Clever strategier, der kan hjælpe dig med at erobre gæld

Home » Budgeting » Clever strategier, der kan hjælpe dig med at erobre gæld

Komme ud fra under den bunke af gæld med disse hurtige tips

Clever strategier, der kan hjælpe dig med at erobre gæld

Forsøger du at tilbagebetale flere gæld?

Måske har du studielån, kreditkort gæld, og en bil lån. Måske du skylder penge til en ven eller et familiemedlem. Måske har du et personligt lån fra en bank.

Uanset hvilken form for gæld du bærer, er du sandsynligvis forsøger at regne ud, hvordan man håndterer dine flere gæld.

Du kan være under det indtryk, at den bedste måde at tilbagebetale din gæld er ved at angribe den ene med den højeste rente først.

For eksempel, lad os sige du har fire gæld:

  • Kreditkort, 10% rente, $ 24.000 balance
  • Student lån, 7% rente, $ 6.000 balance
  • Bil lån, 3% rente, $ 12.000 balance
  • Lån fra din mor, 0% rente, $ 10.000 balance

Ser man på denne liste af gæld, kan du antage, at du skal tilbagebetale 10% i rente lån først. Det gør det mest økonomisk mening, ikke?

Ikke nødvendigvis.

Der er faktisk tre måder, du kan nærme din gæld. Ingen af ​​dem er “rigtige” eller “forkert” – du skal vælge den ene, der virker for dig.

Tre tilgange til at afdrage gælden

Fremgangsmåde nr 1: Betal din gæld baseret på balance, fra mindste til største. I ovenstående eksempel, får studerende lån (med den mindste balance) betalt-off første, som giver dig psykologisk thriller af sejr, som holder dig motiveret.

Fremgangsmåde nr 2: Betal din gæld baseret på mest følelsesmæssigt-irriterende. I eksemplet ovenfor er måske, at penge, du har lånt fra din mor gør du føler sig skyldig og deprimeret.

Dette kan være den første, du skal tilbagebetale, selvom det er rentefrit.

Tilgang # 3: Betal din gæld fra højeste interesse for laveste rente.

Der er ingen “bedste” tilgang. Vælg en, der virker for dig.

Mit eneste råd er, at hvis du allerede har prøvet en af ​​disse taktikker, og du opdager, at du ikke gør store fremskridt med gælden strategi, som du har valgt, at tage en anden.

En af mine venner, for eksempel, har brugt år på at forsøge at tilbagebetale sin gæld baseret på rentesatserne og i flere år ikke gøre store fremskridt på nogen af ​​hans gæld. I det øjeblik, at han skiftede strategier og begyndte at prioritere gælden med den mindste balance, hans liv ændret.

Hver gang han skriver en af ​​hans gæld ud af sin liste, følte han en lille gys, lidt psykologisk sejr. Det gav ham motivation til at holde ud.

Efter at have tilbragt år kæmper og ude af stand til at tilbagebetale hele sin gæld, var han i stand til at blive helt gældfri inden for et år, takket være helt at flytte sin strategi, når det kommer til hvilken gæld, han prioritere tilbagebetale først.

Men igen, denne tilgang arbejdede for ham. Det kan eller kan ikke arbejde for dig.

Du er nødt til at tage et kig på din gæld og beslutte, hvilke man vil blive din primære mål. Foretag de mindste betalinger på alle dine gæld, naturligvis, og derefter kaste alle reservedele skilling ved at en gæld mål.

“Jeg har ikke nogen uudnyttet Dimes!”

Er du kæmper for at komme med penge nok til at betale mere end den-minimum? Disse følgende tips kan hjælpe.

Først tage et hårdt kig på dit budget. Klip langt størstedelen af ​​din diskretionære udgifter.

Annuller dit kabel, stoppe med at spise på restauranter, og downsize til en mindre hjem eller lejlighed, hvis du er en lejer.

Hvis du er en boligejer, eller du kan ikke nemt flytte til et nyt hjem, tage i en roommate eller en bofælle.

Bær genbrugsforretning tøj. Erstat din bil med en ældre brugt bil – den type, en gymnasieelev kunne køre – og gå, ride din cykel, og tage offentlig transport når det er muligt.

Find en vis form for side trængsel, såsom at tjene penge online i løbet af aftenen og i weekenderne, og gemme every dime af denne ekstra indtægt efter skat.

Så kan alt dette ekstra penge, som du er både indtjening og besparelse, og smide det på den ene gæld, som du har målrettet. Du vil begynde at se denne balance tilbagegang og tilbagegang, indtil til sidst det skiver væk helt.

Stadig ikke kan tilbagebetale din gæld?

Hvis du har prøvet at tilbagebetale din gæld, og du har brug for hjælp, er her tre organisationer med A + ratings fra Better Business Bureau.

To af disse tre er velgørende (ikke-for-profit) organisationer.

InCharge er en 501 (c) nonprofit organisation, og har en A + Better Business Bureau rating. De kan hjælpe dig med at konsolidere dine kredit regninger i en månedlig betaling. De kan hjælpe med at planlægge, hvordan du betale din gæld hurtigere, sænke dine renter, stop indsamling opkald, og opbygge et realistisk budget og finansieringsplan. Ifølge InCharge hjemmeside, ”klienter, der gennemfører den gæld Management Program afbetale deres gæld i 3-5 år.” De giver gratis konsultationer, budget rådgivning og tjenester af finansiel viden.

Pioneer Credit Counseling er en A + Better Business Bureau gæld rådgivning virksomhed, der er også en 501 (c) non-profit organisation. De tilbyder specielt studerende lån gæld rådgivning, og de vil De sker også at være en leverandør til den gratis mobil app kaldet Trusted Telefonhjælpelinjer der tilbyder økonomisk støtte og rådgivning til alle livets økonomiske vanskeligheder.

ClearOne Advantage er en anden A + Better Business Bureau virksomhed, der er et godt valg for konsolidering af gælden. De har ikke opkræve up-front gebyrer, men du bliver nødt til at betale, når du er ude af gæld og gjort med deres program. Bemærk, at ClearOne Advantage er ikke en non-profit organisation.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.