Az Adósság ciklus: Hogyan működik és hogyan lehet kijutni az adósság Cycle

Home » Banking and Loans » Az Adósság ciklus: Hogyan működik és hogyan lehet kijutni az adósság Cycle

Az Adósság ciklus: Hogyan működik és hogyan lehet kijutni az adósság Cycle

Adósság egy kétélű kard: lehet hasznos, ha befektetni a jövőben, de végül szüksége fizetni adósságait, így lehet építeni a nettó vagyon. Ha ezt nem tudják megtenni, hogy (bármilyen okból), az eredmény egy tartozás ciklusban ez nehéz vagy lehetetlen kijutni.

Hitelfelvétel egy életforma sok fogyasztó. Jelzálog és diákhitel, gyakran tekintik a „jó adósságot” is eltarthat akár egy jelentős részét a havi jövedelme.

Add hitelkártya-tartozás, és egy új auto hitel a keverékhez néhány évente, és könnyen kap a fejed felett. Gyorshitelek és más mérgező hitelek szinte biztos, hogy vezet, hogy a tartozás ciklusban.

Mi a Adósság ciklus?

A tartozás ciklus folyamatos hitelfelvétel hogy megnöveli az adósság, a növekvő költségek és esetleges alapértelmezett. Ha többet költenek, mint hozol, akkor bemegy adósságot. Egy bizonyos ponton, a kamatköltségeket vált jelentős havi költségek, és a tartozás növeli még gyorsabb. Lehet, hogy még fel hitelt, hogy fordítson le a meglévő hitelek, vagy csak, hogy lépést tartson a szükséges minimális kifizetéseket.

Néha van értelme, hogy egy új hitel kifizetődő a meglévő adósság. Adósságkonszolidáció segítségével kevesebbet költenek a kamat és egyszerűsítse a pénzügyeit. De ha kell, hogy a hitel csak lépést tartani (vagy finanszírozására a jelenlegi fogyasztás, szemben a beruházó beruházások a jövőben, mint az oktatás és a tulajdon), a dolgok kezdenek rizikós.

Hogyan juthat ki az adósságcsapdába

Az első lépés az, ki az adósság csapda ciklus elismeri , hogy a túl sok adósság. Nem vélemény szükséges – a múlt elmúlt. Csak egy reális képet a helyzetről, így meg lehet kezdeni a szükséges intézkedéseket.

Még ha megengedheti magának az összes havi adósság kifizetések, akkor csapdába magát a jelenlegi életmód tartózkodó adósság.

Kilépés a munkát a családi, a változó karrier, nyugdíjba egyszer, vagy mozog az egész ország munka nélkül lesz mellett lehetetlen, ha kell fenntartani, hogy az adósság. Ha ismeri fel kell kijutni az adósság, elkezd dolgozni a megoldásokat.

Ismerje meg a pénzügyek: meg kell tudni, hogy pontosan hol állsz. Mennyi jövedelem hozol minden hónapban, és hol az összes pénz? Ez alapvető fontosságú, hogy nyomon minden a kiadások, így nem kerül amibe kerül, hogy ez megtörténjen. Csak akkor kell, hogy ezt az egy-két hónapig, hogy jó információkat. Néhány tipp nyomon követésére a költségek közé tartoznak:

  • Töltsön egy hitel- vagy bankkártya, hogy kapsz egy elektronikus nyilvántartást minden tranzakció
  • Végezzünk egy jegyzettömb és toll veled
  • Tartsuk (vagy hogy) a nyugtát minden költséget
  • Készíts egy elektronikus listát egy szöveges dokumentumot vagy táblázatot

Különösen akkor, ha fizetni számlákat online, menjen át a banki nyilatkozatok és hitelkártya számlák több hónapig győződnie arról, hogy a szabálytalan kiadások, mint például a negyedéves vagy éves kifizetéseket. Egyensúlyt a fiók legalább havonta úgy, hogy te soha nem fogott meglepetés.

Hozzon létre egy „kiadási terv:” Most, hogy tudod, hogy mennyit tud magának tölteni (a jövedelem) és, hogy mennyit volt kiadások, hogy egy költségvetés, amit tud élni.

Kezdjük az összes tényleges „igények”, mint a lakhatás és az élelmiszer. Akkor nézd meg egyéb költségek, valamint, hogy mi illik. Ideális esetben, ha lenne költségvetése jövőbeni célok és fizessen magát először, de egyre az adósság talán egy sürgős prioritás. Sajnos, ez lehet, ahol meg kell, hogy néhány kellemetlen változásokat. Nézd meg, hogyan kell kevesebbet költenek a fűszer, megszabadulni a kábel, hogy egy olcsóbb mobiltelefon tervet, kerékpár út a munka, és így tovább. Ez az első lépés a küszöbök alatt élő Ön eszközökkel.

