacă ar fi generat exact aceleași rezultate de investiții ca un membru salariat al departamentului de încredere băncii locale, probabil n-ar fi auzit numele lui.

Același lucru este valabil și pentru Berkshire Hathaway. Prin utilizarea float de asigurare ca un fel de cont in marja de super-eficiente, cu nici unul dintre dezavantajele datoriei marja, Buffett a fost în măsură să parlay 11% la 15 rezultate% compoundare în portofoliul de capital, împreună cu câștigurile reinvestite din filialele de exploatare, în 20% + media câștigurilor anuale în valoare de carte pentru o jumătate de secol.

 Dacă el ar fi deținut aceleași stocuri exact într – un cont de brokeraj non-efectul de levier, rezultatele sale ar fi privit cu mult mai obișnuită. El însuși a dat o  structură  avantaj. Ca un strateg, el e oribil subestimate și ar trebui să se acorde mai mult credit pentru capacitatea sa de a pune împreună sisteme care el, familia lui recompensează în mod disproporționat, și partenerii săi. Puteți vedea influența una dintre obsesiile sale timpurii, Henry Singleton la Teledyne, a avut asupra comportamentului său.

2. obține într-adevăr, foarte bun la ceva și exploatezi la maxim avantajul tau

Oamenii te distras în viață. Dacă doriți să aveți succes supradimensionat, aveți nevoie pentru a vă perfecționa un set de aptitudini specifice și să devină extraordinar la ea. Dacă Buffett a petrecut ultimele cinci decenii, de asemenea, încearcă să lanseze un lanț de restaurante sau încercarea de a deveni un romancier de clasă mondială, probabil nu ar fi avut un minim de influență, bogăția, și reputația face el astăzi. Chiar și genii care excelează în mai multe domenii, cum ar fi Benjamin Franklin, nu a făcut acest lucru în același timp, ci mai degrabă, concentrate pe diferite zone în momente diferite din viața lor.

Figura ce poți face mai bine decât oricine altcineva. Sam Walton și Ray Kroc erau operatori mai buni și executorii. Steve Jobs și Walt Disney au fost showmen mai bune și vizionari.

 Fie că obiectivul tău în viață este de a deveni un star de operă sau de a construi o avere de 500 de afaceri de la sol în sus, să dezvolte un „laser ca se concentreze“, așa cum Buffett însuși a numit-o. Știu ce vrei, atunci când doriți, și modul în care aveți de gând să-l. Out-executa toată lumea.

3. Reputație este o formă de capital de care trebuie să fie hrănită și protejate

Dacă ați devenit cunoscut pentru integritatea și corectitudine, te vei găsi pe la sfârșitul primirea de o mulțime de har și de oportunități de multe lucruri pe care altfel nu s-ar fi ele însele prezentate. Buffett a profitat de această șansă fiecare a putut. Chiar și în timpul craze leveraged buyout din anii 1980, el nu s-ar angaja în preluările neprietenoase pentru că a vrut să se arunce în lumina unui cavaler alb sau gri prietenos; bogat tip, frumos, cu carnet de cecuri, care apare și vă salvează de pirații care doresc să raid nava ta.

 El a avut o viziune pentru tipul de reputație a vrut și cultivat-l la fiecare pas de-a lungul drum. A devenit un brand; o imagine.

Când te uiți în viața lui, și studia profund, veți vedea că avuncular măștile de fațadă un om șiret, fără milă genial cu un IQ, care este oprit în topuri și o tendință spre avariție (care, în cele din urmă, societatea beneficii din moment ce el dă 99% a-l înapoi pentru a îmbunătăți civilizației). El va lăsa afacerile eșua. El va abandona prietenii săi în cazul în care capitalul său riscă reputația. El va pune nevoile de el însuși, și Berkshire Hathaway, mai presus de toate celelalte considerente. El nu este prost. El știe exact cum să ajungă, crește, și să profite maxim de putere prin mijloace financiare, politice și sociale.

