De ce ar trebui să te deranjează buget?

Home » Budgeting » De ce ar trebui să te deranjează buget?

Bugetele sunt mai puternice decât crezi

De ce ar trebui să te deranjează buget?

Care este scopul final al bugetului?

Este pentru a vă asigura că nu cheltuiesc prea multi bani pe pantofi față de mâncare pentru pisici, față de hârtie igienică? Desigur că nu.

Punctul de bugetare este de a se asigura că, la sfârșitul lunii, încă bani rămași.

Punctul real al bugetului

Scopul bugetului, cu alte cuvinte, este să vă asigurați că sunteți de viață de mai jos înseamnă dvs., mai degrabă decât a trăi la sau peste mijloacele tale.

Unii oameni folosesc un buget ca un instrument pentru a vă asigura că nu trăiesc salariu la salariu.

De fapt, eu știu oameni care nici măcar nu își dau seama că ei trăiau salariu la salariu până când a creat de fapt un buget.

Cum Bugetarea poate ajuta

Unul dintre prietenii mei buni utilizate pentru a muta bani în economiile sale cont la începutul fiecărei luni. El însuși ar mângâia pe spate, gândindu-se că el a fost economisirea de bani.

La sfârșitul lunii, pentru a plăti facturile sale, el ar transfera bani din economii în contul său de verificare. Contul său de economii nu a fost în creștere – el a fost doar jocul de transfer.

El însuși păcălit să creadă că el a fost de economisire. El nu a recunoscut acest lucru până când a făcut un buget și a început urmărirea cheltuielilor sale.

Monitorizarea lui în valoare netă, spune el, de asemenea, la ajutat să recunoască efectele obiceiurilor sale de bani.

Nu fi ca prietenul meu. (Sau, dacă ești deja ca el, să acționeze ca sine noi, reformat.) Dacă la sfârșitul lunii curente de rupere chiar și nu au nici o marjă de eroare stânga peste, trăiești pentru cecul următor, și că nu este o poziție pe care doriți să fie.

Elementele de bază bugetarea

Un buget este un instrument posibil ca ai putea iesi din care se leagă. Strict vorbind, un buget detaliat element rând nu este necesar.

Dacă trageți pur și simplu economii pe partea de sus prima și apoi se angajează să trăiască pe restul de bani, te atingerea scopului bugetului. Trăiești de mai jos înseamnă dumneavoastră și de economisire un procent sănătos din venitul dumneavoastră.

Nu aveți nevoie pentru a urmări sau de îngrijire despre cât de mult banii cheltuiți pe restaurante față de haine, mai ales dacă sunteți deja datorii și salvând o parte semnificativă din fiecare salariu.

Cât de mult ar trebui sa fie de economisire?

Cel puțin, cred că toată lumea ar trebui să economisească cel puțin 20 la sută din venitul lor. Aceasta imparte ca la 10 la 15 la sută în conturile de pensii, și 5 până la 10 la sută în alte scopuri de economii.

Aceasta cifra 20 la suta este doar un punct de plecare. Nu există nici un rău în a salva mai mult, și există chiar și o mișcare tot mai mare de oameni care promovează ideea de a salva jumătate.

Un buget detaliat element rând este pur și simplu un instrument care vă ajută să ajungi acolo. Nu este soluția la problemele tale; este doar un mecanism pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să economisi mai mult.

Diferite tipuri de economii

Apropo, atunci când vorbesc despre economii, mă refer la orice activitate care în cele din urmă crește în valoare net. Nu mă refer doar literalmente bani pe care le lucruri într-un cont de economii.

Mă refer în linii mari, bani care s-ar putea pune în conturile de retragere, un cont de economii de sănătate, conturile de cheltuieli plate, sau pe care le-ar putea folosi ca plăți suplimentare pe o datorie.

De exemplu, să presupunem ipotecare este de 1.500 $ pe lună, dar veți plăti $ 2.000 pe lună.

Aceasta marchează extra $ 500 ca o plată principală suplimentară, astfel încât 500 $ poate fi folosită drept economii.

Sigur, nu e literale de economii într – un cont bancar, dar este de bani , care stimulează în mod direct în valoare de net. Este totuși de economii.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.