7 lektioner Investerare kan lära av Warren Buffett

Home » Investing » 7 lektioner Investerare kan lära av Warren Buffett

 7 lektioner Investerare kan lära av Warren Buffett

Warren Buffett, den legendariske styrelseordförande och VD för holdingbolaget Berkshire Hathaway, föddes den 30 augusti 1930. Under de 50 + åren har han kör den tidigare New England textilfabrik, har han tagit det från ca $ 8 per aktie till $ 270.000 per aktie ( från och med september 2017), har aldrig dela lager (Buffett gjorde införa B-aktier, som under många år, handlas på 1/50-värdet för A-aktien de, men handlas nu på 1 / 1500:e värdet på grund till ett lager delad för att underlätta köpet av Burlington Northern Santa Fe järnväg).

 Längs resan har sin kapitalallokering disciplin gett upphov till flera miljardärer förutom sig själv, och en okänd (men betydande) antal mångmiljonärer, inklusive vissa familjer som samlats hundratals miljoner dollar bara för att avslöja omfattningen av sina förmögenheter i välgörande legat på död.

Vilka är några av de lärdomar vi som investerare kan lära när man tittar tillbaka på sin karriär och strategier? Jag vill ta lite tid att peka ut några av de jag tycker är särskilt viktiga.

1. Få Structure Right

Nästan ingen verkar diskutera det faktum att den verkliga hemligheten till Warren Buffett rikedom är hans förmåga att få struktur sitt innehav sätta ihop på ett sätt som ger honom enorma personliga fördelar. De sju tidiga partnerskap han sprang gav honom en override på resultatet som gör moderna rikedom chefer ser billig i jämförelse, med mellan 25% och 50% av vinsten, beroende på det särskilda avtalet kommanditbolag.

 Om han hade genererat exakt samma investeringar resultat som en avlönad medlem i den lokala bank notariatavdelning, du förmodligen aldrig skulle ha hört hans namn.

Samma sak gäller för Berkshire Hathaway. Genom att använda försäkringen flyta som ett slags supereffektiva konto marginal med ingen av nackdelarna med marginal skuld, var Buffett kunde Parlay 11% till 15% kompoundering resulterar i aktieportföljen, tillsammans med återinvesterade vinstmedel från de rörelsedrivande dotterbolagen, i 20% + genomsnittliga årliga vinster i bokfört värde för ett halvt sekel.

 Hade han höll exakt samma bestånd i en icke-belånade mäkleri konto, skulle hans resultat har tittat mycket mer vanliga. Han gav sig själv en  strukturell  fördel. Som en strateg, han är fruktansvärt underskattad och bör ges en mycket mera poäng för sin förmåga att sätta ihop system som oproportionerligt belöna honom, hans familj och hans partner. Du kan se inflytande en av hans tidiga tvångstankar, Henry Singleton på Teledyne, hade på hans beteende.

2. bli riktigt, riktigt bra på något och utnyttja den till din maximal nytta

Folk blir distraherad i livet. Om du vill ha uppförstorade framgång, måste du slipa på en specifik kompetens och blir extra på det. Om Buffett hade tillbringat de senaste fem decennierna försöker också att lansera en kedja av restauranger eller försöker att bli en världsledande romanförfattare, han förmodligen inte skulle ha haft ett minimum av påverkan, rikedom och anseende han gör i dag. Även genier som utmärker sig på flera områden, som Benjamin Franklin, inte göra det samtidigt, utan snarare, med fokus på olika områden vid olika tidpunkter i livet.

Räkna ut vad du kan göra bättre än alla andra. Sam Walton och Ray Kroc var bättre operatörer och utförare. Steve Jobs och Walt Disney var bättre showmen och visionärer.

 Oavsett om ditt mål i livet är att bli en operastjärna eller bygga ett Fortune 500 företag från grunden, utveckla en “laserliknande fokus”, som Buffett själv har kallat det. Vet du vad du vill, när du vill ha det, och hur du kommer att få det. Out-verkställa alla.

3. Rykte är en form av kapital som ska vårdas och skyddas

Om du blir känd för integritet och god sed, hittar du dig själv på den mottagande änden av en massa av nåd och en hel del möjligheter som annars inte skulle ha presenterade sig. Buffett drog fördel av detta varje chans han kunde. Även under lånefinansierade vurm av 1980-talet, skulle han inte delta i ovänliga uppköp eftersom han ville kasta sig i ljuset av en vänlig vitt eller grått riddare; de rika, trevlig kille med checkhäfte som dyker upp och räddar dig från pirater som vill plundra ditt skepp.

 Han hade en vision för den typ av rykte som han ville och odlade det varje steg på vägen. Det blev en helt; en bild.

