7 Lessons Investorer kan lære fra Warren Buffett

Home » Investing » 7 Lessons Investorer kan lære fra Warren Buffett

 7 Lessons Investorer kan lære fra Warren Buffett

Warren Buffett, den legendariske styreformann og administrerende direktør i holdingselskapet Berkshire Hathaway ble født 30. august 1930. I løpet av de 50 + årene han har kjørt tidligere New England tekstilfabrikk, har han tatt den fra rundt $ 8 per aksje til $ 270.000 per aksje ( per september, 2017), har aldri splitte aksjen (Buffett gjorde innføre B-aksjer, som i mange år, handles på 1/50-verdien av A-aksjene, men nå handler på 1 / 1,500th verdien på grunn til et lager spaltes for å lette kjøp av Burlington Northern Santa Fe jernbane).

 Langs veien, har sin kapitalallokering disiplin sørget for flere milliardærer foruten seg selv, og et ukjent (men betydelig) antall multi-millionærer, inkludert noen familier som samlet seg hundrevis av millioner av dollar bare for å avdekke omfanget av sine formuer i veldedige bequests på død.

Hva er noen av de erfaringene vi som investorer kan lære når man ser tilbake på sin karriere og strategier? Jeg ønsker å ta litt tid til å peke ut noen av de jeg synes er spesielt viktig.

1. Få Struktur Høyre

Nesten ingen synes å diskutere det faktum at den virkelige hemmeligheten til Warren Buffett gods er hans evne til å få strukturen i sin beholdning satt sammen på en måte som gir ham store personlige fordeler. De syv første partnerskap han kjørte ga ham en overstyring på inntjening som gjør moderne rikdom ledere ser billig i forhold, tar mellom 25% og 50% av fortjeneste avhengig av den spesifikke begrenset partnerskapsavtale.

 Hvis han hadde generert de samme investeringer resultater som en lønnet medlem av den lokale banken tillit avdeling, har du sannsynligvis aldri ville ha hørt navnet hans.

Det samme gjelder for Berkshire Hathaway. Ved å bruke forsikringen flyte som en slags super-effektiv margin konto med ingen av ulempene margin gjeld, Buffett var i stand til å parlay 11% til 15% sammensatte resultater i aksjeporteføljen, sammen med reinvestert fortjeneste fra operatør datterselskaper, inn 20% + gjennomsnittlig årlig gevinst i bokført verdi for et halvt århundre.

 Hadde han hatt de samme aksjene i et ikke-leveraged megling konto, hans resultater ville ha sett langt mer vanlig. Han ga seg selv en  strukturell  fordel. Som en strateg, han er fryktelig undervurdert og bør gis en mye mer kreditt for hans evne til å sette sammen systemer som uforholdsmessig belønner ham, hans familie og hans partnere. Du kan se påvirkning en av hans tidlige besettelser, Henry Singleton på Teledyne, hadde på sin oppførsel.

2. Få virkelig, virkelig god på noe og utnytte den til maksimal nytte

Folk blir distrahert i livet. Hvis du ønsker å ha overdimensjonert suksess, må du hone inn på en bestemt ferdighet sett og bli ekstraordinært på det. Hvis Buffett hadde brukt de siste fem tiårene også prøver å lansere en kjede av restauranter eller forsøker å bli en verdensklasse romanforfatter, han sannsynligvis ikke ville hatt et minstemål av innflytelse, rikdom og anseelse han gjør i dag. Selv genier som excel på flere områder, som Benjamin Franklin, gjorde ikke det samtidig, men heller fokusert på ulike områder til forskjellige tider i livet.

Finne ut hva du kan gjøre bedre enn alle andre. Sam Walton og Ray Kroc var bedre operatører og arvtakere. Steve Jobs og Walt Disney var bedre showmen og visjonære.

 Enten målet ditt i livet er å bli en operastjerne eller bygge et Fortune 500 virksomhet fra grunnen av, utvikle en “laser-lignende fokus”, som Buffett selv har kalt det. Vit hva du vil, når du vil ha det, og hvordan du kommer til å få det. Out-henrette alle.

3. Omdømme er en form for kapital som bør være gode kår og beskyttet

Hvis du blir kjent for integritet og rettferdig behandling, vil du finne deg selv på mottakersiden av mye av nåde og en masse muligheter som ellers ikke ville ha presentert seg. Buffett tok fordel av dette hver sjanse han kunne. Selv under leveraged buyout mani av 1980-tallet, ville han ikke engasjere seg i uvennlige oppkjøp fordi han ønsket å kaste seg selv i lys av en vennlig hvit eller grå ridder; de rike, hyggelig fyr med sjekkheftet som dukker opp og redder deg fra piratene som ønsker å raide skipet ditt.

 Han hadde en visjon for den type rykte han ville og kultiverte det hvert steg på veien. Det ble en merkevare; et bilde.

