Delvis Investering: Kom i gang i markedet uten mye penger

Home » Investing » Delvis Investering: Kom i gang i markedet uten mye penger

 Delvis Investering: Kom i gang i markedet uten mye penger

Du vet at du ønsker å starte å investere, og kanskje du har fått øye på noen spesifikke aksjer som du synes er lovende. Men når du ser på noen av kursene der ute, plutselig ser det ikke ut gjennomførbart. Mange børsnoterte selskaper har aksjekursene nord for $ 100, og noen, som Amazon og Alphabet Inc. (morselskapet til Google), er over $ 1000. Hvordan har du tenkt å investere hvis du ikke har råd til å kjøpe en eneste aksje?

Den gode nyheten er at du ikke trenger å kjøpe en hel del om gangen. En strategi kalt brøk investere lar deg kjøpe deler av en aksje. Slik fungerer det.

Hva er en brøk Share?

Som du sikkert utledes, er en brøk del en brøkdel av en full aksje. Avhengig av selskapet du investerer i eller megleren du bruker, er det mulig å kjøpe en del av en aksje. Så hvis en aksje koster $ 100, og du bare har $ 25 til å investere, kan du være i stand til å by en fjerdedel av en aksje. Du kan fortsatt komme til å investere i selskapet, men du trenger ikke å vente til du har spart opp nok til å kjøpe en hel lager.

Brøkdeler av aksjer også skyldes lager deler og fusjoner og oppkjøp. Men med mindre du allerede eier aksjer i et selskap som tilbyr en delt, eller som er involvert i noen annen transaksjon, disse metodene for å skaffe brøkdeler av aksjer sannsynligvis ikke gjelder for deg.

En av de enkleste måtene å kjøpe brøkdeler av aksjer er gjennom utbytte reinvestering planer.

Hvis du mottar utbytte på en aksje, aksjefond eller ETF, noen meglere og selskaper har automatiske planer som reinvestere utbyttet for å kjøpe flere aksjer. I mange tilfeller kan du få $ 15 i utbytte. Utbyttet reinvestering vil automatisk kjøpe delvis aksjer, basert på dagens aksjekurs.

Fordeler med brøk Investering

Når du investerer ved hjelp av brøkdeler av aksjer, drar du nytte av fleksibilitet og effektivitet. Du kan begynne å tjene avkastning på pengene dine tidligere. Avhengig av megleren du bruker, og de selskapene du har tilgang til, er det også mulig å begynne å investere med så lite som $ 5 når du ansetter en brøk investere strategi. Som du vet, jo tidligere du begynner å investere (og dra nytte av sammensatte avkastning), jo bedre du er i det lange løp.

Plus, med brøk investere, har du en sjanse til å investere i selskaper som du ikke kan være i stand til å ha råd til. Mange av oss kan ikke bare kjøpe en andel av den høyeste prisen lager. Delvis investere gir deg muligheten til å eie et lite stykke av slike selskaper-og fordel i en liten vei fra deres suksess.

Å gjøre bruk av utbytte reinvestering planer kan være en spesielt effektiv måte å bygge din portefølje med brøk investere. Utbytte er en del av et selskaps overskudd. Du får en utbetaling basert på hvor mange aksjer du eier. Hvis du tillater for automatisk reinvestering, kjøper du flere aksjer for hver utbetaling av utbytte. Og, som du kjøper flere brøkdeler av aksjer med utbytte, øker du størrelsen på neste utbetaling.

Det er en selvforsterkende syklus som fordeler deg litt om gangen.

Hvordan kjøpe brøkdeler av aksjer

Mange online rabatt meglere som tilbyr automatiske investeringsplaner også tillate deg å delta i brøk investere. Hvis du godtar å investere et bestemt beløp penger hver måned, vil megleren automatisk kjøpe så mye som mulig (basert på pris) av ditt valg av individuelle, ETF, eller fondsandeler. Det kan bety brøkdeler av aksjer hvis beløpet du investerer er ikke nok til å kjøpe en hel del.

Finn ut om online megler du velger gir mulighet for brøk investere. Innser imidlertid at mange av disse plattformene vil bare tillate det hvis du registrerer deg for en automatisk plan. Hvis du bytter til, kan du ikke være i stand til å kjøpe en brøkdel av en aksje.

Du kan også komme i gang med robo-rådgivere og brøk startups som gjør det enkelt for deg å investere når du bare har noen få dollar per måned.

Selskaper som Better, Motif, Stash og Stockpile alle tilbyr brøk investere.

Hvis du bare starte opp som investor, men kan det være fornuftig å begynne med indeksfond, slik som en S & P 500 ETF. Mens det er ikke helt det samme som å eie Apple eller Alphabet Inc. (morselskapet til Google) lager, investere i et indeksfond som inkluderer disse bestandene tillater deg å dra nytte av at aksjen stige. I tillegg drar du nytte av ytelsen til et bredere skjærer av markedet, snarere enn å se din portefølje leve eller dø av hvor en håndfull aksjer utføre.

Bruk brøkdeler av aksjer å begynne å investere i dag, og bygge et grunnlag for din portefølje. Som du lære mer om å investere, og som du begynner å se tilbake, kan du justere din strategi for å inkludere ulike typer aktiva, og selv begynne å kjøpe hele aksjer i noen av de dyrere aksjer.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.