7 lessen Beleggers kunnen van Warren Buffett weten

Home » Investing » 7 lessen Beleggers kunnen van Warren Buffett weten

 7 lessen Beleggers kunnen van Warren Buffett weten

Warren Buffett, de legendarische voorzitter en CEO van de holding Berkshire Hathaway, werd geboren op 30 augustus 1930. Gedurende de 50 jaar dat hij de voormalige New England textielfabriek lopen, hij is afkomstig van ongeveer $ 8 per aandeel tot $ 270.000 per aandeel ( vanaf september 2017), die nooit de voorraad (Buffett deed de aandelen B, die gedurende vele jaren, verhandeld op 1 / 50ste van de waarde van de aandelen van categorie A in te voeren, maar nu verhandeld tegen 1/1500 van de waarde als gevolg van te splitsen een stock split aan de overname van de Burlington Northern Santa Fe spoorlijn te vergemakkelijken).

 Langs de reis, heeft zijn allocatie van kapitaal discipline aantal miljardairs voortgebracht buiten zichzelf, en een onbekende (maar substantiële) aantal multi-miljonairs, waaronder een aantal families die honderden miljoenen dollars vergaard alleen te onthullen de omvang van hun fortuin in liefdadige legaten bij dood.

Wat zijn enkele van de lessen die we, als investeerders, kan leren wanneer terug op zijn carrière en strategieën op zoek? Ik wil wat tijd te nemen om te wijzen op een aantal van degenen die ik denk dat zijn bijzonder belangrijk.

1. Haal het Structure Right

Bijna niemand lijkt te zijn van het feit dat het echte geheim om rijkdom Warren Buffett is zijn vermogen om de structuur van zijn participaties samen te stellen op een manier die hem enorme persoonlijke voordelen geeft krijgen te bespreken. De zeven vroege partnerships liep hij gaf hem een ​​overschrijving op de winst, dat maakt de moderne vermogensbeheerders kijken goedkoop in vergelijking, het nemen van tussen de 25% en 50% van de winst afhankelijk van de specifieke samenwerkingsovereenkomst beperkt.

 Als hij exact dezelfde investeringen resultaten als werknemer lid van de lokale bank trust-afdeling had gegenereerd, heeft u waarschijnlijk nooit zou hebben zijn naam gehoord.

Hetzelfde geldt voor Berkshire Hathaway. Door gebruik te maken van de verzekering vlotter als een soort super-efficiënte margin account met geen van de nadelen van de marge schuld, Buffett was in staat om 11% tot 15% compounding resultaten ombuigen in de aandelenportefeuille, samen met ingehouden winsten van de operationele dochterondernemingen, in 20% + gemiddelde jaarlijkse winst in boekwaarde voor een halve eeuw.

 Had hij exact dezelfde aandelen in een niet-leveraged brokerage rekening worden gehouden, zou zijn resultaten veel meer gewone hebben gekeken. Hij gaf zichzelf een  structureel  voordeel. Als strateeg, hij is vreselijk onderschat en moet veel meer worden gegeven krediet voor zijn vermogen om systemen die hem, zijn familie onevenredig belonen in elkaar gezet, en zijn partners. U kunt de invloed een van zijn vroege obsessies, Henry Singleton bij Teledyne, had op zijn gedrag te zien.

2. Haal echt, echt goed in iets en exploiteren van uw maximum voordeel

Mensen raken afgeleid in het leven. Als u wilt buitenmaatse succes te hebben, moet u slijpen op een specifieke vaardigheden en worden buitengewone in. Als Buffett de afgelopen vijf decennia had doorgebracht ook proberen om een ​​keten van restaurants starten of een poging om een ​​world-class schrijver te worden, hij waarschijnlijk niet zou hebben een zekere mate van invloed, rijkdom en reputatie die hij vandaag heeft gehad. Zelfs genieën die uitblinken in meerdere gebieden, zoals Benjamin Franklin, die dat juist niet gelijktijdig te doen, maar in plaats daarvan richt zich op verschillende gebieden op verschillende momenten in hun leven.

Zoek uit wat je beter dan iedereen anders kan doen. Sam Walton en Ray Kroc waren beter operators en uitvoerders. Steve Jobs en Walt Disney waren beter kermisexploitanten en visionairs.

 Of uw doel in het leven is een opera ster te worden of bouwen van een Fortune 500 bedrijf vanaf de grond opgebouwd, het ontwikkelen van een “laser-achtige focus”, zoals Buffett zelf het heeft genoemd. Weet wat je wilt, wanneer je wilt en hoe je gaat om het te krijgen. Out-uitvoeren van iedereen.

3. Reputatie is een vorm van kapitaal die moeten worden gekoesterd en beschermd

Als u bekend voor uw integriteit en eerlijke handel te worden, vind je jezelf op het ontvangende einde van een heleboel van genade en een heleboel mogelijkheden die anders niet zouden zich hebben gepresenteerd. Buffett maakte hier gebruik van elke kans die hij kon. Zelfs tijdens de leveraged buy-out rage van de jaren 1980, zou hij zich niet inlaten met onvriendelijke overnames, want hij wilde zich in het licht van een vriendelijke witte of grijze ridder werpen; de rijken, aardige vent met de chequeboek die opduikt en redt u van de piraten willen uw schip raid.

 Hij had een visie voor de aard van de reputatie die hij wilde en gekweekte het elke stap langs de weg. Het werd een merk; een afbeelding.