Når du ser inn i livet hans, og studere den dypt, ser du at de avuncular fasade masker en slu, hensynsløst strålende mann med en IQ som er av listene, og en tendens mot grådighet (som til syvende og sist gagner samfunnet siden han gir 99% av det tilbake til å forbedre sivilisasjonen). Han vil la bedrifter mislykkes. Han vil forlate vennene sine om det risikerer sitt rykte kapital. Han vil sette behovene på seg selv, og Berkshire Hathaway, over alle andre hensyn. Han er ikke dum. Han vet nøyaktig hvordan du skal oppnå, øke, og dra maksimal nytte av makt gjennom økonomiske, politiske og sosiale midler.

4. Dra nytte av skatte-koden og forstår kraften i små gevinster over tid

De små tingene som Buffett har gjort gjennom hele sin karriere for å få en ekstra risiko-fri 2% eller 3% her eller der, særlig når det gjelder skatt effektivitet, er virkelig bemerkelsesverdig. På noen måter, skatt effektivitet han er innebygd i Berkshire Hathaway, som tillater ham å flytte kapital som motorolje gjennom hele imperiet til den mest produktive bruk, er en stor del av hemmeligheten bak hans suksess. Fra de åpenbare ting, som bare gjør oppkjøp av minst 80% av datterselskapet egenkapital slik at han kan ta utbytte skattefritt ut av operatørselskapene og omplassere den, for å quirks som ble funnet tiår siden i Nebraska skatteklasse som det gjelder forsikringsbransjen selv, ved å treffe en rekke single og double, han materielt legges til sluttresultatet av hans livsverk. (Deri ligger et annet innfall -. Buffett selv er en av de største utbytte kjøpere på planeten, men nekter å betale dem til sine egne aksjonærer for grunnene til at han har godt formulert i det siste)

Mindre investorer kan dra nytte av dette også. Investere gjennom en Roth IRA, som er det nærmeste du kommer en perfekt skatt ly som eksisterer i USA. Ikke ta på ikke-fradragsberettiget gjeld for avskrivning eiendeler. Dra nytte av utsatt skatt ved å holde omsetningen lav (har du  sett  den innebygde urealiserte kapitalgevinster i Berkshire Hathaway portefølje !? De er vakre!).

5. Omgi deg med de rette menneskene og skape en kultur som belønner atferden du ønsker Emulert

De tunge løftene gjøres ved Berkshire Hathaway drifts datterselskaper. Disse virksomhetene, hvorav mange vil være i Fortune 500 hvis skilt ut, blir drevet av CEOs som dukker opp på jobb hver dag. De klarer virkelig globale virksomheter som produserer milliarder og milliarder av overskuddet rikdom som deretter blir sendt til Omaha to ganger i året. Selv om sporadiske problemer dukker opp, som er bundet til å skje i en fast av sin størrelse, Buffett talent for å tiltrekke gode ledere, noe som gjør dem ønsker å vinne, og bor lojale til virksomheten er for viktig til å casually avvise. I mange bedrifter, kvaliteten på folk gjør arbeidet er av den største betydning for lønnsomheten. Få bedre mennesker, nyte bedre resultater.

Likeledes, være på utkikk etter perverse incentiver. Du ønsker å unngå å skape kompensasjon eller anerkjennelse systemer som forårsaker ansatte, leverandører eller andre parter til å engasjere seg i umoralsk, uetisk, ulovlig eller på annen måte tvilsom oppførsel. Du får mer av hva du subsidiere så subsidiere klokt.

6. Fokuser på dine beste ideer

Buffetts forretningspartner, Charlie Munger, noen ganger påpeker at hvis du tok de beste 4-5 ideene han noensinne har hatt, og strippet dem ut av ligningen, ville Buffett rekord være omtrent gjennomsnittlig på Berkshire Hathaway. Det var motet av overbevisning å laste opp på aksjer i The Coca-Cola Company; å fokusere på eiendom og havari forsikring; å ta en eierandel i den da Washington Post selskapet eller Gillette som gjorde forskjellen.

Når noe krysser din radar som er rett i sweet spot – du forstår det, du vet risikoen, sannsynligheten er svært i din favør, og det er så opplagt at du kan nå ut og hente den – ikke la det passere. En gang hvert tiår eller så, vil du bli presentert med en mulighet til å svinge for gjerder uten å skade deg selv hvis det går galt. Når det skjer, la det stå til.

7. Gjør godt og gi tilbake til samfunnet

Som store tycoons før ham, er Warren Buffett gifting nesten alle de produktive innsats av karrieren til den bredere sivilisasjonen. Gjennom Gates Foundation, vil hans formue gi filantropiske midler til å redde liv, bedre utdannelse, og forandre verden til det bedre. Tenk utover deg selv. Prøv å finne en måte å bruke dine talenter til å oppgradere opplevelsen av de rundt deg, å være en velsignelse for dem på måter de aldri trodde var mulig.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.