Clever strategij, ki vam lahko pomagajo osvojiti Dolg

Home » Budgeting » Clever strategij, ki vam lahko pomagajo osvojiti Dolg

Stopiti iz tega kupa dolga teh hitrih nasvetov

Clever strategij, ki vam lahko pomagajo osvojiti Dolg

Ali ste poskušali vrniti več dolgov?

Morda imate študentskih posojil, kreditne kartice dolga in avto posojilo. Mogoče ti dolgujem denar za prijatelja ali družinskega člana. Morda imate osebno posojilo od banke.

Ne glede na vrsto dolga opravljate, ste verjetno poskuša ugotoviti, kako ravnati vaše več dolgov.

Lahko bi bil pod vtis, da je najboljši način za odplačilo svojega dolga, ki ga napadajo eno z najvišjo obrestno mero prvi.

Na primer, upamo, da imate štiri dolgove:

  • Kreditna kartica, 10% obrestna mera, $ 24.000 izravnavo
  • Študentski kredit, 7% obrestna mera, 6.000 $ izravnavo
  • Avto posojilo, 3% obrestno mero, $ 12.000 izravnavo
  • Posojilo od svoje matere, 0% obrestna mera, 10.000 $ ravnotežje

Če pogledamo ta seznam dolgov, lahko predpostavimo, morate najprej povrniti 10% obresti kredita. To je najbolj finančnem smislu, kajne?

Ni nujno.

Obstaja dejansko tri načine, da bi se približate svoj dolg. Nihče od njih so “prav” ali “narobe” – morate izbrati enega, ki dela za vas.

Trije pristopi za plačevanje dolgov

Pristop # 1: Pay svoje dolgove, ki temelji na ravnovesju, od najmanjše do največje. V zgornjem primeru, dobi študent posojilo (z najmanjšo ravnotežje) plačani-off prvi, ki vam daje psihološko vznemirjenje zmage, ki skrbi, da ste motivirani.

Pristop # 2: plačati svoje dolgove, ki temelji na najbolj čustveno-draži. V zgornjem primeru, morda, da denar, ki ga sposodil od mame počutiš krivega in depresivni.

To je lahko prva, morate vrniti, čeprav je to brez obresti.

Pristop # 3: Pay svoje dolgove iz najvišjem interesu najnižje interesa.

Ni “najboljše” pristop. Izberite tistega, ki dela za vas.

Moj edini nasvet je, da če ste že poskusili eno od teh taktike in ste ugotovili, da vam ne bi veliko napredka s strategijo dolga, ki ste jih izbrali, bo drugo.

Eden od mojih prijateljev, na primer, več let poskuša odplačati svojega dolga, ki temelji na obrestnih merah in več let ni storila velik napredek na vseh svojih dolgov. V trenutku, da je premaknilo strategije in začel prednostnega dolga z najmanjšim ravnotežje, njegovo življenje spremenilo.

Vsakič, ko se piše eden od njegovih dolgov off svojega seznama, je čutil majhno vznemirjenje, malo psihološko zmago. Ta mu je dal motivacijo, da nadaljuj.

Po porabi let borijo in ne morejo poplačati vse svoje dolgove, je bil sposoben, da postane popolnoma brez dolgov v roku enega leta, zahvaljujoč celoti seli svojo strategijo, ko gre za katere dolg je že prednostnega poplačila prvi.

Ampak še enkrat, ta pristop delal za njega. To lahko ali pa ne dela za vas.

Morate si oglejte svoje dolgove in se odločiti, katera bo postala vaš primarni cilj. Naredite minimalnih plačil za vse svoje dolgove, seveda, in nato vrgel vse rezervne centa na tej tarči ONE dolga.

“Nimam rezervno DIMES!”

Ali ste borijo, da pridejo gor z dovolj denarja, da bi plačali več, kot je bilo v-minimum? Te Naslednji nasveti lahko pomagajo.

Najprej si težko gledati svojega proračuna. Izrežite večino svoje proračunske porabe.

Prekličete kabel, prenehati jesti v restavracijah, ter zmanjšanje obsega na manjši dom ali stanovanje, če si najemnik.

Če ste homeowner ali jih ni mogoče preprosto premakniti v nov dom, bo v sostanovalko ali housemate.

Nosite Varčnost shranjevanje oblačil. Zamenjajte avto s starejšo rabljeno vozilo – tip, da bi visoka študent šola vožnje – in hoditi, se vozijo s kolesom, in sprejmejo javni prevoz, kadar je to mogoče.

Poišči neke vrste stranski vrveža, kot služenje denarja na spletu ob večerih in ob koncu tedna, in rešiti vse niti centa od tega dodatnega dohodka po obdavčitvi.

Potem bo vse to dodaten denar, da ste tako zaslužek in varčevanje, in ga vrgel na en dolg, na katerega ciljate. Boste začnete gledal to bilanco padec in padec, dokler sčasoma rezine stran v celoti.

Še vedno ni lahko povrne svoje dolgove?

Če ste poskušali poplačati svoje dolgove in jih potrebujejo pomoč, tukaj so tri organizacije z ocenami + od Better Business Bureau.

Dva od teh treh so dobrodelne (ne neprofitne) organizacije.

Je zadolžen je 501 (c) neprofitna organizacija in ima oceno A + Better Business Bureau. Oni vam lahko pomagajo utrditi svoje kreditne račune v eno mesečno plačilo. Ti lahko pomagajo načrtovati, kako bi poplačala svoj dolg hitreje, znižati obrestne mere, stop klice zbiranja, in zgraditi realističen proračun in finančni načrt. Po spletni strani je zadolžen, “stranke, ki so končali program za upravljanje dolga poplačala svoj dolg v 3-5 letih.” Nudijo brezplačno svetovanje, proračun svetovanje in storitve finančnega izobraževanja.

Pioneer Credit Svetovanje je A + Better Business Bureau dolg svetovanje podjetje, ki je tudi organizacija 501 (c) neprofitna. Prav posebej ponujajo študentsko posojilo dolga svetovanje in bodo Prav tako se zgodi, da bo ponudnik za brezplačno mobilno aplikacijo, imenovano Trusted Telefonske številke za pomoč, ki nudi finančno podporo in svetovanje za vse finančne težave življenju.

ClearOne Prednost je drugo podjetje A + Better Business Bureau, da je dobra izbira za konsolidacijo dolgov. Ne zaračuna up-spredaj pristojbine, vendar boste morali plačati, ko ste ven iz dolga in končali z njihovim programom. Upoštevajte, da je ClearOne Prednost ni organizacija neprofitna.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.