Hogyan állítsa fontossági sorrendbe adósság visszafizetését

Home » Budgeting » Hogyan állítsa fontossági sorrendbe adósság visszafizetését

 Hogyan állítsa fontossági sorrendbe adósság visszafizetését

Adósságait lehet hosszú útra függően, hogy mennyi ez már. Ez rendkívül könnyű elveszíteni a motiváció, és adja fel, különösen akkor, ha más pénzügyi célok versenyeznek a korlátozott erőforrások. Ezért annyira fontos, hogy hozzon létre egy tervet, hogy fizeti ki.

Azonban még ez is úgy tűnik elsöprő ha van hat különböző számlák próbál kifizetődő. Szerencsére van néhány ökölszabály, amelyek segítségével rangsorolni az adósság visszafizetését.

De először menjünk a tartozás visszafizetését információkat annak érdekében, mielőtt nekilátnánk a tervet, mivel ez teszi a dolgokat sokkal könnyebb megszervezni.

A szervező Adósság

Az első dolog, amire szükség van, hogy megtalálják a következő információkat az összes tartozás:

  • Tartozás összege (mérleg)
  • Minimálbér
  • Kamatláb / április
  • Fizetési határidő

Ez az információ általában megtalálható a nyilatkozatok kap az e-mail vagy az interneten, amíg van egy fiókot elérheti őket.

Ha nem találja ezt az információt könnyen, akkor egyszerűen hívja a kötelezett és kérje meg őket az információt. Képesnek kell lennie arra, hogy keresse ki az Ön számára.

A két legnagyobb információt fogunk összpontosítva vonja az egyensúlyt és a kamatok, így legalább azért, hogy az említett két előtt. Miután a költségvetés helyett azt is, hogy ez könnyebb.

Fontossági sorrendbe adósság kamat – Adósság Avalanche módszer

Ez az úgynevezett „adósság lavina” módszer, és matematikailag, ez az egyik, hogy mentse meg a legtöbb pénzt során az adósság visszafizetését útra.

Mit kell tennie, hogy az Ön tartozások legmagasabb kamatláb legalacsonyabb kamatlábbal.

Azáltal, hogy az fizet ki a tartozást a legmagasabb kamat  először , mentse több pénzt, mert az érdeklődés, ami felhalmozódott a számlák csökkenni fog. Érdeklődjön lehet rendkívül csúnya tényező a adósságtörlesztési terv, ha nem vigyázunk.

Tegyük fel például, hogy van egy $ 10,000 hitel kamatlába 7%, és van 5 év fizetni le. A minimális havi fizetés lenne $ 198, de nem az összes, hogy a fizetés megy felé fizet a mérleg ki.

Ehelyett mintegy 58 $ az első kifizetés felé fog menni érdeke helyett. Jaj. Ezzel ellentétben, az utolsó kifizetés, amelyben csak 1 $ megy felé érdeklődést.

Így extra kifizetések jelenti feltépve érdeklődés gyorsabb, így több a kifizetés felé járható fő. Ez a módszer azonban nem, hogy összpontosítson a pszichológiai hatás tartozás gyakran.

Fontossági sorrendbe adósság Balance – Adósság hólabda módszerrel

Mi van, ha az Ön adósság legmagasabb kamatláb legalacsonyabb és látja, hogy a legmagasabb kamat adósság is az egyik te tartozol a legtöbbet? Hogy tűnhet legyőzése, és még nem is kezdtek tervezni sem.

Ha kiderül, hogy ez a helyzet, és keres egy hegy nem hiszed akár még -, és nem izgatott , hogy elérje -, akkor lehet, hogy jobb, ha a tartozás hólabda módszerrel. Ahelyett, hogy a kamat, akkor összpontosítani fizet ki a tartozást a legalacsonyabb egyenlege először, majd a munka az utat felfelé.

