Care este Net Worth? Aflați Cum se calculează dvs. Nete

Home » Budgeting » Care este Net Worth? Aflați Cum se calculează dvs. Nete

Ce este Net Worth?

Care este Net Worth?  Aflați Cum se calculează dvs. Nete

în valoare de net poate fi un instrument extrem de util în măsurarea stării economice și a progresului financiar global de la an la an. Valoarea ta netă este în esență un total al tuturor activelor dvs. minus datoriile tale. Cu alte cuvinte, în valoare de net este cifra ai atunci când adăugați la tot ceea ce aveți, de la valoarea de casa ta la numerar în contul bancar și apoi scade din faptul că valoarea tuturor datoriile care pot include un credit ipotecar, soldurile auto sau student împrumuturi, sau chiar de card de credit.

Teoria din spatele Calcularea Net Worth

Teoretic, în valoare de net este valoarea în numerar v-ar avea dacă ar fi să vândă tot ce ai si plătit toate datoriile. În unele cazuri, acest număr este de fapt negativ, ceea ce indică faptul că dețineți mai mult în datorii decât în ​​active. În timp ce acest lucru nu este o situație ideală, este foarte comun pentru oameni doar din colegiu sau de a începe cariera lor. În acest caz, în valoare de net este, de asemenea, o măsură a cât de mult datorii v-ar datora în continuare, dacă ați golit conturile bancare și a vândut tot ceea ce proprii pentru a pune față de datoria ta. Deși nu este un scenariu realist, ce măsuri dvs. în valoare netă este mai important decât ipotezele (în general, nerealiste), care sunt făcute pentru a ajunge la acel număr.

De fapt, atunci când vine vorba de sănătatea financiară, ca să spunem așa, nu există nici un omniprezent magie număr în valoare netă pe care ar trebui să fie lupta pentru, dar ar trebui să utilizați în valoare de net pentru a urmări progresul de la an la an și pentru a vedea, sperăm, îmbunătăți și să crească.

Cum se calculează dvs. Nete

Calcularea în valoare de net poate fi un proces simplu, dar este nevoie să adune toate informațiile din jurul activelor curente și pasive. Cele mai multe planificatorii financiare recomanda ca clienții lor să păstreze un dosar securizat cu informații cu privire la toate activele și pasivele financiare să fie actualizate cel puțin o dată pe an.

Colectarea și organizarea acestor informații poate fi un pic de o corvoada la început, dar asigură că (și oricine altcineva care ar putea avea nevoie de ea ca sotul sau consultant financiar) să aibă acces la informațiile atunci când este necesar. Deși un astfel de dosar poate fi transformat în mult mai mult, în valoare de calcul net necesită doar informații financiare de bază în ceea ce privește lucrurile pe care le dețineți și datoria pe care o datorați. Iată cum să începeți:

Calculați activele dvs.

  1. Începeți prin listarea activelor dvs. cele mai mari. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru ar putea include valoarea lor de origine, orice proprietăți imobiliare, sau vehicule cum ar fi mașinile personale sau bărci. În cazul unui proprietar de afaceri, această listă ar include, de asemenea, valoarea lor de afaceri, care are propriul calcul mai complicat. Asigurați-vă că utilizați estimări precise ale valorilor de piață în dolari curente.
  2. În continuare, veți dori să adune cele mai recente extrasele pentru activele dvs. mai lichide. Aceste active includ verificarea și conturile de economii, numerar, CD-uri sau alte investiții, cum ar fi conturile de brokeraj sau conturi de pensii.
  3. În cele din urmă, ia în considerare listarea alte obiecte personale care pot fi de valoare. Acestea ar putea include bijuterii valoroase, colecții de monede, instrumente muzicale etc. Nu este nevoie să itemize totul, dar puteți încerca să lista de elemente care sunt în valoare de 500 $ sau mai mult.
  4. Acum, să ia toate activele le-ați enumerate în primele trei etape și adăugați-le împreună. Acest număr reprezintă activele totale.

Calculați Pasive dvs.

  1. Din nou, începe cu principalele datorii restante, cum ar fi soldul creditelor ipotecare sau auto. Lista aceste împrumuturi și cele mai multe soldurile lor curente.
  2. În continuare, lista toate datoriile personale, cum ar fi soldul de pe cardurile de credit, împrumuturi pentru studenți sau orice alte datorii s-ar putea datora.
  3. Acum, se adaugă bilanturilor pe toate obligațiile pe care enumerate mai sus. Acest număr reprezintă datorii totale.

Calculați net în valoare de

  1. Pentru a calcula în valoare de net, pur și simplu scade totalul pasivelor din totalul activelor. Pentru acest exercițiu, nu contează cât de mare sau cat de mic numărul. Nu contează neapărat dacă numărul este negativ. în valoare de net este doar un punct de plecare pentru a avea ceva de a compara împotriva în viitor.
  2. Se repetă acest proces o dată pe an și se compară cu numărul de anul precedent. Comparând cele două, puteți stabili atunci dacă se fac progrese sau pentru a obține mai mult în urmă pe obiectivele tale.

Mai multe sfaturi net în valoare de:

Fii conservatoare cu estimări, mai ales cu valori de acasă și de vehicule. Umflarea valoarea activelor mari poate arata bine pe hârtie, dar nu poate vopsea o imagine exactă a în valoare de net.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.