Hoe om prioriteiten te stellen uw schuldsaneringsregeling

Home » Budgeting » Hoe om prioriteiten te stellen uw schuldsaneringsregeling

 Hoe om prioriteiten te stellen uw schuldsaneringsregeling

De aflossing van de schuld kan een lange reis, afhankelijk van hoeveel daarvan je hebt. Het is zeer eenvoudig om de motivatie te verliezen en op te geven, vooral als u nog andere financiële doelen concurreren voor uw beperkte middelen. Dat is waarom het zo belangrijk is om een ​​plan om het af te betalen te creëren.

Maar zelfs dat kan overweldigend lijken als je zes verschillende accounts die u probeert af te werpen. Gelukkig zijn er een aantal vuistregels die u kunnen helpen uw schuld terugbetaling prioriteit.

Maar eerst, laten we je de terugbetaling van schulden in om voordat we in een plan, omdat het dingen veel gemakkelijker te organiseren zal maken.

Het organiseren van uw schuld

First things first, moet u de volgende informatie over al uw schuld te vinden:

  • Verschuldigde bedrag (balans)
  • Minimumloon
  • Rente / april
  • Vervaldag

Deze informatie kan worden gevonden op de verklaringen die u ontvangt in de e-mail of online, zo lang als je een account hebt om ze te openen.

Als u deze informatie niet gemakkelijk kan vinden, dan kunt u bellen met uw debiteur en vraag hen voor de informatie. Zij moeten in staat zijn om het op te zoeken voor je.

De twee grootste stukjes informatie zullen we focussen op betrek uw saldo en de rente, zodat in ieder geval zorg ervoor dat die twee krijgen alvorens verder te gaan. Het hebben van een budget op zijn plaats is wellicht ook dit makkelijker te maken.

Prioriteiten stellen uw schuld door Interest Rate – Debt Avalanche Method

Dit staat bekend als de “schuld lawine” methode, en wiskundig, het is degene die je het meeste geld zal besparen in de loop van uw schuldsanering reis.

Wat je moet doen is te bestellen uw schulden van de hoogste rente op laagste rente.

Door te focussen op de aflossing van uw schuld met de hoogste rente  eerste , je meer geld besparen, omdat de rente die is bouwen over uw rekeningen zal afnemen. Rente kan een uiterst vervelende factor zijn in uw schuld afbetalingsplan als je niet oppast.

Stel bijvoorbeeld dat je een $ 10.000 lening met een rente van 7%, en je hebt 5 jaar om het af te betalen. Uw minimale maandelijkse betaling zou $ 198, maar niet alle van die betaling zal gaan in de richting van betaling van het saldo af.

In plaats daarvan, rond de $ 58 van uw eerste betaling zal gaan naar belang plaats. Ouch. Vergelijk dat met uw laatste betaling, waarin slechts $ 1 gaat in de richting van belang.

Het maken van extra betalingen betekent scheurend door rente sneller, zodat meer van uw betalingen kunnen gaan in de richting opdrachtgever. Echter, deze methode niet in slaagt om zich te concentreren op de psychologische impact schuld heeft vaak.

Prioriteiten stellen uw schuld van Balance – Debt Snowball Method

Wat als u uw schuld van de hoogste rente bestellen tot het laagste en vinden dat uw hoogste rente schuld is ook degene die je het meest aan te danken? Dat lijkt misschien verslaan, en je hebt niet eens begonnen nog te plannen.

Als dit blijkt het geval te zijn, en u op zoek bent naar een berg je niet denkt dat je nog kan bereiken – en zijn niet enthousiast te bereiken – dan kun je misschien beter af met de schuld sneeuwbal methode. In plaats van rente, u zich richten op de aflossing van de schuld met het laagste saldo eerste en dan werk je weg omhoog.

Nee, je bent niet van plan om zo veel geld te besparen op deze manier, maar om uit de schulden is vaak een emotionele ervaring, geen logische ervaring.

