Fractional Investering: Kom igång i marknaden utan mycket pengar

Home » Investing » Fractional Investering: Kom igång i marknaden utan mycket pengar

 Fractional Investering: Kom igång i marknaden utan mycket pengar

Du vet att du vill börja investera, och kanske du har ögonen på vissa specifika bestånd som du tycker är lovande. Men när man tittar på några av priserna ute aktie plötsligt verkar det inte genomförbart. Många börsnoterade företag har aktiekurserna norr om $ 100, och en del, som Amazon och Alphabet Inc. (moderbolag till Google), är över $ 1000. Hur har du tänkt att investera om du inte har råd att köpa en enda aktie?

Den goda nyheten är att du inte behöver köpa en hel aktie i taget. En strategi som kallas fractional investera kan du köpa delar av en aktie. Så här fungerar det.

Vad är en Fractional Dela?

Som ni säkert sluta, är en fraktionerad andel en bråkdel av en hel aktie. Beroende på företaget du investerar i eller mäklare du använder, är det möjligt att köpa en del av en aktie. Så om en aktie kostar $ 100, och du har bara $ 25 för att investera, kanske du kan med en fjärdedel av en aktie. Du får fortfarande att investera i företaget, men du behöver inte vänta tills du har sparat tillräckligt för att köpa en hel lager.

Aktieandelar resulterar även från aktieuppdelningar och fusioner och förvärv. Men om du inte redan äger aktier i ett företag som är att erbjuda en delad eller som är involverad i någon annan transaktion, dessa metoder för att få aktieandelar förmodligen inte gäller för dig.

Ett av de enklaste sätten att köpa aktieandelar är genom återinvestering av utdelning planer.

Om du får utdelning på ett lager, fond, eller ETF, vissa mäklare och företag har automatiska planer som återinvesterar utdelningen att köpa fler aktier. I många fall kan du få $ 15 i utdelning. Utdelningen återinvestering automatiskt köpa partiella aktier, baserat på den aktuella aktiekursen.

Fördelar med Fractional investera

När du investerar använda aktieandelar drar du nytta av flexibilitet och effektivitet. Du kan börja tjäna avkastning på dina pengar tidigare. Beroende på vilken mäklare du använder, och de företag du har tillgång till, är det ens möjligt att börja investera med så lite som $ 5 när du använder en bråk investera strategi. Som ni vet, ju tidigare du börjar investera (och dra nytta av kompoundering avkastning), desto bättre du är i det långa loppet.

Plus, med bråk investera, har du en chans att investera i företag som du kanske inte har råd med. Många av oss kan inte bara köpa en andel av det högsta priset lager. Fractional investera ger dig möjlighet att äga en liten bit av sådana företag-och dra i en liten väg från deras framgång.

Att använda sig av återinvestering av utdelning planer kan vara ett särskilt effektivt sätt att bygga din portfölj med bråk investera. Utdelningen är en del av ett företags vinst. Du får en utbetalning baserad på hur många aktier du äger. Om du tillåter automatisk återinvestering, du köper fler aktier med varje utdelning. Och som du köper fler aktieandelar med utdelning, ökar storleken på din nästa utbetalning.

Det är en självförstärkande cykel som gynnar dig en liten bit i taget.

Hur man köper aktieandelar

Många online rabatt mäklare som erbjuder automatisk investeringsplaner kan du också delta i bråk investera. Om du går med på att investera en viss summa pengar varje månad, kommer mäklaren automatiskt köpa så mycket som möjligt (baserat på pris) av ditt val av enskilda, ETF, eller fondandelar. Det skulle kunna innebära aktieandelar om det belopp du investerar är inte tillräckligt för att köpa en hel aktie.

Ta reda på om nätmäklare du valt möjliggör fraktions investera. Inse dock att många av dessa plattformar bara gör det om du registrerar dig för en automatisk plan. Om du handlar ibland kanske du inte kunna köpa en bråkdel av en aktie.

Du kan också komma igång med Robo-rådgivare och bråk startups som gör det enkelt för dig att investera när du bara har några få dollar per månad.

Företag som bättring, Motif, Stash och Stockpile alla erbjuder bråk investera.

Om du just har börjat som investerare, men kan det vara meningsfullt att börja med indexfonder, såsom en S & P 500 ETF. Även om det är inte riktigt samma sak som att äga Apple eller Alphabet Inc. (moderbolag till Google) lager, investera i en indexfond som innehåller dessa bestånd tillåter dig att dra nytta av detta bestånd uppgång. Plus, du dra nytta av prestandan hos en bredare stråk av marknaden, snarare än att titta på din portfölj leva eller dö av hur en handfull aktier utföra.

Använd aktieandelar att börja investera i dag, att bygga en grund för din portfölj. När du lär dig mer om att investera, och när du börjar se tillbaka kan du justera din strategi för att inkludera olika typer av tillgångar, och även börja köpa hela aktier på några av de dyrare lager.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.