Cum de a Prioritizarea Rambursarea datoriei dvs.

Home » Budgeting » Cum de a Prioritizarea Rambursarea datoriei dvs.

 Cum de a Prioritizarea Rambursarea datoriei dvs.

Plata datoriilor poate fi o călătorie lungă în funcție de cât de mult din el ai. Este extrem de ușor să-și piardă motivația și să renunțe, mai ales atunci când aveți alte obiective financiare care concurează pentru resursele limitate. De aceea este atât de important pentru a crea un plan pentru ao achita.

Cu toate acestea, chiar că poate părea copleșitoare, atunci când aveți șase conturi diferite pe care încercați să dea roade. Din fericire, există câteva reguli de degetul mare, care poate ajuta să stabiliți priorități de rambursare a datoriilor dumneavoastră.

Dar, mai întâi, să obțineți informațiile de rambursare a datoriilor, în scopul înainte de a intra într-un plan, așa cum se va face lucrurile mult mai ușor de a organiza.

Organizarea datoriei dvs.

În primul rând lucrurile în primul rând, aveți nevoie pentru a găsi următoarele informații cu privire la toate datoria:

  • Suma datorată (sold)
  • Plata minima
  • Rata dobânzii / aprilie
  • Plată data scadenței

Aceste informații pot fi găsite în mod obișnuit pe declarațiile pe care le primiți în e-mail sau on-line, atâta timp cât aveți un cont pentru a le accesa.

Dacă nu puteți găsi aceste informații ușor, apoi pur și simplu apel debitor și să le ceară informații. Acestea ar trebui să poată să-l caute pentru tine.

Cele mai mari două bucăți de informații pe care le vom axa implica ratele de echilibru și de interes, astfel încât cel puțin asigurați-vă că pentru a obține cele două înainte de a continua. Având un buget în loc s-ar putea face, de asemenea, acest lucru mai ușor.

Prioritizarea datoriei în funcție de interese Rata – Datorie Avalanche Metoda

Acest lucru este cunoscut sub numele de metoda „avalanșă datoriilor“, și matematic, este cel care vă va economisi mai mulți bani pe parcursul călătoriei dumneavoastră de rambursare a datoriei.

Ceea ce trebuie să faceți este să comandați datoriile de la cea mai mare rată a dobânzii la cel mai scăzut rata dobânzii.

Concentrându – se pe plata datoriilor cu cea mai mare rată a dobânzii  în primul rând , salvați mai mulți bani , deoarece interesul pe care se acumulează pe conturile va scădea. Dobânda poate fi un factor extrem de urât în planul de rambursare a datoriei , dacă nu ești atent.

De exemplu, să presupunem că aveți un împrumut de 10.000 $, cu o rată a dobânzii de 7%, și ai 5 ani să-l plătească. Dvs. de plată lunar minim ar fi de $ 198, dar nu toate că plata va merge spre achitarea soldului off.

În schimb, în ​​jurul valorii de $ 58 din prima plată va merge spre interes în loc. Ouch. Contrast că, odată cu ultima, plata in care doar $ 1 trece spre interes.

Efectuarea de plăți suplimentare, înseamnă sfâșia dobânzii mai repede cu atât mai mult de plățile pot merge spre principal. Cu toate acestea, această metodă nu reușește să se concentreze asupra datoriei de impact psihologic are de multe ori.

Prioritizarea Datoria ta prin balanța – Datorie Metoda Snowball

Ce se întâmplă dacă comandați datoria de la cea mai mare rată a dobânzii la cel mai mic și de a găsi că cea mai mare datoria rata dobânzii este, de asemenea, cea pe care o datorați mai departe? Asta ar putea părea învins, și nici măcar nu au început să-și planifice încă.

În cazul în care acest lucru se dovedește a fi cazul, și te uiți la un munte nu crezi că poți ajunge încă – și nu sunt încântați să ajungă – , atunci s-ar putea fi mai bine cu metoda bulgăre de zăpadă datoriei. În loc de rata dobânzii, să se concentreze pe achitarea datoriei cu cel mai mic echilibru mai întâi și apoi modul de lucru în sus.

