Aflați Cum se calculează dvs. Rata internă de rentabilitate (RIR)

Home » Investing » Aflați Cum se calculează dvs. Rata internă de rentabilitate (RIR)

RIR vă ajută să comparați opțiuni de investiții

Aflați Cum se calculează dvs. Rata internă de rentabilitate

Ar trebui să fie ușor pentru a calcula rata de rentabilitate (numită o rată internă de rentabilitate sau RIR) ați obținut pe o investiție, nu? Tu ar crede acest lucru, dar uneori este mai dificilă decât v-ar crede.

Numerar fluxuri (depuneri și retrageri), precum și programarea inegale (rar nu investești în prima zi a anului și retrage investiția în ultima zi a anului), să se întoarce de calcul mai complicate.

Să aruncăm o privire la un exemplu de calcul se întoarce folosind interes simplu, și apoi ne vom uita la modul în care fluxurile de numerar inegale și calendarul face calculul mai complex.

Exemplu simplu Interes

Dacă ați pus 1.000 $ în bancă, banca plătește vă interesează, iar un an mai târziu ai $ 1,042. În acest caz, este ușor să se calculeze rata de rentabilitate la 4,2%. Pur și simplu împărți câștigul de $ 42 în investiția inițială de 1.000 $.

Fluxul de numerar denivelate si temporizatoare face mai dificilă

Când primiți o serie inegală a fluxurilor de numerar pe parcursul mai multor ani, sau pe o perioadă de timp impar, calcularea ratei interne de rentabilitate devine mai dificilă. Să presupunem că începe un nou loc de muncă în mijlocul anului. Ați putea investi în dvs. 401 (k) prin deduceri de salarizare astfel încât în ​​fiecare lună bani merge să lucreze pentru tine. Pentru a calcula cu precizie RIR va trebui să cunoască data și valoarea fiecărui depozit și soldul final.

Pentru a face acest tip de calcul trebuie să utilizați software-ul, sau un calculator financiar, care vă permite să introduceți fluxurile de numerar variate la intervale diferite. Mai jos sunt câteva resurse care vă pot ajuta.

De ce să calculați rata internă de rentabilitate?

Este important să se calculeze rata internă de rentabilitate, astfel încât să se poate compara în mod adecvat alternative de investiții. De exemplu, prin compararea ratei interne estimată a rentabilității unei investiții imobiliare cu cea a unei plăți anuitate cu cea a unui portofoliu de fonduri indexate, puteți cântări mai eficient diferitele riscuri, împreună cu profiturile potențiale – și, astfel, mai ușor de a face o decizie de investiții să vă simțiți confortabil cu.

Randamentul așteptat nu este singurul lucru pe care să se uite la; ia în considerare, de asemenea, nivelul de risc pe care diferite investiții sunt expuse. randamente mai mari vin cu riscuri mai mari. Un tip de risc este un risc de lichiditate. Unele investiții plătească randamente mai mari în schimbul de lichiditate mai puțin – de exemplu, un CD pe termen lung sau obligațiuni plătește o rată mai mare rată a dobânzii sau a cuponului decât opțiunile pe termen mai scurt, deoarece ați comis fondurile pentru un interval de timp mai lung.

Companiile folosesc rata internă de calcule de returnare pentru a compara o potențială investiție la alta. Investitorii ar trebui să le folosească în același mod. În planificarea de pensionare, vom calcula randamentul minim care aveți nevoie pentru a atinge obiectivele dvs. și acest lucru poate ajuta evalua dacă obiectivul este realist sau nu.

Rata internă de rentabilitate nu este același lucru ca timp de revenire Ponderat

Cele mai multe fonduri mutuale și alte investiții care raportează profituri raportează ceva numit o rată de rentabilitate Ponderat de timp (TWRR). Acest lucru arată modul în care s-ar fi efectuat un dolar investit la începutul perioadei de raportare.

De exemplu, în cazul în care aceasta a fost o întoarcere de cinci ani, care se încheie în 2015, s-ar arăta rezultatele investi la 1 ianuarie 2001, până la 31 decembrie 2015. Cât de mulți dintre voi investi o singură sumă în prima zi a fiecărui an? Deoarece cei mai mulți oameni nu investesc în acest fel poate exista o discrepanță mare între declarațiile de investiții (cele publicate de companie) și care se întoarce investitorilor (ceea ce se întoarce fiecare investitor individual de fapt câștigă).

Ca un investitor, se întoarce în timp ponderate nu vă arată ce performanța contului dvs. real a fost , dacă nu a avut nici un depuneri sau retrageri pe parcursul perioadei de timp afișată. Acesta este motivul pentru care rata internă de rentabilitate devine o măsură mai exactă a rezultatelor , atunci când investesc sau de retragere a fluxurilor de numerar peste diferite perioade de timp.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.