Je moet kiezen welke methode maakt je het meest gemotiveerd om uw schuld te schoppen naar de stoeprand. Als het krijgen van een kleine overwinning om zo vaak aantrekkelijker is, dan is de sneeuwbal methode is de weg te gaan.

Laten we eens een kijkje op de manier waarop deze schuldsanering methoden werken want er is meer aan hen, die voldoet aan de ogen.

Sneeuwbaleffect Uw Betalingen voor Momentum

Op dit moment, zou u het maken van de minimale betalingen op uw schuld, maar dat gaat niet toestaan ​​om de schuld vrijheid te bereiken zeer snel. Als uw doel is om vrij van schuld, zodat u kunt gaan leven leven zonder boeien, dan wil je om te beginnen met het betalen van extra op uw schuld. Dat is precies hoe de sneeuwbal methode werkt. Stel dat je 4 schulden:

  • Credit Card # 1: $ 5.000 @ 12% rente
  • Credit Card # 2: $ 1.000 @ 15% rente
  • Student Loan: $ 14.000 @ 4% rente
  • Persoonlijke Lening: $ 10.000 @ 7% rente

Met de schuld sneeuwbal methode, zou u zich richten op de creditcard # 2 eerste. Omwille van voorbeeld, laten we zeggen dat uw minimale betaling is $ 20. Je besluit om $ 100 te betalen naar toe terwijl u de minima betalen over al uw andere schulden.

Dus je bent een totaal van $ 120 in de richting van credit card nummer 2 te betalen. Als je eenmaal hebt afbetaald, op je naar credit card # 1. Laten we zeggen dat de minimale betaling want dat was $ 60. Je rolt de $ 120 dat je betaalt op credit card # 1 over, voor een totaal van $ 180.

Daarna is afbetaald, u zich op uw persoonlijke lening, die een minimale betaling van $ 198 had. Met de $ 180 je met behulp van af te betalen credit card # 1, kunt u betalen $ 378 naar toe.

Als je eenmaal hebt betaald de persoonlijke lening af, is het tijd om uw definitieve schuld te doden: uw student lening. De minimale betaling op deze was $ 260 – maar in combinatie met $ 378, u $ 638 betalen naar toe.

Met dit voorbeeld moet het gemakkelijk zijn om te zien hoe je “sneeuwbaleffect” uw betalingen bij elkaar en het maken van een grotere invloed elke keer dat u betalen uit een schuld. Als u deze methode niet heeft gebruikt en hield het betalen van de minima over de hele linie, zou het veel langer duren te betalen uit uw schuld.

Je bent gewoon met behulp van de middelen die je hebt op een betere manier. Het betalen van $ 100 in plaats van $ 20 op de creditcard # 2 is niet eens nodig – kon je betaalt enkel de $ 20 en sneeuwbal dat – maar het helpt krijg je in de mentaliteit van het betalen van extra op uw schuld.

U kunt deze zelfde principe te gebruiken voor het lawine-methode, maar de volgorde waarin je je schulden afbetalen zou anders zijn.

De Debt Snowflake Method

Nog een andere optie die je hebt is om de schuld sneeuwvlok methode te gebruiken, en deze methode kan worden gebruikt in combinatie met ofwel de schuld sneeuwbal of schuld lawine methoden.

Zoals je kunt raden van de naam, “snowflaking” betalingen betekent gewoon het maken van kleine betalingen waar mogelijk.

Laten we zeggen dat je $ 5 op de sportschool, of je collega geeft u $ 10 voor de maaltijd u hen kocht maanden geleden (waarover je vergeten), of u krijgt $ 50 van een familielid voor je verjaardag.

In al deze gevallen, kreeg je kleine meevallers van het geld – dit is geld dat je niet verwacht en was niet verantwoord in uw budget.

