Ce este un REIT? Cum să investească într-un REIT (Real Estate Investment Trust)?

Home » Real Estate » Ce este un REIT? Cum să investească într-un REIT (Real Estate Investment Trust)?

Ce este un REIT?  Cum să investească într-un REIT (Real Estate Investment Trust)?

REIT este o abreviere pentru „încredere de investiții imobiliare.“ Un REIT este ca un fond mutual care deține proprietăți individuale, mai degrabă decât stocurile de obligațiuni. REIT este responsabil pentru achiziționarea și administrarea imobilelor pe care le deține.

Ca un investitor, scopul este de a primi venituri de închiriere pe proprietățile și pentru a participa la preț apreciere. Avantajul de a investi în imobiliare printr-un REIT este veți obține expunerea la un portofoliu diversificat de proprietăți și nu trebuie să le gestioneze singur.

Reguli

Regulamentele guvernează REITs  și cere ca un REIT distribuie cel putin 90 la suta din veniturile sale impozabile acționarilor. Aceste distribuții sunt plătite sub formă de dividende. Deoarece REITs plăti dividende acestea sunt adesea comercializate ca o investiție de pensii producătoare de venituri. Plata dividendelor tind să scadă în intervalul de la 5 la 8 procente , dar nu sunt garantate. În vremuri economice dificile, toate proprietățile nu pot fi închiriate. În cazul în care nu există suficiente venituri de închiriere disponibile, un REIT poate să reducă sau să elimine plata de dividende.

Tipuri de REITs

REITs se încadrează într-una din cele două categorii; REITs de capital sau REIT ipotecare.

REITs capitaluri proprii de obicei dețin clădiri mari comerciale, vitrinele magazinelor de vânzare cu amănuntul, sau clădiri de apartamente, deși există, de asemenea, REIT-uri de specialitate, care dețin hoteluri sau alte proprietăți în industria ospitalității, și există REIT-uri care se concentrează pe facilitățile de îngrijire pe termen lung sau a altor proprietăți în domeniul medical industrie.

Un exemplu de bunuri imobiliare comerciale deținute de REIT-uri ar fi mare, clădiri de birouri cu mai multe etaje, de multe ori folosit ca sediu pentru mediu companiilor de dimensiuni mari.

Un exemplu de proprietăți de vânzare cu amănuntul magazinului deținut de REIT ar fi magazine cum ar fi Walmart, Petsmart, sau Ultimate Electronics. Multe dintre aceste companii de leasing locațiile lor de magazin, mai degrabă decât să le proprii.

REITs ipotecare dețin datoria pe proprietățile, nu proprietatea în sine. Ele sunt ca un fond mutual care deține ipoteci și colectează plățile.

Publice și private

REIT-uri pot fi tranzacționate public, ceea ce înseamnă că au un simbol ticker, și puteți căuta cu ușurință prețul lor social și randamentul dividendului pe internet.

Alte REITs sunt private și nu comerțului pe un schimb. Cu toate acestea sunt încă o garanție înregistrată, REIT-uri private nu au un simbol ticker. Tu trebuie să cumpere acțiuni direct de la compania imobiliara oferindu-le sau printr-unul dintre reprezentanții lor de vânzări. REITs private plătesc de multe ori comisioane mari pentru agenții de vânzări financiare care le oferă. Ele sunt adesea dificil de a ieși de acolo ca nu este o piață publică în cazul în care vă puteți vinde cu ușurință acțiunile tale. Cele mai multe REITs private au o strategie de ieșire în cazul în care intenționează să meargă publice, dar aceasta nu funcționează întotdeauna. În 2008/2009 mulți investitori care au deținut REIT privați a văzut o reducere semnificativă a veniturilor lor dividende și nu putea să vândă investiția lor pentru o lungă perioadă de timp. Banii lor a fost prins în mod esențial în investiții.

Ca parte a unui portofoliu

REITs sunt cel mai bine utilizate ca parte a unui portofoliu diversificat, mai degrabă decât ca o singură investiție. Ele nu sunt corelate cu stocuri sau obligațiuni, ceea ce înseamnă ceea ce piața de valori sau de obligațiuni este de a face va avea puține nimic de a face cu valoarea unui REIT.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.