4. Profitați de Codul fiscal și să înțeleagă puterea de câștiguri mici a lungul timpului

Cele mai mici lucruri pe care Buffett le-a făcut de-a lungul carierei sale pentru a obține un fără risc suplimentar de 2% sau 3%, aici sau acolo, mai ales ca se referă la eficiența fiscală, sunt cu adevărat remarcabile. În unele privințe, eficiența fiscală a construit în Berkshire Hathaway, care îi permite să se deplaseze de capital ca uleiul de motor pe parcursul întregului imperiu la utilizarea cea mai productivă, este o mare parte din secretul succesului său. Din lucrurile evidente, cum ar fi numai a face achiziții de cel puțin 80% din capitalul filialei, astfel el poate lua dividende fără taxe din companiile care operează și redistribui-l, la quirks care au fost găsite în urmă cu zeci de ani în codul fiscal Nebraska, deoarece se referă la industria de asigurare în sine, prin lovirea o mulțime de single și duble, el a adăugat material la rezultatul final al muncii vieții sale. (Aici se află un alt capriciu -. Buffett însuși este unul dintre cei mai mari investitori de dividende de pe planeta, dar refuză să le plătească pentru propriile sale motive acționari le-a bine articulate în trecut)

Investitorii mai mici pot profita de acest lucru, de asemenea. Investiți printr – un IRA Roth, care este cel mai apropiat lucru la adăpost de impozitare perfectă așa cum există în Statele Unite. Nu luați pe datorie nedeductibilă pentru depreciaza active. Profitați de impozite amânate prin menținerea cifrei de afaceri redusă (ați  văzut  încorporat câștigurile de capital nerealizate din portofoliul Berkshire Hathaway !? Sunt frumos!).

5. Inconjoara-te cu oamenii pe dreapta și a crea o cultură care recompensează comportamentul pe care doriți emulat

Ridicarea grea se face de către filialele de exploatare Berkshire Hathaway. Aceste întreprinderi, multe dintre care ar fi în topul Fortune 500 în cazul în care spun-off, sunt conduse de directori generali, care apar la locul de muncă în fiecare zi. Ei gestiona întreprinderile cu adevărat la nivel mondial, care produc miliarde și miliarde de avere excedentar care apoi devine expediate la Omaha de două ori pe an. Deși problemele ocazionale pop-up, care este obligat să se întâmple într-o firmă de dimensiunea sa, talentul lui Buffett pentru a atrage directori de mari, ceea ce le doresc să câștige, și stau loial afacerii este prea important pentru respingerea întâmplare. În multe întreprinderi, calitatea oamenilor care fac munca este de cea mai mare importanță pentru rentabilitatea. Obține oameni mai buni, se bucură de rezultate mai bune.

De asemenea, să fie în căutarea unor stimulente perverse. Vrei să evite crearea de sisteme de compensare sau de recunoaștere care cauzează angajații, contractorii, sau alte părți să se angajeze în comportament imoral, lipsit de etică, ilegal, sau în alt mod discutabil. Ai mai mult din ceea ce subvenționa atât subvenționa cu înțelepciune.

6. Focus pe cele mai bune idei

partener de afaceri lui Buffett, Charlie Munger, uneori, subliniază faptul că, dacă ați luat cele mai bune 4-5 idei le-a avut vreodată și le dezbrăcat din ecuație, înregistrarea lui Buffett ar fi de aproximativ medie la Berkshire Hathaway. A fost curajul de convingere pentru a încărca pe acțiuni ale Coca-Cola Company; să se concentreze pe proprietate si accidente de asigurare; pentru a lua o miză în Washington Post-atunci Company sau Gillette care a făcut diferența.

Când ceva traversează radarul, care este chiar în locul tău dulce – ai înțeles, știi riscurile, probabilitățile sunt foarte în favoarea ta, și este atât de evident vă puteți ajunge afară și apuca-l – nu lasa-l treacă. O dată la fiecare zece ani sau cam asa ceva, vei fi prezentat cu o șansă de a leagăn pentru garduri, fără a vă răni dacă nu merge bine. Când se întâmplă, lăsați-l rupe.

7. face bine și de a da înapoi la Societatea

Ca mari magnați în fața lui, Warren Buffett este marca în propria aproape toate eforturile productive ale carierei sale la civilizația mai largă. Prin Fundatia Gates, în valoare sale nete va oferi fonduri filantropice pentru a salva vieți, pentru a îmbunătăți educația, și de a schimba lumea în bine. Gandeste-te dincolo. Încearcă să găsească o modalitate de a aplica talentele de a actualiza experiența celor din jurul tău, fiind o binecuvântare pentru ei în moduri care niciodată nu era posibil.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.