Sinds de “gevonden” geld of “extra” geld, het gaat rechtstreeks naar uw schuld. Je zou kunnen hebben geleefd zonder het, dus waarom niet zet het in de richting van uw # 1 doel om uit de schulden?

U kunt er ook voor kiezen om betalingen sneeuwvlok wanneer je extra geld in uw budget. Stel bijvoorbeeld dat u alleen brachten $ 20 op gas deze week, in tegenstelling tot uw gewone $ 40. Stuur dat andere $ 20 in de richting van uw schuld.

Tot slot kunt u deze methode gebruiken als je betaald op een onregelmatige schema. Misschien bent u een freelancer of je betaald in opdracht, en je kunt niet cash flow groot, extra forfaitaire betalingen. Probeer kleinere betalingen in de richting van uw schuld te sturen wanneer je minder dan je dacht dat je zou uitgeven. Of, als freelancer, neem dan 5% uit elke keer dat een klant betaalt u en zet deze op uw schuld.

Deze methode lijkt misschien niet effectief in het begin, maar kleine hoeveelheden optellen. Als u betaalt $ 20 extra per week, dat is een extra $ 100 u de richting van je schulden hebt betaald! Plus, krijgt u het voordeel van het gevoel alsof je voortgang meerdere malen waardoor de hele maand, elke keer dat u plannen van een betaling.

Hoe moet u kiezen om prioriteiten te stellen?

Noch methode is goed of fout. Zoals met veel dingen in persoonlijke financiën, het is helemaal aan u welke methode je ook kiest.

Wat belangrijk is dat je de aflossing van schulden en vorderingen te maken met dat doel. De aflossing van de schuld krijgt u dichter bij uw andere financiële doelen, en uw geld wordt eindelijk uw eigen. U vindt de gemoedsrust dat je niemand meer te danken hebben.

Je hoeft ook niet per se hoeft te kiezen tussen de twee methoden. Je zou kunnen proberen de sneeuwbal methode, en als je het niet motiveren, over te schakelen naar het lawine-methode. Uw plan hoeft niet te worden ingesteld in steen. De belangrijkste is dat je gericht bent op de aflossing van uw schuld.

Vergeet niet om de begroting voor betalingen

Als je moet budget voor het opslaan, moet u ook budget voor extra schuldbetalingen, vooral als je gewend bent om het betalen van de minimum.

Schuren uw budget en te zien of er nog plaatsen kunt u tijdelijk te nemen van. Misschien kun je gaan zonder eten gaan voor een maand, en gebruik de $ 50 die je hebt toegewezen voor die in de richting van de schuld. Of misschien kunt u kabel te annuleren en beginnen met het verzenden $ 150 in de richting van uw schuld.

Erachter te komen hoeveel je kunt veroorloven om te betalen, en zorg ervoor dat het goed voor in uw budget. Je wilt niet om de begroting alleen voor de minimale betalingen en vervolgens gebruiken wat aan het einde van de maand in de richting van uw schuld is vertrokken, want u kunt besteden dat geld zal uiteindelijk. Rekening voor de extra betalingen van tevoren, zodat je niet in de verleiding om dat geld te besteden aan iets anders.

Als je niet opgewonden bij het vooruitzicht van te bezuinigen op een aantal dingen die je voelt, bedenk dan dat dit tijdelijk is. Je kon altijd beginnen met een kant drukte om meer geld te verdienen aan de kant als je liever houd je de besteding van het hetzelfde, en stuur al het extra geld dat u te maken in de richting van de schuld.

Wat als je niet hoeft geen extra geld, en uw schuld betalingen verlammende? Bel uw schuldeisers en hen te vragen of er een manier om uit te werken een lagere uitkering om te beginnen met, tot je momentum kan winnen en mogelijk meer te verdienen. Gewoon voorzichtig zijn van het beheer van de schuld bedrijven die deze service voor een vergoeding.

Met een beetje van organisatie, toewijding en doorzettingsvermogen, zult u vrij van schuld snel genoeg worden.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.