När man tittar in i hans liv, och studera det djupt, ser du att de avuncular fasad masker en slug, hänsynslöst briljant man med en IQ som är utanför listorna och en tendens till girighet (som i slutändan gynnar samhället eftersom han ger 99% det tillbaka för att förbättra civilisationen). Han kommer att låta företag misslyckas. Han kommer att överge sina vänner om det riskerar sitt rykte kapital. Han kommer att sätta behoven av sig själv, och Berkshire Hathaway, framför alla andra överväganden. Han är ingen idiot. Han vet exakt hur man ska uppnå, öka och dra maximal nytta av makt genom finansiella, politiska och sociala medel.

4. Utnyttja skattelagstiftningen och förstå kraften i små vinster över tid

De små saker som Buffett har gjort hela sin karriär för att få en extra riskfri 2% eller 3% hit eller dit, särskilt eftersom det gäller skatteeffektivitet, är verkligen anmärkningsvärt. På sätt och vis, skatteeffektivitet han inbyggd i Berkshire Hathaway, som gör det möjligt för honom att flytta kapital som motorolja i hela riket till den mest produktiva användning, är en stor del av hemligheten till hans framgång. Från de uppenbara saker, som bara göra förvärv av minst 80% av dotterbolagens egna kapital så att han kan ta utdelning skattefria ur de operativa bolagen och omfördela det till de egenheter som hittades årtionden sedan i Nebraska skattelagstiftningen som det avser försäkringsbranschen själv, genom att slå en massa singlar och dubblar, han materiellt läggs till slutresultatet av sitt livsverk. (Däri ligger en annan hyss -. Buffett själv är en av de största utdelning investerare på planeten, men vägrar att betala dem till sina egna aktieägare skäl han har väl ledade i det förflutna)

Mindre investerare kan dra nytta av detta också. Investera genom en Roth IRA, som är det närmaste till den perfekta tax shelter som finns i USA. Ta inte på icke avdragsgill skuld för avskrivningsbara tillgångar. Utnyttja uppskjutna skatter genom att hålla omsättningen låg (har ni  sett  den inbyggda orealiserade vinster i Berkshire Hathaway portfölj !? De är vackra!).

5. Omge dig med rätt människor och skapa en kultur som belönar det beteende du vill emulerade

Den tunga lyft sker genom Berkshire Hathaway operativa dotterbolag. Dessa företag, av vilka många skulle vara i Fortune 500 om spunnet-off, drivs av VD: ar som dyker upp till jobbet varje dag. De klarar verkligt globala företag som producerar miljarder och åter miljarder överskott rikedom som sedan får levereras till Omaha två gånger om året. Även enstaka problem dyker upp, som är bunden att hända i ett företag av sin storlek, Buffett talang för att locka stora chefer, vilket gör dem vill vinna, och vistas lojala mot företaget är alltför viktig för lättvindigt avfärda. I många företag är kvaliteten på de människor som gör arbetet av yttersta betydelse för lönsamheten. Få bättre människor, njuta av bättre resultat.

Likaså vara på jakt efter perversa incitament. Du vill undvika att skapa ersättnings eller igenkänningssystem som orsakar de anställda, underleverantörer eller andra parter att engagera sig i omoraliskt, oetiskt, olagligt eller på annat sätt tvivel beteende. Du får mer av vad du subventionerar så subventionera klokt.

6. Fokusera på dina bästa idéer

Buffett affärspartner, Charlie Munger, påpekar ibland att om du tog den bästa 4-5 idéer han någonsin haft och avskalade dem ur ekvationen skulle Buffett rekord vara ungefär genomsnitt Berkshire Hathaway. Det var modet övertygelse att ladda upp på aktier i The Coca-Cola Company; att fokusera på sakförsäkringar; att ta en andel i den då Washington Post Company eller Gillette som gjorde skillnaden.

När något korsar din radar som är rätt i sweet spot – du förstår det, du känner till riskerna, sannolikheten är mycket till din fördel, och det är så uppenbart att du kan nå ut och ta tag i det – inte låta det passera. En gång varje decennium eller så kommer du att presenteras med en chans att svänga för staket utan att skada dig själv om det går fel. När det händer, låt det rip.

7. göra gott och ge tillbaka till samhället

Liksom stora tycoons före honom, är Warren Buffett Gifting nästan alla produktiva insatser av sin karriär till bredare civilisationen. Genom Gates Foundation, kommer hans nettoförmögenhet ger filantropiska medel för att rädda liv, förbättra utbildningen och förändra världen till det bättre. Tänk bortom själv. Försök att hitta ett sätt att tillämpa dina talanger för att uppgradera upplevelsen av dem omkring dig, som är en välsignelse för dem på ett sätt de aldrig trodde var möjligt.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.