Nem, akkor nem fog megmenteni annyi pénzt ilyen módon, de mikor kiszálltam az adósság gyakran érzelmi tapasztalat, nem logikus tapasztalat.

Meg kell választani bármelyik módszert tesz a leginkább motivált rúgni a tartozást a járdára. Ha kapok egy kis győzelem minden olyan gyakran vonzóbb, akkor a hólabda módszer az út.

Vessünk egy közelebbi pillantást, hogy ezek az adósság-visszafizetési módszerek működnek, több van nekik, hogy megfelel a szem.

Snowballing A kifizetések Momentum

Most, akkor lehet, hogy a minimális fizetések a tartozás, de ez nem fog, hogy lehetővé teszi, hogy elérje az adósság szabadság nagyon gyors. Ha a cél az, hogy legyen tartozás szabad így meg lehet kezdeni életet él nélkül bilincsek, akkor azt szeretnénk kezdeni fizetni extra a tartozást. Ez pontosan így hólabda módszerrel működik. Tegyük fel, hogy 4 tartozások:

  • Hitelkártya # 1: 5000 $ @ 12% -os kamat
  • Hitelkártya # 2: $ 1,000 @ 15% -os kamatot
  • Diákhitel: 14.000 $ @ 4% kamatot
  • Személyi kölcsön: $ 10,000 @ 7% -os kamattal

A tartozás hólabda módszerrel, akkor összpontosítani hitelkártya # 2-t. A példa kedvéért tegyük fel, hogy a minimális befizetés 20 $. Úgy dönt, hogy fizet $ 100 felé, miközben továbbra is fizetni a minimumok összes többi tartozást.

Szóval fizet összesen $ 120 felé hitelkártya # 2. Miután fizetett ki, akkor lépni a hitelkártya # 1. Tegyük fel, hogy a minimális kifizetés volt 60 $. Roll a 120 $ akkor fizetnek a hitelkártya # 1 alatt, összesen 180 $.

Ezután kifizetődött, összpontosítani a személyi kölcsön volt, amely minimum kifizetés $ 198. A 180 $ használtál, hogy kifizessék a hitelkártya # 1, akkor fizet $ 378 felé.

Miután kifizette a személyi kölcsön ki, itt az ideje, hogy megöli az utolsó adósság: a diákhitel. A minimális fizetés volt $ 260 – de párosul $ 378, akkor fizet $ 638 felé.

Ezzel a példával, hogy legyen könnyen belátható, hogy te „snowballing” a kifizetéseket össze és teszi nagyobb hatása minden alkalommal fizeti ki az adósságot. Ha nem használja ezt a módszert, és tartotta a kifizető a minimumot az egész fórumon, akkor elviszi sokkal tovább fizeti ki a tartozást.

Te csak az erőforrás van egy jobb út. Fizet $ 100 helyett $ 20 hitelkártya # 2 nem is szükséges – meg tudná fizetni, csak a $ 20 és hógolyó -, de ez nem segít neked a gondolkodásmódot fizet extra a tartozást.

Használhatja ugyanezt az elvet a lavina módszer, de a sorrendet, amely fizet ki az adósságait más lenne.

Az Adósság Hópehely módszer

Még egy lehetőség van, hogy használja a tartozás hópehely módszer, és ez a módszer használható együtt vagy a tartozás hógolyó vagy hitelviszonyt lavina módszerekkel.

Ahogy azt sejteni lehet a neve, „snowflaking” kifizetések csak azt jelenti, hogy kis kifizetéseket, amikor csak lehetséges.

Tegyük fel, hogy megtalálják $ 5 az edzőteremben, vagy a kollégája ad 10 $ étkezés megvettem hónapja (amit elfelejtettem), vagy $ 50 egy relatív a születésnapodra.

Mindezekben az esetekben, kapott kis váratlan pénz – ez a pénz nem számított, és nem számolják a költségvetésben.