Elrejti a hitelkártyák: hitelkártya nem feltétlenül rossz (sőt, ők nagy, ha fizeti ki őket minden hónapban), de hogy túl könnyen esik egy adósságspirálból. A nagy kamatok a legtöbb kártya jelenti, akkor fizet sokkal többet semmit vásárolni, és a kifizető a minimális garantált, hogy baj. Nem kerül amibe kerül, hogy ne használja őket – vágja fel, tedd őket egy tál vizet a fagyasztóba, vagy bármi más.

Ha tetszik a kényelem (automatikus követés) a kiadások műanyag, bankkártyát használni kapcsolódó folyószámla vagy prepaid bankkártya, amely nem engedi, hogy rack akár adósság.

Változtasd meg a szokásait apránként: ez jó, hogy azokat a „nagy győzelem”, mint leépítés az autó vagy szüntet drága kábeles szolgáltatást. De a kis változások számít is. Lehet, hogy megragad ebéd ki munkatársaival néhány alkalommal egy héten, ízlik ki a hétvégén, és a szeretet költeni koncertek és labdajátékok. Bár ezek egyike sem a szokások rossz , akkor roncs a költségvetést. Ha komolyan kezd az adósság, meg kell változtatni a szokásait apránként. Indítsa el a kis azáltal, hogy a kávé otthon, és hozza az ebédet dolgozni, és menjen onnan.

Vágja a hitelfelvételi költségek: ez kockázatos, hogy további hiteleket, de még egy utolsó hitel lehet ahhoz. Ha megvan hitelkártya-tartozás magas kamatok, esetleg alig lefedő kamatköltségeknek havonta – még egy izmos fizetés. Megszilárdítása adósság a megfelelő hitel segítségével több minden egyes dollár felé megy adósság csökkentésére. De meg kell fegyelem – ha fizetni adósságait (vagy pontosabban, mozgassa az adósság), akkor nem lehet tölteni ezek a kártyák már. A hitelkártya egyenleg átutalás az egyik módja, hogy egy olcsó hitel ideiglenesen – csak vigyázz a végén a promóciós időszak – és online hitelezők kínálnak versenyképes áron a hosszú távú hitelek.

Vedd fel a részmunkaidős állást: attól függően, hogy mennyi adósságot megvan, egy részmunkaidős állást vagy oldalsó mozgás lehet annak érdekében. Kaszálás pázsit, kisállat-ül a hétvégén, és koncertek a megosztás gazdaság mind jó választás. Túlóra az Ön aktuális feladat segít, különösen idő- és fél fizetni. Bármilyen extra csinál tudunk felé a tartozás, hogy segítsen gyorsítani a kifizetéseket.

Elkerülve a Adósság Cycle

Elkerülve adósság az első helyen könnyebb, mint ásni magad egy lyukat. Ha már szilárd pénzügyi földön maradjon fegyelmezett. Reklámok dobott az arcodon mindenhol a rádióban, hogy az Instagram takarmány, plusz a nyomás a „lépést tartani a Joneses” elkerülve adósság nem könnyű.

Alatt él az úton: csak azért, mert lehet , így ez nem jelenti azt, hogy ez a helyes választás. Vásárolni egy házat akkor könnyen meg magának, nem az egyik úgy gondolja, képes lesz arra, hogy megkapjuk az öt évet. Töltsön óvatosan, és hogy egy konzervatív megközelítés, hogy hogyan kezeljük a pénzt. Alatt él az eszköz meghatározza Önt a pénzügyi siker most, és később az életben. Ráadásul ez azt jelenti, kevesebb stressz, ha az élet dob egy csavart labda.

Ne vásároljon a maximálisan megengedett: mintájára, ne feledje, hogy a hitelezők nem a legjobb érdekeit szem előtt. Hitelnyújtók gyakran a legnagyobb hazai vételár alapján a tartozás jövedelem arány – de akkor (és gyakran kell) kevesebbet költenek. Auto kereskedők szeretnék beszélni szempontjából a legnagyobb havi fizetés, de nem ez a helyes út, hogy válasszon egy autót.

Kerülje hitelfelvétel hitelkártyák: ha nem fizeti ki a hitelkártya teljes, minden hónapban, akkor nem kellene egyikével. Sokszor nem, hitelkártyák vezethet a túlzott kiadások, mert nem „érzi” a pénzt költik. Hozzon létre egy költségvetési és használata készpénz vagy bankkártya, amíg te kényelmes a kiadásokat. Tudod mindig megy vissza a hitelkártyák fogyasztóvédelem és a jutalom után te ki a tartozás ciklusban.

Mentés vészhelyzetek: néha az emberek a végén az adósság miatt előre nem látható körülmények – nem mindennapi kiadásokat. Bár, hogy az adósság lehet elkerülhetetlen, sok esetben ez elkerülhető lett volna a megtakarítás akár előre vészhelyzetek és a váratlan költségek. Indítson el egy sürgősségi alap azonnal, és építsen fel, hogy 3-6 hónapos értékű megélhetési költségek.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.