Als je kijkt in zijn leven, en bestuderen diep, zie je dat de vaderlijke gevel maskers een slimme, meedogenloos briljante man met een IQ dat is uit de hitlijsten en een neiging tot hebzucht (die uiteindelijk voordelen voor de maatschappij omdat hij het geven van 99% van het terug naar de bewoonde wereld te verbeteren). Hij laat bedrijven falen. Hij zal zijn vrienden verlaten indien het zijn reputatie hoofdstad risico’s. Hij zal de behoeften zetten van zichzelf, en Berkshire Hathaway, boven alle andere overwegingen. Hij is niet gek. Hij weet precies hoe te bereiken, vergroten en maximaal te profiteren van de macht door middel van financiële, politieke en sociale middelen.

4. Profiteer van de belastingwet en begrijpen de kracht van een kleine plus loop van de tijd

De kleine dingen die Buffett gedurende zijn hele carrière heeft gedaan om een ​​extra risico-free 2% of 3% hier of daar, vooral als het gaat om de doeltreffendheid van belastingen, zijn opmerkelijk. In sommige opzichten, de fiscale efficiency hij is ingebouwd in Berkshire Hathaway, die hem in staat stelt om kapitaal zoals motorolie bewegen gedurende het hele rijk aan de meest productieve gebruik, is een groot deel van het geheim van zijn succes. Uit de hand liggende dingen, zoals alleen het verrichten van aankopen van ten minste 80% van de dochteronderneming eigen vermogen, zodat hij dividend tax-free kan nemen uit de werkmaatschappijen en herschikken het, aan de eigenaardigheden die decennia geleden in de Nebraska tax code gevonden als het heeft betrekking op de verzekeringssector zelf, door het raken van een heleboel enkelspel en dubbelspel, hij is wezenlijk toegevoegd aan het eindresultaat van het werk van zijn leven. (Daarin schuilt een andere eigenaardigheid -. Buffett zelf is een van de grootste dividend beleggers op de planeet, maar toch weigert ze te betalen om zijn eigen aandeelhouders om redenen die hij heeft goed verwoord in het verleden)

Kleinere beleggers kunnen profiteren van deze, ook. Belegt via een Roth IRA, die het dichtst bij de perfecte tax shelter als van toepassing in de Verenigde Staten. Niet op niet-aftrekbare schuld te nemen voor de afschrijving van activa. Profiteer van de uitgestelde belastingen door het houden van de omzet laag (heb je  gezien  de ingebouwde niet-gerealiseerde meerwaarden in de portefeuille van Berkshire Hathaway’s !? Ze zijn prachtig!).

5. Omring jezelf met de juiste mensen en maken een cultuur die Rewards het gedrag dat u wilt geëmuleerde

Het zware werk wordt gedaan door Berkshire Hathaway de operationele dochterondernemingen. Die bedrijven zouden veel van die in de Fortune 500 zijn als gesponnen-off, worden geleid door CEO’s die opdagen om elke dag te werken. Zij beheren werkelijk wereldwijde ondernemingen die miljarden en miljarden overschot rijkdom die vervolgens twee keer per jaar wordt verscheept naar Omaha te produceren. Hoewel af en toe problemen pop-up, die is gebonden aan gebeuren in een bedrijf van de omvang ervan, Buffett’s talent voor het aantrekken van goede bestuurders, waardoor ze willen winnen, en blijven trouw aan het bedrijf is te belangrijk om terloops te ontslaan. In veel bedrijven, de kwaliteit van de mensen die het werk is van het grootste belang om de winstgevendheid. Betere mensen, genieten van betere resultaten.

Ook op de uitkijk voor perverse prikkels. U wilt voorkomen dat er schadevergoeding of erkenning systemen die werknemers, contractanten, of andere partijen leiden om deel te nemen in immoreel, onethisch, onwettig of anderszins twijfelachtig gedrag. Je krijgt meer van wat je subsidiëren zo verstandig te subsidiëren.

6. Focus On Your Best Ideas

Buffett’s zakenpartner, Charlie Munger, merkt soms dat als je de beste 4-5 ideeën die hij ooit gehad heeft en ontdaan ze uit de vergelijking, zou Buffett’s record ongeveer gemiddeld op Berkshire Hathaway. Het was de moed van de overtuiging om de belasting op aandelen van The Coca-Cola Company; om zich te concentreren op de eigendoms- en ongevallenverzekeringen; aan een paal in de toen Washington Post Company of Gillette, dat maakte het verschil maken.

Wanneer iets kruist je radar, dat recht is in uw sweet spot – je begrijpt het, je weet dat de risico’s, de kansen zijn sterk in uw voordeel, en het is zo duidelijk dat je kunt bereiken en pak het – niet laten passeren. Eens in de tien jaar of zo, zult u worden gepresenteerd met een kans om te zwaaien voor de hekken zonder jezelf pijn te doen als het misgaat. Wanneer het gebeurt, laat het rippen.

7. Do Good en terug te geven aan de samenleving

Als grote tycoons voor hem, is Warren Buffett gifting bijna alle van de productieve inspanningen van zijn carrière aan de bredere beschaving. Door middel van de Gates Foundation, zal zijn netto waarde filantropische middelen te verschaffen om levens te redden, het verbeteren van het onderwijs, en verander de wereld te verbeteren. Denk verder dan jezelf. Probeer een manier om je talenten aan de opwaardering van de ervaring van de mensen om je heen, als een zegen voor hen op een manier die ze nooit voor mogelijk had te vinden.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.