Nu, nu vei economisi cât mai mulți bani în acest fel, dar ieși din datorii este de multe ori o experiență emoțională, nu o experiență logică.

Ar trebui să alegeți orice metodă te face cel mai motivat pentru a lovi cu piciorul datoria la bordură. În cazul în care obține un mic câștig în fiecare atât de des este mai atrăgătoare, atunci metoda de bulgăre de zăpadă este calea de a merge.

Să aruncăm o privire mai atentă la modul în care aceste metode de rambursare a datoriilor lucra ca exista mai mult care îndeplinește ochi.

Snowballing Plățile dvs. de impuls

Chiar acum, s-ar putea fi efectuarea plăților minime cu privire la datoria ta, dar asta nu se va permite să ajungă la libertatea de datorii foarte repede. În cazul în care obiectivul dvs. este de a deveni datorii, astfel încât să puteți începe viața de viață fără cătușele, atunci doriți să înceapă să plătească suplimentar pe datoria. Asta e exact cum funcționează metoda bulgărelui de zăpadă. Să presupunem că aveți 4 datorii:

  • Card de credit # 1: 5.000 $ @ interes de 12%
  • Card de credit # 2: 1.000 $ @ interes de 15%
  • Împrumut Student: $ @ 14.000 de interes 4%
  • Credit de nevoi personale: 10.000 $ @ interes 7%

Cu metoda bulgăre de zăpadă datoriei, ar trebui să se concentreze pe card de credit # 2 în primul rând. De dragul de exemplu, să presupunem că plata minimă este de 20 $. Decideți să plătească 100 $ față de ea în timp ce continuă să plătească minimele de pe toate celelalte datoriile.

Deci tu plătești un total de $ 120 de către card de credit # 2. După ce ați plătit-l, vă mutați la card de credit # 1. Să presupunem că suma minimă de plată pentru că a fost de 60 $. Roll 120 $ ai fost de plată prin card de credit # 1 de peste, pentru un total 180 $.

După care a plătit, să vă concentrați pe împrumut personal, care a avut o plată minimă de $ 198. Cu 180 $ pe care o utilizați pentru a achita card de credit # 1, puteți plăti $ 378 spre ea.

După ce ați plătit creditul pentru nevoi personale off, este timpul pentru a ucide datoria finală: împrumut student. Plata minimă pe aceasta a fost $ la 260 – dar cuplat cu $ 378, plătești $ 638 față de ea.

Cu acest exemplu, ar trebui să fie ușor pentru a vedea cum te „snowballing“ plățile împreună și de a face un impact mai mare de fiecare dată când plăti o datorie. Dacă nu ați folosit această metodă și se păstrează plata minimelor peste bord, v-ar lua mult mai mult pentru a plăti datoria.

Tu doar folosind resursele pe care le au într-un mod mai bun. Plată 100 $ în loc de 20 $ pe card de credit # 2 nu este chiar necesar – ai putea plăti doar 20 dolari și bulgăre de zăpadă, care – dar nu vă ajuta să obțineți în mentalitatea de a plăti în plus pe datoria.

Puteți folosi același principiu pentru metoda de avalanșă, dar ordinea în care ați plăti datoriile ar fi diferite.

Metoda Snowflake a datoriei

Cu toate acestea, o altă opțiune aveți este de a utiliza metoda fulg de nea datoriilor, iar această metodă poate fi utilizată în combinație fie cu bulgăre de zăpadă datorii sau metode de avalanșă datorii.

După cum s-ar putea ghici de la numele, „snowflaking“ plăți înseamnă doar efectuarea de plăți mai mici ori de câte ori este posibil.

Să presupunem că găsiți $ 5 pe sala de sport, sau colaboratoarea dumneavoastră vă oferă $ 10 pentru masa pe care le-a cumpărat acum câteva luni (ca ai uitat), sau de 50 $ primiți de la o rudă de ziua ta.

În toate aceste cazuri, ați primit binefaceri mici de bani – aceasta este bani pe care nu au fost așteptam și nu au reprezentat în bugetul dumneavoastră.