Mivel ez „talált” pénzt vagy „extra” pénz, megy egyenesen a tartozást. Ön élhetett volna nélküle, miért nem tette bele a # 1 cél kiszállok az adósság?

Azt is megteheti, hogy hópehely kifizetéseket, ha van plusz pénzt a költségvetésben. Tegyük fel például, hogy csak a kiégett $ 20 a gáz ezen a héten, szemben a szokásos 40 $. Küldj hogy más $ 20 felé a tartozást.

Végül, akkor használja ezt a módszert, ha pénzt kap egy szabálytalan ütemtervet. Talán te egy szabadúszó vagy pénzt kap jutalékot, és nem tudsz pénzforgalom nagy, extra egyösszegű kifizetéseket. Próbálja meg elküldeni kisebb kifizetések felé a tartozás, amikor kevesebbet költenek, mint amennyit hittem volna. Vagy szabadúszóként, hogy 5% -ot tesz ki minden alkalommal, amikor egy ügyfél fizet, és tedd felé a tartozást.

Ez a módszer talán hatástalannak tűnik elsőre, de kis mennyiségben összeadódnak. Ha fizet $ 20 extra minden héten, hogy egy extra 100 $, amit kifizetett felé a tartozás! Plusz, kapsz javára érzés, mint te haladunk többször egész hónapban, minden alkalommal, amikor a menetrend a kifizetést.

Hogyan kell kívánja előnybe?

Egyik módszer sem jó vagy rossz. Mint sok minden személyes pénzügyek, ez teljesen rajtad múlik, hogy melyik módszert választja.

Az a fontos, hogy te adósságait, és előrelépés, hogy vége. Adósságait, közelebb kerül az egyéb pénzügyi célok, és a pénzt végül lesz saját. Itt van a nyugalmat, hogy már nem tartozom senkinek.

Ön még nem feltétlenül kell választani a két módszer között. Meg lehet próbálni a hólabda módszert, és ha úgy találja, hogy nem motiválja, váltson a lavina módszer. A terv nem kell kőbe vésve. A legfontosabb dolog az, hogy te összpontosított fizet ki a tartozást.

Ne felejtsd el, hogy olcsó fizetések

Ahogy kell, költségvetés megtakarítás, akkor is költségvetésének extra adósságfizetése, különösen, ha ahhoz van szokva, a kifizető a minimum.

Kutat a költségvetést, és látni, hogy vannak olyan helyek, akkor ideiglenesen elvenni. Talán lehet menni anélkül, étkező ki egy hónapra, és a $ 50, amit kiosztott, hogy felé tartozás. Vagy talán akkor törölheti kábelt és küldési 150 $ felé a tartozást.

Kitalálni, hogy mennyit tud fizetni, és meggyőződni arról, hogy elszámolni a költségvetésben. Nem akarod, hogy költségvetési csak a minimum kifizetés, majd használja bármilyen marad a végén a hónap felé a tartozás, mert akkor a végén kiadások a pénzt. Számla az extra kifizetések időben így nem lesz a kísértés, hogy költeni azt a pénzt másra.

Ha nem érzi izgatott a kilátás, csökkenti a néhány dolgot, ne feledjük, hogy ez csak átmeneti. Akkor is mindig indul egy oldalsó mozgás, hogy több pénzt oldalán, ha inkább tartsa kiadások ugyanazt, és küldje el az összes extra pénzt csinál felé tartozás.

Mi van, ha nincs semmilyen extra pénzt, és a tartozás fizetési bénító? Hívja fel a hitelezők és kérje meg őket, ha van olyan módon, hogy dolgozzanak ki egy alacsonyabb fizetési indul ki, amíg lehet lendületet, és esetleg többet keresnek. Csak légy óvatos adósságkezelési vállalat ilyen szolgáltatást nyújtó díjat.

Egy kis szervezeti, szorgalommal és kitartással, akkor lesz tartozás szabad elég hamar.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.