Adósság Hógolyó vs. Adósság Stacking – Melyik Adósság Payoff módszer jobb?

Home » Budgeting » Adósság Hógolyó vs. Adósság Stacking – Melyik Adósság Payoff módszer jobb?

Adósság Hógolyó vs. Adósság Stacking - Melyik Adósság Payoff módszer jobb?

Két népszerű módszer, hogy az emberek használni fizetni adósságait. A hagyományos módszer az úgynevezett „adósság felhalmozás”, míg a másik az úgynevezett „adósság hógolyó”, és ajánlott a népszerű pénzügyi szakértő Dave Ramsey.

Vessünk egy pillantást a pro és a Con minden így kitalálni, hogy mi a megközelítés vegye fizet ki a tartozást.

adósság Stacking

Az „adósság felhalmozás” módszert (más néven a tartozás lavina módszer) azt javasolja, hogy készítsen egy listát az összes tartozás, rangsorolva a kamat , a legmagasabbtól a legalacsonyabb.

Például előfordulhat, hogy tartozom:

  • Mastercard – $ 2,500 – 19 százalék – legmagasabb kamat
  • Visa – $ 7,500 – 13 százalék – A második legmagasabb kamat
  • Autó hitel – $ 4,000 – 8 százalék – Harmadik legmagasabb kamat
  • Diákhitel – $ 1,900 – 5 százalék – legalacsonyabb kamat

Az „adósság felhalmozás” módszer tanácsolja, hogy, hogy a minimális fizetés minden hitelt. Ezután meg kell dobni az összes extra pénzt felé fizet ki a MasterCard, amely a legmagasabb kamatláb, a 19 százalék.

Miután letörölte a 19 százaléka MasterCard adósság kezelésére Visa egyensúlyt, amely a második legmagasabb kamatláb, a 13 százalék.

Elviszlek sokáig, hogy visszafizeti a Visa, hiszen a legnagyobb mérleg, a $ 7,500. Kibír vele. Amikor készen van, meg lehet kezdeni fizet ki az adósságot alacsonyabb kamatlábak.

Előnyök: Ez a módszer takarít meg a legtöbb pénzt a kamatfizetések.

Hátrányok: Lehet, hogy a hosszú ideje, hogy egy nagy egyensúly adósság át le a listáról.

Lehet úgy érzi, csalódott, miután befektetés annyi időt és energiát felé kifizető le a hitelt, nem érzi a mentális „győzelem” átkelés ki a listát.

adósság Hógolyó

Szerint a hólabda módszert, akkor dobja minden szabad fillért felé fizet ki a hitel a legalacsonyabb egyensúly, függetlenül attól, kamatláb.

Ha használt hólabda módszerrel, akkor újra, hogy a fenti lista a következő:

  • Diákhitel – $ 1,900 – 5 százalék – Legalacsonyabb egyenleg
  • Mastercard – $ 2,500 – 19 százalékkal – második legalacsonyabb Balance
  • Autó hitel – $ 4,000 – 8 százalék – Harmadik Legalacsonyabb egyenleg
  • Visa – $ 7,500 – 13 százalék – a legmagasabb Balance

Magából a minimális fizetés minden hitelt. Ezután azt dobja minden extra fillért felé a tartozás a legkisebb mérleg, tekintet nélkül arra, hogy – ebben a konkrét esetben – azt is a legalacsonyabb kamatláb.

Az ötlet mögött ez a módszer, hogy megtérülnek a hitel a legkisebb egyenleg megadja a lelki érzés „győzelem”, ha átlépik a kölcsön ki a listáról. Hogy a mentális „nyerő” arra fog késztetni, hogy továbbra is pénzt takaríthatunk meg, és visszafizette az adósságait.

Előnyök: Ez a módszer ad egy sokkal közvetlenebb érzés a győzelem.

Hátrányok: Többe. Akkor többet fizetni a kamat, mint a tartozás felhalmozás módszer.

Melyik módszer ne használjon?

Azt szeretném mondani, hogy személyes pénzügyek … nos … személyes.

Adósságait egy kicsit, mint a fogyókúra. Persze, vannak sokkal „ideális” étkezési tervek odakinn, de legyünk reálisak: a legtöbb ember nem fog ragaszkodni a tökéletes diéta. A „legjobb” diéta az, amelyik akkor ragaszkodni.

Adósságait is hasonló. Legyen őszinte, hogy a költségvetést, amely illik a személyiség és tart motivált. Majd fizet a legtöbbet az érdeklődés, ha nem ragaszkodni a tartozás kifizetése tervet.

Nem baj, hogy a kísérlet is. Ha a tartozás felhalmozás eljárás hangok vonzóbbá az Ön most, és próbálja ki néhány hónapig, és úgy találják, hogy ez nem működik, nincs ok nem lehet váltani a tartozás hólabda módszerrel.

Miután a terv egy jó ötlet, de ez nem jelenti azt meg kell tartani magát, hogy 100% -át az idő, 365 nap az évben. A dolgok változnak, az élet dob ​​görbe labdák rád, és meg kell alkalmazkodni. Ez néha azt jelenti, hogy módosítaná az pénzügyi stratégiák. Tehát ne verni magad, ha az első módszer megpróbálja nem működik. Tartsa meg, amíg meg nem talál valamit, ami nem.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.