Din moment ce este „găsit“ bani sau „extra“ bani, se duce direct la datoria. Ai fi putut trăi fără ea, așa că de ce nu-l pune fata ta # 1 gol a ieși din datorii?

Puteți alege, de asemenea, să fulg de zăpadă plăți ori de câte ori aveți bani în plus în bugetul dumneavoastră. De exemplu, să presupunem că cheltuit doar 20 $ pe gaze naturale în această săptămână, spre deosebire de dvs. regulate $ 40 de ani. Trimite că alte 20 $ fata de datoria ta.

În cele din urmă, puteți utiliza această metodă dacă sunteți plătit pe un program neregulat. Poate că sunteți un freelancer sau sunteți plătit pe bază de comision, și nu mai puteți fluxul de numerar mari, plăți suplimentare forfetare. Încercați să trimită plăți mai mici față de datoria dumneavoastră ori de câte ori cheltui mai mult decât ai crezut că v-ar. Sau, ca liber profesionist, să ia 5% din fiecare dată când un client te plătește și pune-l spre datoria.

Această metodă ar putea părea ineficientă la început, dar cantități mici adăuga până. Dacă plătiți 20 $ în plus în fiecare săptămână, e un plus de 100 $ pe care ați plătit datoria față de dumneavoastră! În plus, veți obține beneficia de sentimentul ca faci progrese de mai multe ori pe parcursul lunii, de fiecare dată când programați o plată.

Cum ar trebui să alegeți să Prioritizarea?

Nici metodă este corect sau greșit. Ca și în multe lucruri în finanțe personale, este complet până la tine metoda pe care o alegeți.

Ceea ce este important este că sunteți plata datoriilor și de a face progrese cu privire la acest scop. Achitarea datoriei vă aduce mai aproape de alte obiective financiare, iar banii devine în cele din urmă propriul. Vei avea pace de spirit pe care nu le mai datorez nimănui.

De asemenea, nu trebuie neapărat să aleagă între cele două metode. Ai putea încerca metoda bulgărelui de zăpadă, iar dacă găsiți că nu este motivant, comuta la metoda de avalanșă. Planul dvs. nu trebuie să fie stabilite în piatră. Cu cât este mai important lucru este că sunteți concentrat pe plata datoriilor dumneavoastră.

Nu uitați să buget pentru plăți

Pe măsură ce ar trebui să bugetul de economisire, ar trebui, de asemenea, bugetul pentru plata datoriilor suplimentare, mai ales dacă sunteți obișnuit să plătească minim.

Cutreiera bugetul dvs. și a vedea dacă există locuri pe care le poate lua temporar de la. Poate că puteți merge fără mese pentru o lună, și de a folosi 50 $ pe care ați alocat pentru asta spre datorii. Sau poate puteți anula prin cablu și începe trimiterea $ 150 de către datoria.

Figura cât de mult vă puteți permite să plătească, și asigurați-vă că este reprezentat în bugetul dumneavoastră. Nu doriți să bugetul doar pentru plățile minime și apoi utilizați resturile rămase de la sfârșitul lunii pentru datoria dvs., deoarece veți termina de cheltuieli banii. Cont pentru plățile suplimentare înainte de timp, astfel încât să nu sunteți tentat să cheltui banii pe orice altceva.

Dacă nu te simți încântat de perspectiva de tăiere înapoi pe unele lucruri, amintiți-vă că acest lucru este temporar. Ai putea începe întotdeauna un deranj lateral pentru a câștiga mai mulți bani de pe partea dacă preferați să vă păstrați petrece la fel, și trimite toți banii în plus față de a face datorii.

Ce se întâmplă dacă nu aveți bani în plus, și plățile datoriei tale sunt paralizantă? Apelați creditorii dumneavoastră și întrebați dacă există vreo modalitate de a lucra o plată mai mică pentru a începe cu, până când puteți câștiga impuls și, eventual, câștiga mai mult. Doar să fie precaut de companii de gestionare a datoriei care oferă acest serviciu contra cost.

Cu un pic de organizare, diligență, și persistența, vei deveni datorii destul de curând.